Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z połączeniem do internet pod winXPprof (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-polaczeniem-internet-winxpprof-39910/)

Predi 19.09.2004 22:59

Cytat:

Napisany przez Salat3
Na tej lini co jest teraz zwykły modem podłączony była kiedys neostrada (rok temu) jak była promocja za 1zł i po miesiącu można było oddać(oczywiscie oddałem :) ) Czy to może mieć jakiś związek z jakąscią połączenia?

raczej nie, po oddaniu neostradki nic mi sie nie dzialo ani nie dzieje :)

a tak w ogole to co, wszyscy oddali? || ^_^ ||

Weron 19.09.2004 16:17

Sprobuj poszukac jakies infromacje po tej starszej usludze byc moze to powoduje jakis konflikt i teraz masz problem z polaczeniem sie.Zadnych dns'ow nie trzeba wpisywac.To wszystko jest robione automatycznie.
Kiedys mialem taki sam modem i nigdy nie mialem problemu.Zreszta nadal mam tylko juz z niego nie korzystam.
Najlepiej przetrzep rejestr tam czasami sa jakies starsze wpisy do , ktorych sie czasami system odwoluje.

Salat3 19.09.2004 15:55

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
jak masz na lini dzialajaca usluge neostrada to wpnij filtr pomiedzy kabel z sieci a modem, inaczej beda zaklocenia [niezaleznie czy uzywasz teraz neo czy nie]

Na tej lini co jest teraz zwykły modem podłączony była kiedys neostrada (rok temu) jak była promocja za 1zł i po miesiącu można było oddać(oczywiscie oddałem :) ) Czy to może mieć jakiś związek z jakąscią połączenia?

Pawel_k 19.09.2004 08:00

jak masz na lini dzialajaca usluge neostrada to wpnij filtr pomiedzy kabel z sieci a modem, inaczej beda zaklocenia [niezaleznie czy uzywasz teraz neo czy nie]

Salat3 19.09.2004 02:51

Działa po zmianie parametrów zaawansowanych modemu na AT+ms=V34 (na V90 się strasznie długo strony ładują albo wogule sie nie łączy) i zmianie numeru z 0202122 na onetkonekt, ale modem wtedy ma prędkość 33kbps. Czytałem,że w winXP trzeba w rejestrze pogrzebać w ustawieniach TCP/IP. Jest może jakiś program który automatycznie sam wszystko ustawia?

+++LeWaP+++ 19.09.2004 01:17

dziwne powino działać a są problemy - tak to już jets z komputerami... ;)

proponuję też jak kolega wyżej usatwić DNS TPSA ale podam je jeszcze

194.204.152.34
194.204.159.1

wejdź jeszcze w tryb command (CMD) i zobacz czy pinguje onet po ip i nazwie
czyli np.

ping onet.pl

ping 213.180.130.200

Predi 18.09.2004 23:21

sproboj ustawic dns'y dla polaczenia modemowego

Salat3 17.09.2004 22:00

Problem z połączeniem do internet pod winXPprof

Mam problem, nie moge połączyć się z internetem na modemie Pentagram Dark56 (tzn. połączenie zostaje ustanowione ale nie moge się połączyć z zadną stroną www ani ftp itp). Wcześniej miałem podłączoną neostrade (tak chwilowo do aktualizacji windy, antywira itp.) i nie było problemów. System jest czysty od wszelakich wirusów i innego chłamu. Mam zainstalowany Sp1a. Systemowy firewall jest wyłączony, innego też nie ma. Co może być nie tak, może trzeba coś ustawic a nie polegac na ustawieniach domyslnych? A i jeszcze czasami wybieranie numeru zostaje przerwane po ok 3 sekundach, a prawie zawsze weryfikacja numeru i hasła trwa 10 razy dłużej niż jak miałem win98se na którym taki dziwny problem nie występował więc modem nie jest walnięty napewno.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:54.