![]() |
A nie lepiej uzyc UltraFXP? Freeware ale nie ustepuje FlashFXP.
|
a polaczenie niepasywne "czyli polaczenie aktywne" tez probowales ?? ja tez sie z tym spotkalem ze mialem odmowny dostep .. tez z opcja refused tylko ze mam polaczenia kilka roznych proxy do wykorzystania i odkrylem ze czasem serwer "bada wchodzacego" jaka ma przepustowosc laczy ... oraz ich obciazenia ja juz uzywam tylko aktywnych polaczen z ftp'm mimo firewalli
|
Na tę chwile się łączy ten FlashFXP :) nawet fajny
ale zanim się połaczy to sie nieźle napoci.... Kod:
[R] CWD /sciezka/ |
Cytat:
Nie używam proxy. Cytat:
Co ciekawe CZASEM łapie i pokazuje mi się katalog główny na ftp, ale gdy chce wejść w podkatalog - dalej to znowu zrywa połączenie... PS Zobacze co to ten Flash FXP |
To mi wyglada na sprawke firewalla, mialem to samo u siebie jak odblokowalem na firewallu port do FTP a laczylem sie w passive. Passive robi taki burdel ze polaczenie jest nawiazywane na innym porcie niz by to sugerowaly parametry FTP.
For example: lacze sie na porcie 2100, a passive przerzuca to polczenie na 3333 :/ |
Ciekawi mnie czy ustawiles w Total commander tryb polaczenia passive czasem to tez pomaga ... szczegolnie gdy klient i serwer za za firewallami chyba ze cos "admin kombinowal w update i jeszcze czegos niedorobil :( Jeszcze zaden serwer ftp'a mnie nie zawiodl na tym programie :) a moze masz aktywowany serwer proxy ?? to tez bedzie sie pluc :/
|
TAK! Flash FXP - najlepszy klient FTP, ktorego ROWNIEZ polecam! :)
pozdro ;) |
Spróbuj Flash FXP u mnie śmiga aż miło ;)
|
Total Commander - duuuży problem :/
Witam,
Od jakiegoś czasu (dość długo) nie mogę wejść na FTP do konta na lycosie. Przez WebFTP jest spox ale programy takie jak TC, CuteFtp, nie łączą się. Bawiłem się już w to i wiem co gdzie sie wpisuje. Używam trybu pasywnego (jak zawsze), firewalla sprawdziłem, zrobiłem nawet formata... :blee: Oczywiście połączenie LAN Kod:
---------- |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:02. |