![]() |
Ilość załączników: 2
Cytat:
P.S wgranie biosu ZSOR chyba nie bardzo pomoglo :ysz: Obrazek poniżej! Nagrany film Top Gun z predkoscia 16x (rysunek nr 1). Na rysunku nr 2 test Crystala Super AZO, nagrywany dosc dawno 20x (teoretycznie optymalna predkosc). Normalnie :klnie: obled!!! Nie mam pytań, ani odpowiedzi (( P.S2 jedna plyta wogole sie zjarala na nowym biosie! Jak zaczela palic lead in to cos sie zje*** :-o i wyskoczylo ze nagranie sie nie powiodlo :blee: P.S3 Co do optyki, to jeszcze ją przeczyszczę wg poradnika na cdrinfo.pl! A jak nie pomoze, to skoluje se nowy naped, wole wylozyc te 130zł na nagrywarke niz szarpac se nerwy! :klnie: Sorki za te niecenzuralne emotikonki, ale troche mnie to podrajcowało! Jesli macie jakies rady, ktore spowoduja ze naped bedzie dobrze chodzic to piszcie prosze! Ten LiteOn 40125 ma nieco ponad 2 latka! Kilkanascie dni temu skonczyla mi sie gwarancja :( Pozdrawiam, Jurak |
płytki słabej jakości ...ja tak miałem z płytami HAWK.
|
najpierw aktualizacja biosa
[ZS0R dla 40125s] http://www.liteonit.com/ODD/webfw/LT...5S/R40ZS0R.zip na koniec zostaje przeczyszczenie optyki jeśli bios nie pomoże |
Czy to problem z nagrywarką???
Ilość załączników: 1
Czesc! Ostatnio testowałem kilka nośników i było dobrze, ale teraz coś mi się chyba wali z nagrywarką - przynajmniej tak mi się wydaje! Gdy testuje płyte KProbe 2.4.2 to do prędkości okolo 24x mam mało błędów C1! Ale jak napęd zacznie czytać w większej prędkości to kaplica! Błędy lecą do góry praktycznie równomiernie z prędkością odczytu CD! Zauważyłem w innym poście jeden user miał podobny problem, i radziliście mu żeby przeczyścił optykę! Czy w moim przypadku to coś pomoże?
Jak bede mieć możliwość to sprawdze nośnik na innym LiteOnie! Póki co to mam LiteOn LTR 40125S, i na nim własnie testuje! (bios ZSOP) Powiedzcie mi tylko, czy to kwestia napędu, że mam takie wyniki? A może to płyty się tak wypalają? Jednak nie wydaje mi się, żeby miały one tyle błędów bo nagrywam je z predkością 20x!!! i napęd nie przekracza tej prędkości, podczas nagrywania chodzi cicho, a nero rzeczywistą predkość nagrywania pokazuje max 21x! Gdy robie test w 16x czy 24x to błędy są granicach 1,5 - 3 (C1)! Pomozcie mi, please! P.S zalaczam obrazek! P.S2 to jeden z lepszych testów :( (( pozdrawiam, Jurak |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:27. |