![]() |
Cytat:
a tak w ogole to co, wszyscy oddali? || ^_^ || |
Sprobuj poszukac jakies infromacje po tej starszej usludze byc moze to powoduje jakis konflikt i teraz masz problem z polaczeniem sie.Zadnych dns'ow nie trzeba wpisywac.To wszystko jest robione automatycznie.
Kiedys mialem taki sam modem i nigdy nie mialem problemu.Zreszta nadal mam tylko juz z niego nie korzystam. Najlepiej przetrzep rejestr tam czasami sa jakies starsze wpisy do , ktorych sie czasami system odwoluje. |
Cytat:
|
jak masz na lini dzialajaca usluge neostrada to wpnij filtr pomiedzy kabel z sieci a modem, inaczej beda zaklocenia [niezaleznie czy uzywasz teraz neo czy nie]
|
Działa po zmianie parametrów zaawansowanych modemu na AT+ms=V34 (na V90 się strasznie długo strony ładują albo wogule sie nie łączy) i zmianie numeru z 0202122 na onetkonekt, ale modem wtedy ma prędkość 33kbps. Czytałem,że w winXP trzeba w rejestrze pogrzebać w ustawieniach TCP/IP. Jest może jakiś program który automatycznie sam wszystko ustawia?
|
dziwne powino działać a są problemy - tak to już jets z komputerami... ;)
proponuję też jak kolega wyżej usatwić DNS TPSA ale podam je jeszcze 194.204.152.34 194.204.159.1 wejdź jeszcze w tryb command (CMD) i zobacz czy pinguje onet po ip i nazwie czyli np. ping onet.pl ping 213.180.130.200 |
sproboj ustawic dns'y dla polaczenia modemowego
|
Problem z połączeniem do internet pod winXPprof
Mam problem, nie moge połączyć się z internetem na modemie Pentagram Dark56 (tzn. połączenie zostaje ustanowione ale nie moge się połączyć z zadną stroną www ani ftp itp). Wcześniej miałem podłączoną neostrade (tak chwilowo do aktualizacji windy, antywira itp.) i nie było problemów. System jest czysty od wszelakich wirusów i innego chłamu. Mam zainstalowany Sp1a. Systemowy firewall jest wyłączony, innego też nie ma. Co może być nie tak, może trzeba coś ustawic a nie polegac na ustawieniach domyslnych? A i jeszcze czasami wybieranie numeru zostaje przerwane po ok 3 sekundach, a prawie zawsze weryfikacja numeru i hasła trwa 10 razy dłużej niż jak miałem win98se na którym taki dziwny problem nie występował więc modem nie jest walnięty napewno.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:54. |