![]() |
odtwarzacz nie czyta dvd-r
Witam
w zeszle wakacja rodzice kupili stacjonarny odtwarzacz dvd Thomson DTH 190 E, wczoraj przynioslem shreka 2 nagranego na dvd-r firmy mitsumi (jakos tak) odtwarzacz pokazal load i sie zawiesil nie dzialal zaden guzik, jedynie wyjecie wtyczki z kontaktu. Pomyslalem moze wina plyty, dzis przynioslem to samo na esperanzie dvd-r i ten sam objaw. Jaki moze byc powod ? da sie jakos rozwiazac ten problem ? plyty sprawdzane gdzie indziej dzialaja. |
mój Samsung M-105 Łyka wszystko DVD-R DVD+R a nawet DVDRW
a Shrek 2 to pewnie pirat wiec najpierw sprawdz sobie na orginalnej kopi z wypozyczalni bo moze ten cały shrek jest poprostu zakodowany w innym regionie albo jest w NTSC czy jakos tak |
Cytat:
Są dwa rozwiązania: kup płytę DVD+R i zapisz jako DVD-ROM lub kup nowy odtwarzacz. |
[QUOTE=MacieQ84]Witam
w zeszle wakacja rodzice kupili stacjonarny odtwarzacz dvd Thomson DTH 190 E, wczoraj przynioslem shreka 2 nagranego na dvd-r firmy mitsumi (jakos tak) odtwarzacz pokazal load i sie zawiesil nie dzialal zaden guzik, jedynie wyjecie wtyczki z kontaktu. Pomyslalem moze wina plyty, dzis przynioslem to samo na esperanzie dvd-r i ten sam objaw. mam ten sam problem z LG .te same płyty chodzą gdzie indziej tylko nie na nim .Spróbuj tak jak ci radzi Bartek mnie to pomogło,ale mósiałe wgrać nowy bios do palnika.pozdr |
Można jeszcze uaktualnić firmware w stacjonarce :taktak:
|
Cytat:
|
oficjalnie wyszedl za wschodnia granica i dotarl do nas :D
a ztego co dowiadywalem sie w wypozyczalni i dopiero bedzie na gwiazdke dostepny orginal :( |
u mnie jest ten problem z stacjonarnym panasonic , lubi tylko esperanzy (- i +) i supratechy (+) nie czyta verbatimów i tdk (sprzęt z 2003r.)
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:35. |