![]() |
problem z Lite-On SOHR-5238S
Kupilem nagrywarke Lite-On SOHR-5238S i mam z nią maly problem.
Gdy chce nagrac plytke to po jej "zapisie" wyskakuje mi taki komunikat: Nie mozna wykonac polecenia Zakoncz Sciezke! LITE-ON CD-RW SOHR-5238S session fixation error LITE-ON CD-RW SOHR-5238S Wykonanie Polecenia Fiksacja nie jest mozliwe! Zapis z predkoscia 52x (7800 KB/s) nie powiodl sie. Program ktorego uzywam do nagrywania to nero express. Bardzo prosze o pomoc, moze ktos mial podobny problem, z gory dziekuje. Ps.stawiam piwo Moj GG 3103250 |
Witamy
Jak zawsze włącz DMA, zainstaluj force ASPI 1.7, jeżeli masz Win XP to wyłacz nagrywanie wbudowane w system, jeżeli nie możesz włączyć DMA ty usuń kontrolery IDE, i uruchom ponownie system, poczytaj forum, o fiksacji było wiele razy :) |
Mam pytanie, może głupie i naiwne, ale straciłem trochę czasu i nie znalazłem gdzie w WindowsieXP można wyłączyć nagrywanie. Można prosić o podpowiedź.
|
Cytat:
potem przejdź do sekcji: hkey local machine system \ curent control set \ servicess \ cdrom \ i zmień we wpisie autorun wartość 1 na 0 to po pierwsze 2\ potem panel sterowania \ wydajność konserwacja \ w narzędziach administracyjnych wybierz\ usługi i zablokuj systemowego palacza:) pozdrawiam serdecznie |
Dziękuję bardzo. Nareszcie się z tym uporałem.
|
czesc.
ja rowniez mam XP pro. i nie moge nigdzie znalesc w panelu sterowania wydajnosci i konserwacji bardzo prosze o pomoc |
juz znalazlem wielkie dzieki
|
ale nagrywarka dalej nie chce nagrywac.
wlaczylem DMA, wylaczylem wbudowane nagrywanie, zainstalowalem force ASPI 1.7 i dalej to samo z tym ze aspi instaluje mi tylko dwa z czterech plikow. nie wiem juz co mam robic, moze ktos mial podobny problem. Prosze o pomoc |
sprawdż na innych płytkach
sprawdż na innym kompie jeśli to samo ...reklamuj sprzęt. |
dzieki za odpowiedzi na pytania.Po wszystkich tych czynnosciach kropka nad i jest nero 6.3
Serdecznie pozdrawiam :jupi: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:32. |