![]() |
Czy taka przeróbka jest możliwa ?
Jak w tytule.Chodzi o to czy możliwe jest zaadaptowanie komputerowego czytnika DVD tak,aby można go było podłączyć do TV ? Wiem z doświadczenia,że możliwa jest taka przeróbka z CD :taktak: (odtwarzanie płyt CD np w samochodzie)Schemat i instrukcja jest nawet gdzieś na stronie CHIPA.A jak by się to miało PC-towym DVD ? :help:
Elektronicy do dzieła !!! :idea: |
LOL ale pomysł. W przypadku muzyki na cd nie trzeba nic oprócz napędu do zdekodowania. Wbudowane układy podają gotowy sygnał audio na wyjście i tyle. A w napędzie dvd nie widziałem zimtegrowanej karty graficznej i odpowiedniego procesora dekodującego :D No chyba ze cos mnie omineło heheh :D
|
wow WIEKIE piwko za :idea:
|
wg to jest tak jak mowi ziele, tzn musialbys sobie zrobic "pudelko" w ktorym bym byl dvd i kupa innych rzeczy ktore by to przetwarzaly na wyjscia....
|
sorka ze to juz drugi post, ale wlasnie przypomnialo mi sie ze ktos juz zdolal cos takiego zrobic, chodzi mi o Sony, Panasonic itd i nazwali to "stacjonarny odtwarzacz dvd" :D
|
nie da się ...oprócz samego czytnika DVD jeszcze potrzebny jest dekoder mpeg-2 :)
Kiedyś na słabszych kompach aby można płynnie odtwarzać filmy DVD trzeba bylo mieć osobno dekoder na PCI. |
Cytat:
zawsze mozna edytowac napisanego juz post'a... nie ma za co przepraszac tylko lepiej poprostu EDYTUJ to co napisales i wstaw lub zmien to co napisales... to tak na przyszlosc... :| |
ofki racja, bo ja tu nowy jestem :) tzn stary ale niedawno dopiero sie zaczalem udzielac
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:31. |