Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Cena części (https://forum.cdrinfo.pl/f5/cena-czesci-40025/)

kodziu 20.09.2004 15:51

Cena części

Mam do was takie pytanko, ile bym dostał za taki sprzęt:
Celeron 900 MHZ
ASUS Cusl2-c (płyta główna)
256 MB ram sdr133
zasilacz codegen 300wat + obudowa ??

Tylko te wybrane części. Ewentualnie moge dorzucić DVD lg 40/12
Sprzęt ma prawie 3 lata (jakoś tak niedługo kończy-kupione okolo pażdziernika 2001)

luminat 20.09.2004 16:43

A po ile stoja na allegro?

kodziu 20.09.2004 16:48

Cytat:

Napisany przez luminat
A po ile stoja na allegro?

Nie chodziło mi o taką odpowiedź. Allegro jak najbardziej obskoczyłem. Chodzi o ceny np giełdowe albo ile mogę za to chcieć aby cena była korzystna...

kodziu 20.09.2004 19:10

Pisze nowy post a nie edytuje stary ponieważ robiąc tak post ten nie znajdzie sie na pierwszym miejscu. Naprawde mi zależy....
Znajdą się jacyś znawcy?

javor 20.09.2004 22:31

za RAM powinieneś dostać w okolicach 100-130zł (o ile to są pamięci dwustronne), a co do całej reszty to jakoś nie nastawiaj się na zbyt dużo (jeśli wziąłbyś za resztę 100zł to chyba powinieneś się cieszyć)

kodziu 20.09.2004 23:47

Cytat:

Napisany przez javor
za RAM powinieneś dostać w okolicach 100-130zł (o ile to są pamięci dwustronne), a co do całej reszty to jakoś nie nastawiaj się na zbyt dużo (jeśli wziąłbyś za resztę 100zł to chyba powinieneś się cieszyć)

To chyba joke? 100 zł za reszte? Co do pamiątek to też tak myślałem. A na reszte bedzie trzeba kogos znaleźć.

piotrek123 20.09.2004 23:53

Myślę że... z 500 zł za całość :)

Turboni 21.09.2004 00:01

i to max wiecej nikt ci nie da :(

javor 21.09.2004 00:46

Cytat:

Napisany przez kodziu
To chyba joke? 100 zł za reszte? Co do pamiątek to też tak myślałem. A na reszte bedzie trzeba kogos znaleźć.

no może troszkę przesadziłem :ysz:
...ale jak się dowiedziałem, że moje 512MB sdram chodzą po 100-150zł w skupie to też się z deczka załamałem :/ a i tak nikt nawet nie chciał na nie patrzeć na giełdzie :/

andrzejj9 21.09.2004 09:43

Cytat:

Napisany przez javor
no może troszkę przesadziłem :ysz:
...ale jak się dowiedziałem, że moje 512MB sdram chodzą po 100-150zł w skupie to też się z deczka załamałem :/ a i tak nikt nawet nie chciał na nie patrzeć na giełdzie :/

Też mi się wydaje, że 450 - 500 zł. za całość to max. Niestety, takie ceny starego sprzętu :(

Co do pamięci - to mnie trochę zdziwiło, bo jeszcze nie tak dawno SDRAM-y były naprawdę w cenie. Przez pewien czas nawet droższe niż DDR. No ale cóż, widać już naprawdę stary sprzęt jest warty tyle, co i nic... Tak szczerze mówiąc, to jeśli ma się w domu jakiś stary komputer, to właściwie nie opłaca się go sprzedawać. Dostanie się za to w najlepszym przypadku grosze, a tak zawsze może się do czegoś przydać. Ja teraz będę się zastanawiał, co zrobić ze starą kartą graficzną (GeForce II GTS Pro 64DDR). Jest naprawdę świetna i długo mi służyła, a pozbywam się jej tylko dlatego, że mam inną, nowszą. A za tą starą. jeśli dostanę ze 120 złotych to wszystko. Dlatego wcale niewykluczone, że ją sobie po prostu zostawię. A nóż się kiedyś przyda do jakiegoś składaka, a nawet jeśli nie, to i tak niewiele pieniędzy stracę nie sprzedając jej.

Ormianin 21.09.2004 09:55

Cytat:

Napisany przez kodziu
Celeron 900 MHZ
256 MB ram sdr133

Jako calosc mozesz wziasc 300 - 350 zl i to bedzie super sprzedaz, chyba ze wcisniesz komus malo zorientowanemu,
za poszczegolne czesci wezmiesz wiecej... mozeszmiec jednak problem ze sprzedaza, bo np. celeron bedzie mial popyt ale plyta glowna srednio na jeza i jesli ktos bedzie chcial kupic osobno to za grosze...

Taka plyte glowna to ja widzialem ostatnio za 25-35 zl, facet co sprzedawal to na gieldzie (Wroclaw) chcial sie nawet jeszcze targowac
pamieci SDRAMy jesli nie sa to Kingstony albo inne firmowe sa malo warte, do tego sa uzywane wez pod uwage...
Zasilacz czy obudowe to zawsze widuje na takich targowiskach typu dworzec swiebodzki we Wroclawiu, ale niespodziewaj sie ze tam ceny sa wygorowane, ostatnio jakis dzieciak cenil sobie komplet obudowa + zasilacz (choc nie wiem czy sprawne) za 20 zl
Podsumowujac, zamiast to sprzedawac, zostawic sobie jak drugi komputer w domu dla siostry, brata, ojca, dziedka itp., chyba ze nie jest potrzebny... wtedy lepiej jest sprzedac calego od razu komus kto ciebie zna i chce miec tani zestaw dla malego dziecka "aby sie uczylo"

a tak swoja droga na allegro jesli zdecydujesz sie sprzedawac pamietaj o kosztach prowizji za udostepnienie towaru, to czasem moze sie nie oplacac, dlatego ludzie czesto zawyzaja wartosc czesci

kodziu 21.09.2004 10:44

Dzięki wam wielkie za odpowiedzi. Szykuje się na lekki update kompa ale nie wiem czy wypali. Po prostu chciałem sie dowiedzieć ile to jest warte.Cieszyłbym sie gdyby ze sprzedaży tego kompa straczyło mi na samą płytke główną za okolo 400zł.
Heh ja tez mam Gf2 GTS 64mb i na razie zostaje nawet przy updajcie.

memorando 21.09.2004 11:04

Cytat:

Napisany przez kodziu
Celeron 900 MHZ
256 MB ram sdr133

Tylko te wybrane części. Ewentualnie moge dorzucić DVD lg 40/12
Sprzęt ma prawie 3 lata (jakoś tak niedługo kończy-kupione okolo pażdziernika 2001)

plyta proc buda 220 do 250 zeta pozdrawiam

andrzejj9 21.09.2004 13:21

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Jako calosc mozesz wziasc 300 - 350 zl i to bedzie super sprzedaz, chyba ze wcisniesz komus malo zorientowanemu,
za poszczegolne czesci wezmiesz wiecej... mozeszmiec jednak problem ze sprzedaza, bo np. celeron bedzie mial popyt ale plyta glowna srednio na jeza i jesli ktos bedzie chcial kupic osobno to za grosze...

Taka plyte glowna to ja widzialem ostatnio za 25-35 zl, facet co sprzedawal to na gieldzie (Wroclaw) chcial sie nawet jeszcze targowac
pamieci SDRAMy jesli nie sa to Kingstony albo inne firmowe sa malo warte, do tego sa uzywane wez pod uwage...
Zasilacz czy obudowe to zawsze widuje na takich targowiskach typu dworzec swiebodzki we Wroclawiu, ale niespodziewaj sie ze tam ceny sa wygorowane, ostatnio jakis dzieciak cenil sobie komplet obudowa + zasilacz (choc nie wiem czy sprawne) za 20 zl
Podsumowujac, zamiast to sprzedawac, zostawic sobie jak drugi komputer w domu dla siostry, brata, ojca, dziedka itp., chyba ze nie jest potrzebny... wtedy lepiej jest sprzedac calego od razu komus kto ciebie zna i chce miec tani zestaw dla malego dziecka "aby sie uczylo"

a tak swoja droga na allegro jesli zdecydujesz sie sprzedawac pamietaj o kosztach prowizji za udostepnienie towaru, to czasem moze sie nie oplacac, dlatego ludzie czesto zawyzaja wartosc czesci

Rzeczywiście ceny są takie jak piszesz. Dopowiem tylko, że z góry założyłem, że w zestawie jest monitor, przynajniej 15''. Jeżeli go nie ma, to rzeczywiściew 300 - 350 złotych (no, może te 400) może być wszystkim, co uda Ci się dostać.

A karta GTS II Pro jest super :spoko: ;)

kodziu 21.09.2004 13:41

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Rzeczywiście ceny są takie jak piszesz. Dopowiem tylko, że z góry założyłem, że w zestawie jest monitor, przynajniej 15''. Jeżeli go nie ma, to rzeczywiściew 300 - 350 złotych (no, może te 400) może być wszystkim, co uda Ci się dostać.

A karta GTS II Pro jest super :spoko: ;)

W zestawie nie ma monitora. Chodzi tylko o te częsci. Bo dysk 120 gb i karta graf.zostaje. Jak również spawara Lg.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:02.