![]() |
Azureus - po uruchomieniu strasznie zwalnia neta [ping onet.pl 1432ms]
Witam serdecznie posiadam najnowsza wersje programu do obsługi torrentów Azureus i po uruchomieniu wyraźnie zwalanie mi internet. Gdy wchodze na jakieś strony to trzeba czekać na każda z 30 sec.
Pingowałem www.onet.pl i wyszło mi ok 1472 ms :( a po wyłączeniu od razu spada pin 1200, 800, 200, 100, 23 ms bez włączonego Azora. Program przeinstalowywałem ... ale to nic nie dało. Posiadam najnowszą jave suna, Windows XP SP2 PL + Nod32 jako Antywirus. Skanowałem Ad-aware 1.05 Professional + najnowszy plik referencyjny znalazł 10 czegoś tam, ale niestety program pozostał nadal. W domQ sprawdze jeszcze komende "netstat" i zobacze co jest wysyłane z mojego kompa bo teraz siedze w szkole i przypomniało mi się właśnie :D. Przelece w domQ jeszcze antywirusem. Spróbuje zamontować jakiegoś Fireweila. Przelece jeszcze raz Ad-aware. Przeinstaluje może Jave (ale to chyba nie o nią chodzi). Zainstaluje w innej lokalizacji np. na dysku D bo jak przeinstalowałem to ustawienia zostały (zauważyłem przez limit pobierania i wysyłania który został określony niestandardowo). Nie chce zmieniać klienta torrent, ponieważ ten mi się podoba i ma bardzo dobry wygląda oraz zarządzanie wieloma torrentami :) no i jest po polsku. Pozdro PiTERNIEL odezwe się jak wróce i porobie to co wyżej napisałem, a tak to może jakieś sugestie co do problemu. |
Zawsze piszę że Azureus z każdą wyższą wersją zjada więcej zasobów netu. Zainstaluj wersję 2.0.6, którą wszystkim polecam i bedzie po kłopocie. Wjadomo, Azorek działa na Javie i zwolni Ci kompa ale nie do tego stopnia.
|
Cytat:
Air możesz podać linka bo własnie mi się kończy lekcja i nie mam czasu na googlarke ;) Pozdro --==EDIT==-- Na stronie Azora znalazłem ;) |
Ogranicz upload w Azorku i powinno pomóc :)
|
Mnie po wgraniu SP2 też tak zaczęło się robić, więc moze to jest przyczyną?? Azor ogólnie bardzo zwolnił, zmieniłem limit połaczeń i nic nie pomogło :(
|
Cytat:
zobacz ustawienia smiesznych zapor windowsowych, bo takiego shitu to juz dawno nie widzialem jak nowy firewall windowsowy |
Cytat:
Wole sprawdzonego Sygate |
Właśnie ja też to zauważyłem po instalacji SP2, a gdy przestawiłem limity na 50 to chyba dalej to samo.
Mam teraz Azora włączonego ... i normalnie, ale jak coś to się odezwe |
Cytat:
Widać ten typ tak ma ;] |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:47. |