Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nośniki DVD+/-R idealne do Liteona SOHW 832 (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nosniki-dvd-r-idealne-liteona-sohw-832-a-39783/)

VIZZARD 15.09.2004 10:45

Cytat:

Napisany przez markus96
Tu sie z tobą zgadzam sam zauważyłem że markowe odtwarzacze mają bardzo duże problemy z odtwarzaniem płytek przy takiej ilości błędów a odtwarzacz za 330zł np. Ronin odtwarza je bez problemu. No ale co mam sprzedać mój odtwarzacz dvd warty 2 lata temu 1300zł (firmy Koda) z powodu tego że nie odtwarza mi tych cholernych płytek. Dla przykładu podam że ostatnio nagrałem film na płycie Dtaex takiej czerwonej i nawet odtwarzacz stacjonarny jej nie widział. Natomiast u kumpla który ma Mantę czyta bez problemu. Cholera jak to jest że drozsze odtwarzacze nie czytają a tanie czytają te płytki?
A wogóle to już trochę mnie wkurza ten mój liton 832 raz nagrywa verbatimi z tego samego puełka z błędami pi poniżej 60 a innym razem błędy pi dochodzą do 300. Muszę jeszcze spróbowac nagrywać coś na płycie DVD+R. A wogóle zaraz otworzę nowy temat na temat tej nagrywarki (w zasadzie dam link żeby każdy mógł sobie poczytać).

To już kolejna dobra opinia o odtwarzaczach Manta :O

A swoją drogą kiedyś też toczyła się dyskusjao tych Kodach

I większość raczej je chwaliła - ale to może jakiś nowszy model był :D

markus96 15.09.2004 10:21

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
pawelblu ma rację :taktak:

Tak właśnie jest!

Poza tym coś jednak nie do końca przemyślałeś temat

Bo interesuje cię czy potem płytki się nie zacinają na odtwarzaczu

Ale którym ???

Bo w tym miejscu przytoczę klasyczny już przykład

Ta płytka której wykres widzisz na dole - na mojej stacjonarce się nie zacina ani przez chwilę :O

A na twojej?

Dodam tylko, że w dyskusji, która już była na ten temat

Większość markowych odtwarzaczy by przy tym wysiadła :tak!:

Więc to kryterium jest zupełnie bez sensu :\

Tu sie z tobą zgadzam sam zauważyłem że markowe odtwarzacze mają bardzo duże problemy z odtwarzaniem płytek przy takiej ilości błędów a odtwarzacz za 330zł np. Ronin odtwarza je bez problemu. No ale co mam sprzedać mój odtwarzacz dvd warty 2 lata temu 1300zł (firmy Koda) z powodu tego że nie odtwarza mi tych cholernych płytek. Dla przykładu podam że ostatnio nagrałem film na płycie Dtaex takiej czerwonej i nawet odtwarzacz stacjonarny jej nie widział. Natomiast u kumpla który ma Mantę czyta bez problemu. Cholera jak to jest że drozsze odtwarzacze nie czytają a tanie czytają te płytki?
A wogóle to już trochę mnie wkurza ten mój liton 832 raz nagrywa verbatimi z tego samego puełka z błędami pi poniżej 60 a innym razem błędy pi dochodzą do 300. Muszę jeszcze spróbowac nagrywać coś na płycie DVD+R. A wogóle zaraz otworzę nowy temat na temat tej nagrywarki (w zasadzie dam link żeby każdy mógł sobie poczytać).

VIZZARD 15.09.2004 10:06

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez markus96
Może by otworzyć taki temat w którym poswięcono by uwagę nośnikom wypalnym na Litonie SOHW 832. Jak zauważyłem dużo jest postów własnie dotyczących tego tematu a są one "porozrzucane" w róznych miejscach forum więc dobrze by było to uporządkować.
Proponuję żeby pisać w takiej formie:
Verbatim
CMCmagnetics
DVD+/-R x4
Palony x2
Rodzaj zapisywanych danych: np. film,dane
Błędy PI=... , Po=....
I w tym miejscu jak dla mnie przynajmniej ważne: czy (lub jak) odtwarza sie w DVD stacjonarnym tzn. czy zacina sie film czy też nie

Moze ktoś ma inny pomysł na otwarcie takiego tematu.
PS: jest ktoś z Cieszyna woj. Śląskie który posiada litka sohw 832s i nagrywa filmy które póxniej ogląda na stacjonarnym DVD??

pawelblu ma rację :taktak:

Tak właśnie jest!

Poza tym coś jednak nie do końca przemyślałeś temat

Bo interesuje cię czy potem płytki się nie zacinają na odtwarzaczu

Ale którym ???

Bo w tym miejscu przytoczę klasyczny już przykład

Ta płytka której wykres widzisz na dole - na mojej stacjonarce się nie zacina ani przez chwilę :O

A na twojej?

Dodam tylko, że w dyskusji, która już była na ten temat

Większość markowych odtwarzaczy by przy tym wysiadła :tak!:

Więc to kryterium jest zupełnie bez sensu :\

pawelblu 15.09.2004 08:52

Nie ma zbytnio sensu dublowac. Takie opinie trafiaja do tematu nosniki lub do 812@832 - oba sa przyklejone.

markus96 15.09.2004 08:12

Nośniki DVD+/-R idealne do Liteona SOHW 832

Może by otworzyć taki temat w którym poswięcono by uwagę nośnikom wypalnym na Litonie SOHW 832. Jak zauważyłem dużo jest postów własnie dotyczących tego tematu a są one "porozrzucane" w róznych miejscach forum więc dobrze by było to uporządkować.
Proponuję żeby pisać w takiej formie:
Verbatim
CMCmagnetics
DVD+/-R x4
Palony x2
Rodzaj zapisywanych danych: np. film,dane
Błędy PI=... , Po=....
I w tym miejscu jak dla mnie przynajmniej ważne: czy (lub jak) odtwarza sie w DVD stacjonarnym tzn. czy zacina sie film czy też nie

Moze ktoś ma inny pomysł na otwarcie takiego tematu.
PS: jest ktoś z Cieszyna woj. Śląskie który posiada litka sohw 832s i nagrywa filmy które póxniej ogląda na stacjonarnym DVD??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:50.