Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Co sądzicie o nagrywarceLiteOn SOHW1633S DL (https://forum.cdrinfo.pl/f15/co-sadzicie-o-nagrywarceliteon-sohw1633s-dl-40070/)

Predator895. 21.09.2004 16:28

Co sądzicie o nagrywarce LiteOn SOHW1633S DL

Niedawno kupiłem sobie te nagrywarkę i ciekaw jestem jak u innych się sprawuje. Wypalałem na niej Verbatimki DVD-R 4x i niektóre wypaliła bez problemów a na drugiej nie mogła zakończyć końcowej ścieżki .Teraz jadę na Esperanzach DVD+R 4x i wypala je bezproblemowo szybko i zwinnie może inni mają równie ciekawe uwagi na temat tego sprzętu ??Aha próbowałem wypalić jeszcze jedna płytkę DVD+R 4x EMTEC i początkowo nie chciała jej wypalić dopiero po jakimś czasie znowu włożyłem ja do napędu i wypaliło ja bez problemów :\ Nie ściągałem do niej jeszcze nowego Biosa bo nie wiem jak będzie się zachowywać po tym :mruga:

Boger 22.09.2004 05:58

Przejrzyj forum to bedziesz wiedzial co ludzie o niej sadza.
Alez wy jestescie leniwi...

radziol 22.09.2004 07:22

mam identyczna wypalare od moze 3 dni... jeztem zieloy na temat wypalania dvd ale powoli poznaje tajniki
mialem w wypalarce poczatkowo bios BS06 a zamienilem na BS0C i na pierwszy rzut oka smiga sprawniej i widzi wiecej nosnikow

nurekmk 12.12.2004 23:21

zapytnie

Cytat:

Napisany przez Realok
Przejrzyj forum to bedziesz wiedzial co ludzie o niej sadza.
Alez wy jestescie leniwi...

Czesc. Mam od nie dawna LiteOn SOHW-1633S i pracuje bezproblemowo tylko jak wypala to swieci sie dalej zielona kontrolka a w modelu LiteOn LDW-411 podczas wypalania swiecila sie czerwona. Nie wiem czy to jakas wada czy tak ma byc. Jak Ktos wie prosze odezwijcie sie. Dzieki. nurekmk@interia.pl

icemac 13.12.2004 11:03

Cytat:

Napisany przez nurekmk
Czesc. Mam od nie dawna LiteOn SOHW-1633S i pracuje bezproblemowo tylko jak wypala to swieci sie dalej zielona kontrolka a w modelu LiteOn LDW-411 podczas wypalania swiecila sie czerwona. Nie wiem czy to jakas wada czy tak ma byc. Jak Ktos wie prosze odezwijcie sie. Dzieki. nurekmk@interia.pl

:bluzga:

milion razy byl ten diodowy problem - TAK MA BYC

tengu 13.12.2004 16:24

Ja mam swoją 2 miesiące - fabrycznie bios BSOC obecnie BSOK i jest lepiej. Lepiej na litku palić +R niż -R. Chyba jest to związane ze współpracą z SONY. A le za tą cenę w porównaniu z niektórymi innymi nie ma powodów do narzekań. Jak na razie czyta i zapisuje wszystko. Czyta porysowane płytki. Nadaje się zarówno jako DVD writer jak i CD writer (choć chyba jako DVD jest minimalnie lepszy)

songoku 13.12.2004 18:48

Moja zostala odeslana na wschod ... pierwszy kontakt z nia ocenian niepozytywnie - dzialała jak chciała :?

VIZZARD 13.12.2004 19:03

Cytat:

Napisany przez Predator895.
Co sądzicie o nagrywarce LiteOn SOHW1633S DL

TU :czytaj:

neig 15.12.2004 12:05

czy można przechodzić między biosami BSOC,BSOK, BSOR tak poprostu klikając pliki exe?

icemac 15.12.2004 12:39

Cytat:

Napisany przez neig
czy można przechodzić między biosami BSOC,BSOK, BSOR tak poprostu klikając pliki exe?

do przodu tak BSOC->BSOK->BSOR

do tylu NIE BARDZO korzystajac z biosow oryginalnych BSOC<-BSOK<-BSOR

ale jak sciagniesz sobie biosy od codekow to tak :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:32.