Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Azerus - dziwny problem ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/azerus-dziwny-problem-39927/)

siwy_mw 18.09.2004 14:08

Azerus - dziwny problem ?

Mam zainstalowanego Azerusa i najnowsza wersje jawy i jak wlaczam Azerusa to odpala sie kilka minut zabierajac w tym czasie 100% mocy procka i prawie cala pamiec ram z 640mb zostaje ok 30mb wolnej pamieci . Jak juz sie uruchomi to jest ok. problem jest tylko przy zalaczaniu .
Mial ktos podobny przypadek ?

gallus 18.09.2004 14:11

A nie masz przypadkiem plugina country flag - czy jakoś tak, ja miałem podoobny objaw kiedy go urzywałem :)

siwy_mw 18.09.2004 14:27

Chyba znalazlem przyczyne odinstalowalem Pande i wszystko jest ok. jak narazie musze teraz poszukac innego antyvira chyba Kaspersky Anti-Virus Personal bedzie odpowiedni ?

Yetixxl 18.09.2004 14:39

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Chyba znalazlem przyczyne odinstalowalem Pande i wszystko jest ok. jak narazie musze teraz poszukac innego antyvira chyba Kaspersky Anti-Virus Personal bedzie odpowiedni ?

Dla zainteresowanych. kasperski antywirus dodaje do plików w systemie NTFS additional data stream z danymi CRC pliku każda taka informacja to około 60 bitów jednak jak wiecie klaster ma około 2-4 KB jeśli macie dużo plików na dysku ilość tych dodatkowych danych może być całkiem pokaźna NTFS ADS nie jest liczone jako zajęte miejsce na dysku i nie da sie z poziomu windows zobaczyć/usunąć tych danych (potrzebny jest specjalny dodatkowy program, bo microsoft nie dostarcza nic do obsługi ADS)

woitas 18.09.2004 15:27

u mnie też muliło - właśnie z powodu pluginów.
wróć do wersji 2.0.6.0 i będziesz miał po kłopocie.

dobra rada wujka woitas'a: ustaw sobie porty: 49152 do 65535 (unikniesz problemów z trackerami, na których zbanowano porty 6xxx )

Smartek 19.09.2004 14:34

ja polecam BitTornado - z nim nie ma problemow :)
pozdro ;)

Mily_ 19.09.2004 15:09

A ja polecam Overneta...

PS. Smartek masz w podpisie kwadrat z krzyżykiem...

Smartek 19.09.2004 16:26

Cytat:

Napisany przez Mily_
A ja polecam Overneta...

PS. Smartek masz w podpisie kwadrat z krzyżykiem...

dobrze, ze mi powiedziales - ostatnio robilem porzadki na serwerze i kasowalem wszystko jak leci i przypadkiem skasowalem .jpg'a z sigiem :) - wiekszy problem, to to, ze nie mam go na dysku i bede musial zrobic nowego :)

co do Overneta - on chyba nie potrafi korzystac z BitTorrenta? A moze sie myle? 'Oswiec' mnie :banan: :)
pozdro ;)

Pagerus 21.09.2004 10:09

Cytat:

Napisany przez gallus
A nie masz przypadkiem plugina country flag - czy jakoś tak, ja miałem podoobny objaw kiedy go urzywałem :)

Ja używam tego plugina z flagą i nie mam żadnych problemów :) A całkiem miły dodatek taki plugin - na przykład jak się zobaczy, że japończycy ściągają anime z angielskimi subami :P :rotfl:

Zelea 21.09.2004 16:02

Cytat:

Napisany przez woitas
u mnie też muliło - właśnie z powodu pluginów.
wróć do wersji 2.0.6.0 i będziesz miał po kłopocie.

dobra rada wujka woitas'a: ustaw sobie porty: 49152 do 65535 (unikniesz problemów z trackerami, na których zbanowano porty 6xxx )

nie uzywam torrenta... tylko osiolka...

ale chcialem zapytac jak to jest z ta zmiana tych portow dla znajomego...

chodzi o to by wszystkie porty zmienic na jakies z tego przedzialu ??

czy tez tylko te dotyczace trackera ??

a jesli wszystkie to (bo tam z tego co pameitam...) uzywa sie kilka portow... to czy one musza byc po sobie dokladnie w kolejnosci... jeden po drugim itd itp ?? czy tez nie koniecznie ??

z gory dzieki za info...

pozdro

woitas 21.09.2004 17:15

porty 49152 do 65535 zalecam wklepać tylko przy podłączaniu do trackera, na którym tamte zbanowano.
w pozostałych przypadkach można zostawić bez zmian te, które są domyślne.
chociaż u mnie w/w ustawione są na stałe.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:09.