Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaka laserowka za okolo 1000 do firmy? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaka-laserowka-za-okolo-1000-firmy-39813/)

pykson 15.09.2004 19:50

Jaka laserowka za okolo 1000 do firmy?

Prosze o rade, jaka laserowke w cenie okolo 1000 jest sens kupic do niewielkiej firmy.

wymogi:
-tania w exploatacji
-nie kolorowa
-w miare szybka
-bezproblemowa w pracy z wszystkimi mozliwymi windami
-dobrze jak mozna by ja wpiac do LANa

z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi

pozdrawiam

Air 15.09.2004 20:07

Cytat:

Napisany przez pykson
Prosze o rade, jaka laserowke w cenie okolo 1000 jest sens kupic do niewielkiej firmy.

wymogi:
-tania w exploatacji
-nie kolorowa
-w miare szybka
-bezproblemowa w pracy z wszystkimi mozliwymi windami
-dobrze jak mozna by ja wpiac do LANa

z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi

pozdrawiam

Polecam Ci drukarkę Samsunga. W MM w Katowicach kupiłem 2 miesiące temu za około 500 zł z tonerem. Wydrukowałem na niej już około 10000 stron (oczywiście nabiłem toner a nie kupowałem nowego, koszt takiej operacji to około 70 zł). Naprawdę tania w użytkowaniu i w pełni przydatna do małej firmy. Jutro napiszę jaki to model. Teraz napewno będzie jeszcze tańsza.

pykson 15.09.2004 21:08

serio? tylko 500 zeta za laser? ja myslalem ze najtansze to min 7 stowek.

dzieki Air, napisz jak bedziesz wiedzial co to za model, bo mnie to zaintrygowalo, laser ma byc dla kumpla do roboty, ale jak taka tania to bym sobie do domu tez kupil.

p.s. heh Air, duzo drukujesz widze, 2 miechy i tyle papieru, no niezle

Air 15.09.2004 21:39

Cytat:

Napisany przez pykson
p.s. heh Air, duzo drukujesz widze, 2 miechy i tyle papieru, no niezle

Serio, akurat mieliśmy zmianę cenników i musieliśmy wysłać do wszystkich klientów.

Jutro Ci wszystko napiszę na temat drukarek bo mam w pracy jeszcze HP 1100 która była w równie atrakcyjnej cenie. DO HP są dwa rodzaje wkłądów z tonerami X na około 4500 stron, i chyba A na 2500 stron. Do nowej drukarki dodają oczywiście ten mniejszy, ale to nie stanowi problemu. W tych wkłądach wymienne jest dosłownie wszystko oprócz obódowy. Koszt napełnienia około 70 zł, wymiana tonera razem z wałkiem i mechanizmem 120 zł. Laserówki są bardzo wydajne i opłacalne. Na temat Samsunga jutro.

AleX69 15.09.2004 22:26

najtansze sa w eksploatacji LED'owe OKI ... beben osobno - toner dosypujesz osobno :spoko:

Air 16.09.2004 08:46

Model Samsunga to ML-1510. Przy zakupie dostajecz wkład na około 2500 stron. Po jego wyczerpaniu robisz wszystko tak samo jak w przypadku HP, o którym pisałem powyżej.

-Edit-
Zapomniałem dodać że w Samsungu jest opcja oszczędności tonera (toner save).

pykson 16.09.2004 17:45

dzieki wielkie, chlopaki

OKI zajedwabiste drukareczki robi, ale dosyc drogie

bylem juz w MM, nie mieli modelu 1510, byla 1710 za 830 zeta, ponoc to to samo co 1510 ale nieco szybsza i wiekszy bufor, wyglad i glowica identyczne. na razie po testach kilkudziesieciu stron wszystko w porzadku.

ale jeszcze dwa pytania do Ciebie, Air, pierwsze z racji lokalizacji, a mianowicie:
-gdzie nabijasz ten toner, tzn. czy robi to jakas firma czy sam sobie to wsypujesz?
ja niedawno dawalem do regeneracji mojego starego epsona epl3000, no i w Zorach skasowali mnie 200 zeta za napelnienie - jakosc slabiutka.

-i druga sprawa, czy ta drukara w MM nie kosztowala 599 zeta? bo tak twierdzil jeden czerwony ludek z MM

Air 16.09.2004 17:52

Cytat:

Napisany przez pykson
dzieki wielkie, chlopaki

OKI zajedwabiste drukareczki robi, ale dosyc drogie

bylem juz w MM, nie mieli modelu 1510, byla 1710 za 830 zeta, ponoc to to samo co 1510 ale nieco szybsza i wiekszy bufor, wyglad i glowica identyczne. na razie po testach kilkudziesieciu stron wszystko w porzadku.

ale jeszcze dwa pytania do Ciebie, Air, pierwsze z racji lokalizacji, a mianowicie:
-gdzie nabijasz ten toner, tzn. czy robi to jakas firma czy sam sobie to wsypujesz?
ja niedawno dawalem do regeneracji mojego starego epsona epl3000, no i w Zorach skasowali mnie 200 zeta za napelnienie - jakosc slabiutka.

-i druga sprawa, czy ta drukara w MM nie kosztowala 599 zeta? bo tak twierdzil jeden czerwony ludek z MM

Ja płaciłem chyba 549 zł ale nie jestem już taki pewny. Napełniam w takiej firmie w Chorzowie. Więcej napiszę Tobie na PW wieczorem.

Remix 16.09.2004 18:08

Witam!

Tez mam SAMSUNGA ML-1510, ale w domu i musze bardzo pochwalic ta drukareczke :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:43.