![]() |
Test DVD Toshiba SD-M1912
Ilość załączników: 5
Witam, postanowiłem przetestować swój świeży napęd, który własnie wszedł do sklepów.
Toshiba SD-M1912: Abit ST6R, Cel(Tualatin) 1.2@1.2, 512SDRAM, HDD 80GB Seagate. SD-M1912(slave) na taśmie z LiteOn(master) 812@832, HDD z Teac CD-W540E. OS XP PL z SP1; w czasie testu włączone: WinAmp, GG, Skype, Tlen, TheBat, NAV, eMule. Testy w programie Nero 3.12, Nero Info Tool 2.27. Nero3.12DaneUser.jpg - CD Verbatim 700MB z filmem(avi) Nero3.12Danetl.jpg - tłoczony Descent 3 Nero3.12Audiotl.jpg - tłoczony AudioCD - X Files DVD+R@DVD-ROMPlatDaneUser.jpg - DVD+R nagrany na LiteOn ze zmian booktype na DVD-ROM, Dane - Platinum 8x |
Ubogi ten test... JA ostatnio sprzedałem swoją 1802 i chce kupić 1912... :]
|
Cytat:
Ale jeszcze trwa, przed chwilą wpadł DVD+R@DVD-ROM, a za chwile DVD+RW i DVD-RW. |
Spoko, ja bym Ci polecał wepchnąć zmodyfikowany biosik... (szybszy odczyt DVD i CD :))
http://tdb.rpc1.org/#M1912 |
Cytat:
On się pojawił nawet w dniu wejścia tej Toshiby na rynek, tak sobie myślę skąd oni go wzięli do modyfikacji :D |
Ilość załączników: 5
DVD-RWEsprDaneUser.jpg - Esperanza DVD-RW 2x - LiteOn 812@832 jej nie czyta(on ją wypalał), Toshiba SD-M1612 także jej nie czytała :|
DVD+RWEsprDaneUser.jpg - Esperanza DVD+RW 4x Nero3.12CD800MBDane.jpg - CD 90min 800MB Platinum (dawno temu nagrany) - film Nero3.12HSCDRW650MBDane.jpg - HSCDRW Teac 10x 650MB - nagrywany i kasowany już z setki razy :mruga: |
Zapodaj ten bios ze zdjetymi blokadami bo az zal patrzec na te wyniki odczytu plyt dvd.
|
Cytat:
|
Próba kopiowania "backup"u Sim City 4 PL CD2 - ClonyXXL wskazał SafeDisk V2.8, kopioawnia wg jego zaleceń w CloneCD.
Podejście 1sze - po 15min - przy odczycie około sektora 7400 - przeleciał wcześniej z 300 badsectorów - przerwałem. Skoki między pomijaniem kolejnych sektorów 7sek. Podejście 2gie - w 14min cała płyta odczytana - znalazł o wiele mniej bad sectorów - skok między badsectorami 3sek. Obraz po wypaleniu działa bez zarzutu. |
Witam.
Zakupilem wlansie ten czytnik Toshibki SD-M1912-ale mam niestety z nia maly problem... mianowicie nie czyta mi jakichkolwiek nagrywanych plyt DVD-R - nie sa to drogie nosniki - ale mam ponagrywanych ok 50ciu plyt z czego wiekszosc to "minusy" i zadnej z nich nie chce czytac. z DVD+R nie ma zac=snych problemow-czyta wysmienicie, jest cichutki..no ale co z tego skoro z minusami mam takie jaja..marki tych plyt to:vakoss, mediastore, x-disc, Mint, datawrite, d-vision, intenso-nie sa one moze najdrozsze i najlepsze ale tak mysle ze gdyby chodzilo o jakosc nosnika to czytalby chociaz czesciowo..albo z bledami-a naped wogole ich nie widzi. moze to wina jakiegos biosu? ratujcie bo naped mam od paru godzin i mam mieszane uczucia. widzialem w necie jakis smodyfikowany biosik - link jest pare posow wyzej - ale mysle ze on nic tu nie da. moze wcisneli mi jakies g... ? |
Z DvdInfoPro wynika ze czyta powinien czytac minusy, zwlaszcza ze musisz miec taki sam firmware w wersji TM00 bo narazie innego oficjalnego nie ma. Jesli Karol potwierdzi ze u niego czytaja sie minusy to bezzwlocznie poszedlbym z reklamacja do sklepu.
|
Cytat:
|
Hmm, na razie jest problem, bo nie mam żadnego DVD-R [wypalam na DVD+R ponieważ mój LiteOn 812@832 takie lubi] i jak się do poniedziałku nie znajdzie żadna, to idę do sklepu po sztukę albo dwie i sprawdzę.
|
Cytat:
pozdrawiam goraco! |
ok . :idea: .po wielogodzinnych testach.. :blee: .... :spie: stwierdzam jednoznacznie ze moj (pierwszy jak dotad tej marki-i nei wiem czy nie ostatni) naped Toshiba SD-M1912 jest walniety. :sciana: w poniedzialek oddaje go i zarzadam wymiany.. a mianowicie wyszlo to po ..ponownym wlozeniu plyty ktorej wczesniej naped nie widzial - nagle magicznie plyta zadzialala...i byla odczytywana bez problemu. wlozylem nastepna (DVD-R) ..to samo - po pierwszym wlozeniu - plyta wogole nierozpoznawalna.. , nastepnie po wysunieciu i ponownym wsunieciu plyty...kolejny raz,,,CUDA-plyta dziala! i tak wszystkie minusy ktore mialem nagrane... poza wyjatkami..ktorych neistety w zaden sposob nie chcial widziec. a fakt ze wiecej plyt widzi przy napedzie podlaczonym na slave.a na master..czesc z tych ktore przed chwila widziala-juz jest nie do odczytu..jedynie utwierdzil mnie w przekonaniu :wsciekly:
chlopaki dzieki za szczere checi pomocy;) :piwo: K4r0l Tobie tez pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:07. |