![]() |
Film w dwóch częściach - 802 i 804 MB :/
Ostatnio ściągnąłem film zripowany w tak genialny sposób i chciałbym się dowiedzieć, co mogę z tym zrobić. Używam LG GCE-8520B, więc w grę wchodzi tylko nagrywanie płyt 870, ale niestety już nie odczyt (wg. info na cdrinfo.pl). Próbowałem już overburningu na Esperanzach Silver 800MB i nie udało się (błąd itd.). Czy jest możliwość np. minimalnego zredukowania jakości filmu tak, żeby zmniejszyć plik o 10-15MB? Zmniejszenie framerate, cokolwiek? Nie może to być jednak żaden splitter, bo film i tak już nie ma napisów końcowych i początkowych.
??? |
jak to jest .avi użyj np. GordianKnot lub VirtualDub do rekompresji
jak .mpg nagraj to jako VCD/SVCD |
Salat3 ma rację , jeśli chcesz zmniejszyć rozmiar pliku - musisz rekompresować.
Pozostają jeszcze nośniki 99 min .... W artykułach cdrinfo był chyba kiedyś materiał o nagrywaniu 760 MB na płytkę 650 mB. Nie wiem, ale co do zasady to powinno być chyba to samo. |
Uśmiejecie się... przyciąłem jednak pierwsze kilkadziesiąt sekund pierwszej części i... okazało się, że plik schudł o 100 MB. Dlaczego? Dlatego, że był w tych kilkudziesięciu sekundach zakodowany rosyjski lektor. Upiekłem więc dwie pieczenie na jednym ogniu: wywaliłem rosyjski (dialogi są teraz "normalnie" mówione po angielsku) i zmieściłem toto na 700-ce :o
P.S. Pewnie i tak nikogo to nie obchodzi, heheh |
Cytat:
|
Trochę obchodzi, choć generalnie nikt nie lubi się głowić nad tym co ktoś spaprał w czasie kompresji....
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:51. |