Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   odtwarzacz nie czyta dvd-r (https://forum.cdrinfo.pl/f15/odtwarzacz-nie-czyta-dvd-r-40074/)

MacieQ84 21.09.2004 17:22

odtwarzacz nie czyta dvd-r

Witam

w zeszle wakacja rodzice kupili stacjonarny odtwarzacz dvd Thomson DTH 190 E, wczoraj przynioslem shreka 2 nagranego na dvd-r firmy mitsumi (jakos tak) odtwarzacz pokazal load i sie zawiesil nie dzialal zaden guzik, jedynie wyjecie wtyczki z kontaktu. Pomyslalem moze wina plyty, dzis przynioslem to samo na esperanzie dvd-r i ten sam objaw.

Jaki moze byc powod ?

da sie jakos rozwiazac ten problem ?

plyty sprawdzane gdzie indziej dzialaja.

Predator895. 21.09.2004 17:25

mój Samsung M-105 Łyka wszystko DVD-R DVD+R a nawet DVDRW

a Shrek 2 to pewnie pirat wiec najpierw sprawdz sobie na orginalnej kopi z wypozyczalni bo moze ten cały shrek jest poprostu zakodowany w innym regionie albo jest w NTSC czy jakos tak

B@rtek 21.09.2004 17:29

Cytat:

Napisany przez MacieQ84
Witam

w zeszle wakacja rodzice kupili stacjonarny odtwarzacz dvd Thomson DTH 190 E, wczoraj przynioslem shreka 2 nagranego na dvd-r firmy mitsumi (jakos tak) odtwarzacz pokazal load i sie zawiesil nie dzialal zaden guzik, jedynie wyjecie wtyczki z kontaktu. Pomyslalem moze wina plyty, dzis przynioslem to samo na esperanzie dvd-r i ten sam objaw.

Jaki moze byc powod ?

da sie jakos rozwiazac ten problem ?

plyty sprawdzane gdzie indziej dzialaja.

Moi rodzice kupili rok temu DTH220E i czytał tylko TDK DVD+R i Bulkpaq DVd-R ale z przeskokami. Był to model z początku 2002r. a z tymi były problemy. Dobre modele wychodziły dopiero pod koniec 2002r. Teraz na nowym Yakumo za 209zł chodzi każda płytka.

Są dwa rozwiązania: kup płytę DVD+R i zapisz jako DVD-ROM lub kup nowy odtwarzacz.

wowo 24.09.2004 17:58

[QUOTE=MacieQ84]Witam

mam ten sam problem z LG .te same płyty chodzą gdzie indziej tylko nie na nim .Spróbuj tak jak ci radzi Bartek mnie to pomogło,ale mósiałe wgrać nowy bios do palnika.pozdr

B@rtek 24.09.2004 18:13

Można jeszcze uaktualnić firmware w stacjonarce :taktak:

mareck 24.09.2004 18:27

Cytat:

Napisany przez Predator895.

a Shrek 2 to pewnie pirat wiec najpierw sprawdz sobie na orginalnej kopi z wypozyczalni bo moze ten cały shrek jest poprostu zakodowany w innym regionie albo jest w NTSC czy jakos tak

Nie chce sie nabijac , bo sam mam problem z odtwazaniem filmow ale kiedy to Shrek2 wyszedl oficjalnie na DVD - chetnie kupie oryginal :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Turboni 24.09.2004 20:00

oficjalnie wyszedl za wschodnia granica i dotarl do nas :D
a ztego co dowiadywalem sie w wypozyczalni i dopiero bedzie na gwiazdke dostepny orginal :(

picasso_p 24.09.2004 20:02

u mnie jest ten problem z stacjonarnym panasonic , lubi tylko esperanzy (- i +) i supratechy (+) nie czyta verbatimów i tdk (sprzęt z 2003r.)

wowo 28.09.2004 18:08

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Można jeszcze uaktualnić firmware w stacjonarce :taktak:

jeśli można proić o szczególy jak cos takiego zrobic będę bardzo wdzięczny.Pozdr

cobras 28.09.2004 21:10

Cytat:

Napisany przez wowo
jeśli można proić o szczególy jak cos takiego zrobic będę bardzo wdzięczny.Pozdr

Sprawdź na stronie producenta czy nie oferuje nowego softu dla twojego playerka. Tam powinno byc opisane jak to zrobic. A swoją drogą to mialem kupic DVD Thomsona ale akurat wtedy nie było (kupowałem w zeszłym roku), więc kupiłem Grundiga Livance GDP 2300 i teraz widzę że nie był to zły wybór bo łyka wszystko bez problemów (oprócz divx-a). Minął mu już rok i działa bez zarzutu, a moja córka katowała go niemal codziennie po wiele godzin (bajki i bajki).
Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:35.