![]() |
robisz tak ze wpisujesz 2 rozne ip (we wlasciwosciach TCPIP dla polaczenia sieciowego) dla kompw np. 1komp (udostepniajacy) - 192.168.0.1, maske 255.255.255.0 , brame - puste albo wlasne ip , komp2 - 192.168.1.1 , maske 255.255.255.0, a brame ip kompa udostepniajacego
|
czyli jak? bo nigdy w zyciu tego nei robilem..
|
Pewnie tak samo sie robi jak pod win98...
|
wiec tak.....
do net24 przyszedl modem sagem f@st 840 chyba.i tam bedzie tzreba miec router, bo maja byc do netii 2 osobne niezalezne stanowiska.. a co do neo... to najlepiej bedzie z tym krossowanym kablem i 2 sieciowki, tylko jak pod ME zrobic udostepnianie lacza? |
Cytat:
|
Zakladalem ostatnio taki topic.
Polecam jezeli chodzi o cena/jakosc - Asmax`a Ar-701 - troche z nim walczyłem ale jest rewealcja. Nie wiedzialem ze za taka cene bedzie wymiatal |
|
na jednym kompie jest win ME a na drugim 98,wiec nie wiem czy w ME jest takie cos jak dzielenie lącza. a instalcja XP nie wchodzi w gre,bo to jest komp "Firmowy"
|
wlacz w winxp dzielenie lacza kup dwie karty sieciowe i polacz 2 kompy scrosowanym kablem i masz juz najtanszym kosztem podzielone neo :)
|
Cytat:
2.) Nie kazdy - ja mam np. oddzielnie modemo-router i oddzielnie switch. 3.) To by bylo najlepsze rozwiazanie. Jezeli nie chcesz robic czegos w stylu wingate czyli przekierowanie na kompie-bramie i drugi komp bedzie w sieci tylko jak bedzie wlaczony komp-brama, to router z wbudowanym modemem (+ ew. switch) bedzie najlelpszy. |
router na usb do neostrady i net24
witam. wujek zalozyl sobie neo najtansze ,ale chcialnby to podzielic na 2 kompy w domu.ma to byc jak najmniejszym kosztem.ma juz niestety modem sagem'a.szuklalem troche na forum tego,ale nic do konca nie rozwiazuje mojego porblemu.
modem sagem jest na usb. 1.czy kazdy router ma zlacze usb? 2. czy kazdy router ma switch wbudowany,zeby podzielic sygnal na 2 kompy? 3. a moze potzrebuje router z modemem wbudowanym? co poleciacie ogolnie, bo od ostatniej dyskusju an podobny temat troche czasu uplynelo, moze ceny spadly, moze jakies nowosci sie pojawily. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:21. |