Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Call of Duty, mam problem!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/call-duty-mam-problem-40030/)

Air 20.09.2004 17:49

Call of Duty, mam problem!!

witam

zainstalowałem sobie właśnie Call of duty wraz z dodatkiem. Instalacja przebiegła pomyślnie, włączyłem grę wybieram stopień trudności a tu ZONK "2 or more files are missingor in bad format" i gra wraca do Menu głównego. No to przeinstalowałem, znowu odpalam misję i znowu ZONK. POMOCY!!

System XP SP2, najnowsze stery do: karty muzycznej SB 5.1, karty graficznej FX 5200. Płyta główna NF7-S nFORCE 2, zainstalowany Direct X 9.0c.

gallus 20.09.2004 17:52

A może gra domaga się jakiegoś dobrego [C][R][A][C][K][A], spróbuj innych... :)

Air 20.09.2004 17:54

Cytat:

Napisany przez gallus
A może gra domaga się jakiegoś dobrego [C][R][A][C][K][A], spróbuj innych... :)

Nie domaga się tych dwóch plików muzycznych!! Na poprzednim kompie działało bez problemu. To samo mam z dodatkiem.

woitas 20.09.2004 18:02

czy instalowałeś może dodatek na polską wersję COD?
bo u mnie też się sypie.
dlatego muszę załatwić sobie wersję angielską.

Air 20.09.2004 18:10

Cytat:

Napisany przez woitas
czy instalowałeś może dodatek na polską wersję COD?
bo u mnie też się sypie.
dlatego muszę załatwić sobie wersję angielską.

Instalowałem na wersję ang ;(

Air 20.09.2004 18:44

Znalazłem coś takiego
Cytat:

Missing Sound Effects on nVidia® nForce***8482;2 Motherboards and Windows® 98

Users who play Call of Duty***8482; on a machine with an nVidia® nForce***8482;2 motherboard and Windows® 98 may find that there are no in-game sound effects upon game launch. Changing the Sound Quality setting (located in the "Options" menu under "Sound") from 44 kHz to 22kHz or 11kHz will restore sound effects in the game.
Zmieniłem ale dalej nie działa. FUCK!!

mello 20.09.2004 21:54

Mi wracalo do menu gownego jak mialem polska podstawe i dodatek ang..ale mozesz jeszcze sprawdzic bo wyszedl CRACKFIX do tej wersji moze to cos da

Air 20.09.2004 22:29

Kurcze tu chodzi o niekompatybilność z moją płytą główną. Instalowałem przed chwilą z oryginału i to samo. To co cytowałem powyżej znalazłem w pliku readme, więc przewidywali taką ewentualność ;( Tylko że tam jest rozwiązanie które u mnie nie działa :-o

Kasprzak 20.09.2004 22:43

a ogolnie dziala ten dodatek na CallOfDuty, ale wersje nie do konca orginalna :)

Air 20.09.2004 22:57

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
a ogolnie dziala ten dodatek na CallOfDuty, ale wersje nie do konca orginalna :)

Nie rozumiem ???

Jeżeli chodzi o to czy wogóle działa to tak, tylko że podczas wczytywania misji wywala błąd o tych dwóch plikach. Juz napisałem do wydawcy że go :bicz: jeżeli mi to nie ruszy, bo gdybym to kupił (oryginał mam od kolegi) to wyrzucony pieniądz. O takich rzeczach że może nie działać powinni pisać na pudełkach.

adixo 20.09.2004 23:01

Koleś ma to samo próbował na różne sposoby ale mu się nie udało

woitas 21.09.2004 06:30

Ilość załączników: 1
poczytaj to.

Air 21.09.2004 07:48

Cytat:

Napisany przez woitas
poczytaj to.

Dzięki, przetłumaczony plik readme, problem bez rozwiązania. Przykre ale prawdziwe. Mam nadzieję że Half Life 2 wyjdzie w ten piątek i ruszy na tej płycie :(

-Sid-The-Rat=> 21.09.2004 09:50

jesli nie dziala nawet po czystej instalacji to pozostaje pytanie co ****al polski wydawca gry - u mnie na nfroce2 demko dziala bardzo przyzwoicie [choc skacze gorzej niz cod a nic sie graficznie w sposob widoczny nie zmienilo]

fragment readme ktory zamiesciles dotyczy win98 wiec nie ma nic do rzeczy.. pytanie - ile twoj kolega dal za oryginal polskiego cod:uo? i gdzie go znalazl...

bo to ze angielski dodatek nie pojdzie na polskiej wersji cod to chyba jasne, nie pojdzie tez jesli masz wgrane od katalogu z cod'em jakies 'nieoficjalne mody' [mowiac brzydko cheaterskie] lub soundpacki, no i cod lepiej zeby byl w wersji 1.4 [na plycie z uo] masz patcha
jakos nie moge uwierzyc, ze gra napisana na sprawdzonym na miliony sposobow engine q3 nagle nie pojdzie na jakiejs, bardzo popularnej przeciez, plycie glownej na zasadzie - nie bo nie...

Air 21.09.2004 10:00

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
jesli nie dziala nawet po czystej instalacji to pozostaje pytanie co ****al polski wydawca gry - u mnie na nfroce2 demko dziala bardzo przyzwoicie [choc skacze gorzej niz cod a nic sie graficznie w sposob widoczny nie zmienilo]

fragment readme ktory zamiesciles dotyczy win98 wiec nie ma nic do rzeczy.. pytanie - ile twoj kolega dal za oryginal polskiego cod:uo? i gdzie go znalazl...

bo to ze angielski dodatek nie pojdzie na polskiej wersji cod to chyba jasne, nie pojdzie tez jesli masz wgrane od katalogu z cod'em jakies 'nieoficjalne mody' [mowiac brzydko cheaterskie] lub soundpacki, no i cod lepiej zeby byl w wersji 1.4 [na plycie z uo] masz patcha
jakos nie moge uwierzyc, ze gra napisana na sprawdzonym na miliony sposobow engine q3 nagle nie pojdzie na jakiejs, bardzo popularnej przeciez, plycie glownej na zasadzie - nie bo nie...

Gra jest czyściutka, bez jakichkolwiek cheaterskich sztuczek, wgrany patch 1.4. Dopiero co miałem dysk formatowany i wgrałem System i szpil. Sprawdzałem na dwóch kompach: u mnie (konfiguracja powyżej) oraz u siostry na płycie ECS nie pamiętam modelu, XP Sp1, Athlon 1600+, GF 4MX i tam zdziała bez problemu. U mnie wywala błędy. SID właściwie liczyłem na Twoją pomoc bo pamiętałem że masz podobną płytę i grywasz w COD. Spróbuje ściągnąć demo. Jak to też nie ruszy to się chyba potnę. :podbite:

P.S. To jest serio oryginał, nie wgrywałem już dodatku.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:05.