![]() |
LiteOn SOHW-832S - problem z upgreadem firmware'u
Ilość załączników: 1
Witam, kupiłem LiteOn SOHW-832S i wgrałem firmware'a DR8VS08. Ukazał sie niedawno najnowszy soft - DR8VS0A. Ściągnąłęm go, rozpakowałem i uruchomiłem, wyskoczyło mi okieno błędu. Takie sam błąd wyskakuje mi przy każdej próbie wgrania jakiegokolwiek innego firmware'u :(
Co jest nie tak? W czym problem? Jak temu zaradzić? Proszę o pomoc... |
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html
sprobuj zarzucic biosik z powyzszej stronki, powinno dzialac |
albo wrzuc z podanej wyzej strony jakiegos starszego firmwara (np vs08) i potem sprobuj uaktualnic tym oryginalnym do VS0A - u mnie to dziala, wiele razy taki myk przeprowadzalem, zeby wgrac sobie firmowego VS0A na jakiegos nowszego, patchowanego
pozdrawiam, :papa: |
Cytat:
Mam wrażenie, że nie tylko nie masz pojęcia o komputerach :pisze: Ale i twoja edukacja stoi na bardzo niskim poziomie :O Napisałeś, że uaktualniłeś bios firmware DR8VS08 A coś mi się zdaje, że na obrazku jak wół stoi B, a nie 8 B od 8 to nawet dziecko potrafi odróżnić :tak!: Czy nie czas może powtórzyć podstawówkę? A teraz On Topic Jeżeli masz wgrany bios VS0B - to niestety, ale biosem w postaci .exe nie zdowngrade'ujesz do niższej wersji biosu :nie: a tylko do wyższej Pozostaje ci banalnie :banan2: prosty zabieg wgrania sobie biosu jakiego chcesz - w postaci .bin :D |
Wizar, to nie jest do konca prawda. VS0B jest biosem nieoficjalnym i nie mozna go zamienic na inny oficjalny. Trzeba wgrać inny nieoficjalny a dopiero potem mozna ten sam ale oficjalny (firmowy).Można z wyższego na niższy i działa. Wiele razy tak robiłem i nie było problemów. To samo przy przeróbce na SONY RDU 700a
może to być .exe ale potraktowany omniptherem. :sciana: |
VIZZARD --> Dziękuje za zwrócenie uwagi, ale przykro też, że naskakujesz na ludzi piszących prawde, a w twoim mniemaniu bzdury. Co do wykształcenia to "każdy mówi na własnym przykładzie", w samej biblii napisane jest "nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni". Ale przecież Ty jesteś nieomylny... Zapewne nigdy też sam nie prosiłeś nikogo o pomoc, sam wiedząc wszystko od początku do końca. A może tak zmienisz nick na "wyrocznia", co Ty na to ?
|
@soldier no co ty bez omni sobie nie poradzisz :)
|
Cytat:
Ale ja mówiłem o biosach oficjalnych Tych od Liteona :taktak: A co do tego, że nie można VS0B zamienić na inny oficjalny To poczekaj aż wyjdzie np. VS0C od Liteona - wtedy się przekonamy :D Cytat:
Jest to także nie do końca prawda :nie: Firmowy sprawdza tylko czy oznaczenie aktualnego biosu spawarki jest niższe od wgrywanego I czy ma do czynienia z właściwym modelem napędu Po czym pakuje się do spawarki tak miło jak listonosz do domu pod nieobecność męża :> |
Cytat:
Lecz niestety czytając to co napisałeś - miałem wrażenie, że nie wiesz co piszesz Sam zresztą na zamieszczonym przez siebie screenie mogłeś znależć odpowiedź na swoje pytanie :taktak: Jeżeli chodzi o Biblię, to w Księdze Psalmów jest też napisane: "Pomnijcie, głupcy w narodzie! Kiedy zmądrzejecie, bezrozumni?" Nie to żebym coś sugerował :nie: Po prostu tak tam jest napisane :D Przymioty którymi mnie obdarzasz lub chcesz obdarzyć Nie dla mnie niestety :smutny: Nigdy nie byłem nieomylny w myśl reguły: "Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce" A ponadto bardzo lubię swój nick :ja_chce: Więc na razie zrezygnuję z twoich propozycji Ale gdyby ci się jeszcze kiedyś coś nasunęło - to wal jak w dym :tak!: Jeśli zbyt mocno cię uraziłem - to przepraszam Nie to było moim celem :nie: Ze swojej strony obiecać mogę, że było to przedostatni raz :D No i na koniec już W ramach mojej skruchy i wyjaśnienia postępowania Zapytać chciałem, czy znasz jeszcze inne powiedzenie: "Kto wiatr sieje ten burzę zbiera" Tak więc skoro zasiałeś .... :papa: |
Cytat:
|
Cytat:
:fiu: |
Cytat:
|
Już wszystko działa. Dziekuję za pomoc. Martwi tylko fakt, że niektórzy oprócz pomocy potrafią człowiekowi nawrzucać. "Błądzćc jest rzeczą ludzką"
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:02. |