Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Azureus - po uruchomieniu strasznie zwalnia neta [ping onet.pl 1432ms] (https://forum.cdrinfo.pl/f5/azureus-po-uruchomieniu-strasznie-zwalnia-neta-ping-onet-pl-1432ms-40098/)

Piterniel 22.09.2004 09:05

Azureus - po uruchomieniu strasznie zwalnia neta [ping onet.pl 1432ms]

Witam serdecznie posiadam najnowsza wersje programu do obsługi torrentów Azureus i po uruchomieniu wyraźnie zwalanie mi internet. Gdy wchodze na jakieś strony to trzeba czekać na każda z 30 sec.

Pingowałem www.onet.pl i wyszło mi ok 1472 ms :( a po wyłączeniu od razu spada pin 1200, 800, 200, 100, 23 ms bez włączonego Azora.

Program przeinstalowywałem ... ale to nic nie dało. Posiadam najnowszą jave suna, Windows XP SP2 PL + Nod32 jako Antywirus.

Skanowałem Ad-aware 1.05 Professional + najnowszy plik referencyjny znalazł 10 czegoś tam, ale niestety program pozostał nadal. W domQ sprawdze jeszcze komende "netstat" i zobacze co jest wysyłane z mojego kompa bo teraz siedze w szkole i przypomniało mi się właśnie :D.

Przelece w domQ jeszcze antywirusem.
Spróbuje zamontować jakiegoś Fireweila.
Przelece jeszcze raz Ad-aware.
Przeinstaluje może Jave (ale to chyba nie o nią chodzi).
Zainstaluje w innej lokalizacji np. na dysku D bo jak przeinstalowałem to ustawienia zostały (zauważyłem przez limit pobierania i wysyłania który został określony niestandardowo).

Nie chce zmieniać klienta torrent, ponieważ ten mi się podoba i ma bardzo dobry wygląda oraz zarządzanie wieloma torrentami :) no i jest po polsku.

Pozdro PiTERNIEL odezwe się jak wróce i porobie to co wyżej napisałem, a tak to może jakieś sugestie co do problemu.

Air 22.09.2004 09:11

Zawsze piszę że Azureus z każdą wyższą wersją zjada więcej zasobów netu. Zainstaluj wersję 2.0.6, którą wszystkim polecam i bedzie po kłopocie. Wjadomo, Azorek działa na Javie i zwolni Ci kompa ale nie do tego stopnia.

Piterniel 22.09.2004 09:15

Cytat:

Napisany przez Air
Zawsze piszę że Azureus z każdą wyższą wersją zjada więcej zasobów netu. Zainstaluj wersję 2.0.6, którą wszystkim polecam i bedzie po kłopocie. Wjadomo, Azorek działa na Javie i zwolni Ci kompa ale nie do tego stopnia.

No tak, ale nie miałem takich problemów wcześniej :(
Air możesz podać linka bo własnie mi się kończy lekcja i nie mam czasu na googlarke ;)

Pozdro

--==EDIT==--

Na stronie Azora znalazłem ;)

Victorek 22.09.2004 10:39

Ogranicz upload w Azorku i powinno pomóc :)

raptor123 22.09.2004 11:03

Mnie po wgraniu SP2 też tak zaczęło się robić, więc moze to jest przyczyną?? Azor ogólnie bardzo zwolnił, zmieniłem limit połaczeń i nic nie pomogło :(

icemac 22.09.2004 11:18

Cytat:

Napisany przez raptor123
Mnie po wgraniu SP2 też tak zaczęło się robić, więc moze to jest przyczyną?? Azor ogólnie bardzo zwolnił, zmieniłem limit połaczeń i nic nie pomogło :(

zobacz ustawienia smiesznych zapor windowsowych, bo takiego shitu to juz dawno nie widzialem jak nowy firewall windowsowy

raptor123 22.09.2004 14:03

Cytat:

Napisany przez icemac
zobacz ustawienia smiesznych zapor windowsowych, bo takiego shitu to juz dawno nie widzialem jak nowy firewall windowsowy

To coś to mam wyłączone
Wole sprawdzonego Sygate

Piterniel 22.09.2004 15:12

Właśnie ja też to zauważyłem po instalacji SP2, a gdy przestawiłem limity na 50 to chyba dalej to samo.

Mam teraz Azora włączonego ... i normalnie, ale jak coś to się odezwe

Piterniel 24.09.2004 22:48

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Właśnie ja też to zauważyłem po instalacji SP2, a gdy przestawiłem limity na 50 to chyba dalej to samo.

Mam teraz Azora włączonego ... i normalnie, ale jak coś to się odezwe

A więc probelm polegał na pobieranie jednoczesnie plików wielu np. 3-5 "Force Pobieranie" wtedy rwie neta, a tak jest spoko.

Widać ten typ tak ma ;]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:47.