![]() |
Nagrywanie płytki DVD DL
Dziś zakupiłem na allegro swoją pierwszą płytkę DVD (Verbatim za 27zł + 6zł wysyłka, uważam że tanio jak na ten nośnik).
Chciałbym się teraz dowiedzieć czegoś, żeby nie popsuć tak drogiej płytki :-) Film zgrany już mam na dysk, do nagrywania będe używał Nero 6.3.1.17. Czy trzeba tam specjalnie coś zaznaczyć? No i KLUCZOWE pytanie, które już mnie męczy od dłuższego czasu.... Do czego służy w opcjach nagrywarki (program Nero) opcja "Write Extended Lead-Out on Double Layer discs" - domyślnie nie jest zaznaczona. Tłumacząc to na polskie, wynika "zapisz rozszerzony Lead-Out przy płytach DL" - ale co to ma dawać i czy jest potrzebne, nie mam pojęcia. Proszę o pomoc ludzi którzy pierwsze wypalanie DL mają już za sobą :-) -- pozdrawiam Leszek Kowalski |
ja nie nagrywalem DL w nero tylko z pliku iso w dvd decrypterze :D
|
no kolega ma racje najbezpieczniej palic z iso :taktak:
|
http://www.pegasys-inc.com/en/download/tda16.html zagląnij na tę stronę mają triala do DL niestety nie mogę znależć do niego serialu ten który znalazłem nie działa,może tobie pójdzie lepiej .Sam jestem zainteresowany tym tematem więc jesli mozesz przesłij info o wynikach.pozdr
|
dla zachowania compatybilnosci z odtwarzaczami stacjonarnymi ja bym zrobil tak jak Turboni@ lub uzyl ImgTool Classic ktory przygotuje nam czyste iso
lub odrazu wypali katalog z filmem ImgTool Burn ... oba programy sa darmowe - korzystaja z dll'ek nero do pobrania ze strony autora www.coujo.de :spoko: |
[QUOTE=kovalek]Dziś zakupiłem na allegro swoją pierwszą płytkę DVD (Verbatim za 27zł + 6zł wysyłka, uważam że tanio jak na ten nośnik).
Witam Faktycznie tanio, niestety dla mnie :( Ja paliłem w Nero DL i na odtwarzaczu chodzi ale spróbuję faktycznie jeszcze raz tak jak poradził Turboni DVDDecrypterze i zobaczę jak wyjdzie. Pozdrawiam |
to w Nero palić DL nie polecacie?
Co za różnica, czy będe palił z plików, czy z obrazu ISO |
no jest roznica bo jak zrobisz iso bedzie to wszystko w jednej paczce wiec nero sie nie powinno przyczepic ale jak w plikach to zawsze jest prawdopodobienstwo ze nero ci pokarze error:D
|
No więc skopiowałem pliki z płyty DVD na dysk za pomocą Total Commandera (płyta niezabezpieczona). Następnie utworzyłem z tych plików obraz ISO za pomocą programu ImgTool Clasic. W DVD Decrypterze w opcjach zmieniłem sterownik z SPTI na ASPI i zwiększyłem bufor do 128MB. Czy trzeba jeszcze coś zrobić żebu płytka DL nagrała się prawidłowo?
-- pozdrawiam Leszek Kowalski |
bardzo zamotales z tym zgrywaniem .
nie latwiej bylo zgrac plytke do pliku iso w dvd decrypterze i potem ja w nim wypalic z pliku iso.:> a jakby byla zapezpieczona to by ci ja odbezpieczyl ;) |
Ale chyba moj sposob tez nie jest zly :-) Co za roznica, czy zgram przez Decryptera, czy przez Total Commandera?
Jak jest jakaś różnica to dajcie znać, bo wieczorem musze oddac film do wypożyczalni :-) |
dobra jak juz masz iso to nagrywaj:)
|
Cytat:
A wogóle to nie wiem, po co działa nasze forum i po co ludzie sie męczą. Jak co dzień mamy listy dotyczace podstaw i rózne dziwne pomysły. Poczytajcie ludzie trochę, choćby dział DVD na cdrinfo. Jabba Jabba |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
wracając do tematu, mam to zaznaczyć, czy nie?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:05. |