Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DVD -RAM caddy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dvd-ram-caddy-39559/)

polw 09.09.2004 23:31

DVD -RAM caddy

Witam

Nabylem plyte dvd ram i jest w plastikowej obudowie/kasecie, niestety nie wejdzie w takim stanie do nagrywarki, czy moge ja wydlubac?

Jak sie ja zapisuje? format czy jest juz sformatowana?

co radzicie

Pozdrawiam

legion 10.09.2004 00:02

Cytat:

Napisany przez polw
Witam

Nabylem plyte dvd ram i jest w plastikowej obudowie/kasecie, niestety nie wejdzie w takim stanie do nagrywarki, czy moge ja wydlubac?

Jak sie ja zapisuje? format czy jest juz sformatowana?

co radzicie

Pozdrawiam

no jasne ze mozesz :)

polw 10.09.2004 10:53

wydlubalem ja , ale naped jej niechce zobaczyc :(
podobno trxeba ja sformatowac , ale nie mam driverow :(
moja nagrywarka to NEC ND3500A

ze strony producenta przeczytalem:

Media/Mode Supported: DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD0+R, DVD+R9, DVD+RW, DVD-Video, CD-ROM, CD-ROM XA, CD-Audio, CD Extra, CD Text, CD-I Ready, CD-Bridge, Photo-CD, Video-CD, Hybrid-CD

czyzby ona nie obslugiwala dvd ram???

icemac 10.09.2004 11:02

jak nie jest napisane to nie obsluguje, najpierw trzeba poczytac co obsluguje a pozniej kupowac, ale to tak na przyszlosc ;)

Turboni 10.09.2004 11:04

no niestety nec 3500 nie obsluguje dvd-ram wiec tylko wyzuciles pieniadze niepotrzebnie

polw 10.09.2004 12:08

a mialo byc tak fajnie :(

moze ktos lyknie plyta TDK 9.4 gb za 40 zl puszcze :spoko:

lub ktos opyli tanio nagrywarke z dvd ram :rotfl: za 200zl :>
a tak wogole to ktore z nowych czytaja i czy sa z nimi stery do jej wypalania czy xp od razu taka plyte chwyta

:D Pewna para w średnim wieku z północnej części USA zatęskniła w środku mroźnej zimy do ciepła i zdecydowała się pojechać na dół, na Florydę i mieszkać w tym hotelu, w którym spędziła noc poślubną 20 lat wcześniej. Mąż miał dłuższy urlop i pojechał o dzień wcześniej. Po zameldowaniu się w recepcji odkrył, że w pokoju jest komputer i postanowił wysłać maila do żony.
Niestety pomylił jedną literę w adresie. Mail znalazł się w ten sposób w Houston u wdowy po pastorze, która właśnie wróciła do domu z pogrzebu męża i chciała sprawdzić, czy w poczcie elektronicznej są jakieś kondolencje od rodziny i przyjaciół.

Jej syn znalazł ją zemdloną przed komputerem i przeczytał na ekranie:

Do: Moja ukochana żona
Temat: Jestem już na miejscu

Wiem, że jesteś zdziwiona otrzymaniem wiadomości ode mnie. Teraz mają tu komputery i wolno wysłać maila do najbliższych. Właśnie zameldowałem się.

Wszystko jest przygotowane na Twoje przybycie jutro. Cieszę się na spotkanie. Mam nadzieję, że Twoja podróż będzie równie bezproblemowa, jak moja.

PS: Tu na dole jest naprawdę gorąco.
:jupi:

legion 10.09.2004 13:04

Cytat:

Napisany przez polw
moze ktos lyknie plyta TDK 9.4 gb za 40 zl puszcze :spoko:

lub ktos opyli tanio nagrywarke z dvd ram :rotfl: za 200zl :>
a tak wogole to ktore z nowych czytaja i czy sa z nimi stery do jej wypalania czy xp od razu taka plyte chwyta

:D Pewna para w średnim wieku z północnej części USA zatęskniła w środku mroźnej zimy do ciepła i zdecydowała się pojechać na dół, na Florydę i mieszkać w tym hotelu, w którym spędziła noc poślubną 20 lat wcześniej. Mąż miał dłuższy urlop i pojechał o dzień wcześniej. Po zameldowaniu się w recepcji odkrył, że w pokoju jest komputer i postanowił wysłać maila do żony.
Niestety pomylił jedną literę w adresie. Mail znalazł się w ten sposób w Houston u wdowy po pastorze, która właśnie wróciła do domu z pogrzebu męża i chciała sprawdzić, czy w poczcie elektronicznej są jakieś kondolencje od rodziny i przyjaciół.

Jej syn znalazł ją zemdloną przed komputerem i przeczytał na ekranie:

Do: Moja ukochana żona
Temat: Jestem już na miejscu

Wiem, że jesteś zdziwiona otrzymaniem wiadomości ode mnie. Teraz mają tu komputery i wolno wysłać maila do najbliższych. Właśnie zameldowałem się.

Wszystko jest przygotowane na Twoje przybycie jutro. Cieszę się na spotkanie. Mam nadzieję, że Twoja podróż będzie równie bezproblemowa, jak moja.

PS: Tu na dole jest naprawdę gorąco.
:jupi:

Dobre:):)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:16.