![]() |
Lan ban zemsta
Jestem w sieci 20 osób na 2Mbit Dsl i za kożystanie z p2p dostaje systematycznie bana w postaci wypinania wtyczki ze Switcha.
Pomijając to że inne osoby kożystające z p2p działają bezkarnie (admin przynika na nich oko) . Chciałem się zapytać czy isnieje jakaś aplikacja która pozwala na zmulenie czyjegoś komputera w sieci np.wysylając do niego jakiegoś typu spam lub tym podobne.Nie ukrywam że chcem użyć go jako swoistej zemsty. |
poważnie porozmawiaj z administracją sieci...rozumiem, że zemsta jest słodka ale to nie rozwiaże Twego problemu, a może i nawet pogorszyć.
|
chmm blokować p2p admin ma prawo ale fizycznie odłączać kabla (bez powodu/awarii) to raczej nie może zwłaszcza jeśli płacisz abonament.
Chyba, że w umowie małym druczkiem pisało "wypinanie ze zwitcha" ;) poprostu za przeproszeniem robią cie w.... |
Heh, temat z zapychaniem komuś łącza albo poczty to raczej nie na to forum.
Tak jak mówi Maciej lepiej pogadaj z adminem, możesz spytać wprost dlaczego osoba X nie dostaje bana a ty tak. Kiedyś (daaawno, nie pamiętam przy okazji jakiego tematu) coś było o tym więc możesz przeszukać archiwa, ew. google. To tyle ode mnie na ten temat. Pzdr. |
jezeli rozmowa nie poskutkuje a nadal bedziesz chcial sciagac to zainstaluj sobie netlimitera zebys nie przesadzal z iloscia danych/wysylanych - lepiej sciagac spokojniej niz miec odcieta siec.
|
Cytat:
:ysz: pomijam fakt iz caly blok bylo podlaczony pod lacze o przepustowosci neo128 i ze caly bok calodobowo na kazach siedzial :haha: albo uzyj uslugi poslanca, albo wypnij wtyczke adminowi, ew poprzecinaj kable <uwaga ostatnia opcja to dowcip nie bierz tego na serio!> |
Gnaj czym prędzej do admina. On przecviez nie ma prawa odpinac Ci wtyczki, chyba, że umowa okresla inaczej :) Jesli już blokują to niech to zrobia dla wszystkich programowo a nie przez wyjęcie wtyczki.
|
daj mu po ryju (chyba ze ma racje) i zaluz sobie lacze sam - zero klopotow ;p
|
Cytat:
|
pomysl nimala podoba mi sie najbardziej... :)
ja bym jeszcze na masce jego samochodu (jesli ma) wyryl swoje IP... jak nie potrafi zajac sie siecia - zrobic tak, zeby wilk byl syty i owca cala, to niech sie za to nie bierze |
Cytat:
|
Co tu wyjaśniać po prostu działa
http://www.arcai.com/netcut/index.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:18. |