Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Czym sie różni SOHW832S@Sony od SOHW832S@Liteon (https://forum.cdrinfo.pl/f15/czym-sie-rozni-sohw832s-sony-od-sohw832s-liteon-39677/)

B@rtek 14.09.2004 08:10

Tak jest to oem 832S na ale jest podpisany jako SONY :taktak: Otwórz obudowę a się przekonasz.

Tipros 14.09.2004 01:45

Produkuje to Liteon. Jakiś czas temu nawet było opisane, że SOny korzysta z OEM Litka !!!

pawelblu 13.09.2004 17:31

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Tylko, że otwieracjąc i obudowę litka i Sony zobaczymy duży biały napis Sony :taktak: A pozatym to w epromie jest napisane Sony Corp.

No to co ?? A na Compaqach jest napis HP mimo, ze sa z fabryki Compaqua.
Pewnie polaczenie sie Sony z LiteOnem bylo takie jak HP i Compaqua, czyli w pewnym sensie przejeciem marki i jej linii produkcyjnych przez silnijszego (czyli linie LiteOna sa oficjalnie Sony, tak samo jak linie Compaqua sa HP).

Bo jezeli Sony sam produkuje sprzety to dlaczego wydaje tyle OEMow !!! Czy wogole znacie jakiegos producenta ktory rownolegle z wlasna produkcja kupuje OEMy i sprzedaje jako swoje (w pewnym sensie konkurujace z jego wlasna produkcja).

Zreszta nie wyobrazam sobie sytuacji ze jeden z najwiekszych producentow sprzetu optycznego na swiecie (liteon) po fuzji nagle przestaje produkowac.

icemac 13.09.2004 14:17

a świstak siedzi i zawija sreberka ;)
P.S. wiem ze to nic nie wnosi do dyskusji

B@rtek 13.09.2004 13:47

Tylko, że otwieracjąc i obudowę litka i Sony zobaczymy duży biały napis Sony :taktak: A pozatym to w epromie jest napisane Sony Corp.

VIZZARD 13.09.2004 11:09

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Mi sie tez wydaje ze robi to LiteOn poniewaz kiedy nie byli razem to Sony nie robil swoich napedow tylko korzystal z OEMow (w tym nawet BTC). A to ze po fuzji na jakims podzespole jest znaczek Sony to o niczym nie swiadczy (oni sie polaczyli i produkuja to 'razem' tylko sprzedaja oddzielnie - jak HP i Compaq).

Chociaz tak naprawde to oni tez to nie dokonca produkuja. Optyka Sanyo, chip Mediatek, a liteon tylko to sklada, polacza i programuje :)

A Sony pakuje w folie i kartoniki ^_^

pawelblu 13.09.2004 08:31

Mi sie tez wydaje ze robi to LiteOn poniewaz kiedy nie byli razem to Sony nie robil swoich napedow tylko korzystal z OEMow (w tym nawet BTC). A to ze po fuzji na jakims podzespole jest znaczek Sony to o niczym nie swiadczy (oni sie polaczyli i produkuja to 'razem' tylko sprzedaja oddzielnie - jak HP i Compaq).

Chociaz tak naprawde to oni tez to nie dokonca produkuja. Optyka Sanyo, chip Mediatek, a liteon tylko to sklada, polacza i programuje :)

B@rtek 13.09.2004 07:06

Sony to produkuje :taktak:

Czołgista 12.09.2004 23:31

Raczej Litek :mruga: ale to moje domysły !

KOSMO 12.09.2004 23:25

No tak ale która firma to produkuje, SONY ?

B@rtek 12.09.2004 21:50

Przcież Sony i Litek to te same napędy :taktak:

KOSMO 12.09.2004 21:20

Czym sie różni SOHW832S@Sony od SOHW832S@Liteon

Witam!
nie wiem czy to ma sens ale widziałem w sklepie dwie te same nagrywarki ale różnych producentów. Jeden z nich to Liteon a drugi to Sony! Czym sie różnią te modele? Ktory z nich jest lepszy ??!? Co sądzicie ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:14.