![]() |
Zielone światło przy nagrywaniu 1213s
Ilość załączników: 1
Witam.
Czy ktoś mi powie dlaczego przy nagrywaniu DVD pali się ciągle zielona dioda. Dopiero co odebrałem nową 1213s zamiast swojego starego 451s :peace: pierwsza płytka Verbatim 4x certified DVD+R, nagrała się super. Pokaże wyniki. Czy są zadowalające? pamiętam przy swojej starej 451s PI miałem śrenio 900 coś a PIF 400-500. No i jeszcze jedno, w Nero miałem tylko jedną prędkość nagrywania 4x czy to dlatego że taka jest płytka czy coś jest nie tak? Z góry dzięki P.S. Właśnie skończyłem Kprobe. Jestem w szoku początek super (albo prawie super... bo średnio PI był ok 180-200 więc sam nie wiem co myśleć ale PIF za to śr. ok 0.7 za to przy 99.9% zaczął wariować. Tak jak widać na wykresie czy to jest skutek nagrania płytki wielosesyjnie???? |
powiemci ze wykres jest bardzo zly ale jak sie czyta do dobrze
|
Zmień firmware na bodajrze TS0D, albo na firmware od 1633. Jest lepsze.
|
Mnie się na firmwarze TS0D jakość trochę pogorszyła.
Kurcze na Verbatimach jest taka tandetna jakość??? Chyba w złą serię trafiłeś. |
No właśnie nie wiem dlaczego tak jest :smutny: podobno Verbatimy są dobre... czy ja zawsze musze mieć pecha do płyt czy znowu do nagrywarek?
No i jeszcze ciągle pytam czy to normalne że podczas nagrywania 1213s miga ciągle zielone a nie czerwone światło?? |
Tak pulsowanie zielonej diody jest normalne, SOHW-1213S ma tylko zieloną lampkę. Najlepiej zmień firmware na to od Sony DRU-710A, link jest gdzieś na forum.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To prawda w 1213@DRU 710a podczas odtwarzania dioda pali się na zielono w sposób ciągły a zapisu mruga na zielono. :smutny:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19. |