![]() |
DVD -RAM caddy
Witam
Nabylem plyte dvd ram i jest w plastikowej obudowie/kasecie, niestety nie wejdzie w takim stanie do nagrywarki, czy moge ja wydlubac? Jak sie ja zapisuje? format czy jest juz sformatowana? co radzicie Pozdrawiam |
Cytat:
|
wydlubalem ja , ale naped jej niechce zobaczyc :(
podobno trxeba ja sformatowac , ale nie mam driverow :( moja nagrywarka to NEC ND3500A ze strony producenta przeczytalem: Media/Mode Supported: DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD0+R, DVD+R9, DVD+RW, DVD-Video, CD-ROM, CD-ROM XA, CD-Audio, CD Extra, CD Text, CD-I Ready, CD-Bridge, Photo-CD, Video-CD, Hybrid-CD czyzby ona nie obslugiwala dvd ram??? |
jak nie jest napisane to nie obsluguje, najpierw trzeba poczytac co obsluguje a pozniej kupowac, ale to tak na przyszlosc ;)
|
no niestety nec 3500 nie obsluguje dvd-ram wiec tylko wyzuciles pieniadze niepotrzebnie
|
a mialo byc tak fajnie :(
moze ktos lyknie plyta TDK 9.4 gb za 40 zl puszcze :spoko:
lub ktos opyli tanio nagrywarke z dvd ram :rotfl: za 200zl :> a tak wogole to ktore z nowych czytaja i czy sa z nimi stery do jej wypalania czy xp od razu taka plyte chwyta :D Pewna para w średnim wieku z północnej części USA zatęskniła w środku mroźnej zimy do ciepła i zdecydowała się pojechać na dół, na Florydę i mieszkać w tym hotelu, w którym spędziła noc poślubną 20 lat wcześniej. Mąż miał dłuższy urlop i pojechał o dzień wcześniej. Po zameldowaniu się w recepcji odkrył, że w pokoju jest komputer i postanowił wysłać maila do żony. Niestety pomylił jedną literę w adresie. Mail znalazł się w ten sposób w Houston u wdowy po pastorze, która właśnie wróciła do domu z pogrzebu męża i chciała sprawdzić, czy w poczcie elektronicznej są jakieś kondolencje od rodziny i przyjaciół. Jej syn znalazł ją zemdloną przed komputerem i przeczytał na ekranie: Do: Moja ukochana żona Temat: Jestem już na miejscu Wiem, że jesteś zdziwiona otrzymaniem wiadomości ode mnie. Teraz mają tu komputery i wolno wysłać maila do najbliższych. Właśnie zameldowałem się. Wszystko jest przygotowane na Twoje przybycie jutro. Cieszę się na spotkanie. Mam nadzieję, że Twoja podróż będzie równie bezproblemowa, jak moja. PS: Tu na dole jest naprawdę gorąco. :jupi: |
Cytat:
Dobre:):) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:16. |