![]() |
Daemon - (od)instalacja
Wrzucam na off topic bo nie wiem właściwie w co to włożyć , może ktoś przeczyta.Otóż miałem zainstalowanego daemona i mi sie znudził, więc go odinstalowałem , ale pozostawił mi w systemie 4ry napędy DVD, a mojej nagrywarki nie ma wcale. Mam dwa kontrolery SCSI, wywaliłem wszystko z "systemu" w panelu sterowania , ale po restarcie windy wszystko sie instaluje od nowa... i znowu 4ry napędy DVD, a po Daemonie ani śladu... Może ktoś ma pomysł co z tym fantem zrobić? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
|
Może spróbuj zainstalować Daemona jeszcze raz i wyłączyć z pod programu wszystkie wirtuale... Chociaż nie wiem, czy nagrywarka Ci się nawróci;)
|
w menedżerze urządzeń usuń te napędy oraz kontroler SCSI dla Daemona
wyszukaj i skasuj pliki d???bus.sys i d???prt.sys (w XP są one w katalogu %windir%\system32\drivers), gdzie ??? to po prostu wersja Dameona (np. dla wersji 3.47 pliki sie zwią d347bus.sys i d347prt.sys) i jeszcze tak na wszelki wypadek rejestr, wyszukaj i skasuj wpisy d???bus - ??? jw, czyli szukasz wpisów np. d347bus potem reset i napędy nie powinny się pojawiać |
Reinstalowanie Daemona sie nie powiodło - pokazywał cały czas komunikat o złych literach dysków i przerywał instalacje. Ale to co poradził Y@nkee podziałało. Co prawda po restarcie nie ujrzał z powrotem mojej nagrywarki , ale za to w "dodaj sprzęt" już była , "sprzęt działa poprawnie" i chwilke potem w "mój komputer" też był komplet. Więc wszystko OK :peace: Dzięki serdeczne za pomoc. Temat można zamknąć... jak dla mnie.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:21. |