![]() |
uważam, że nie :)
|
Cytat:
|
Pewnie ma znaczenie, jak i prędkość wypalania.
moja staruszka LG GCE 8160 B ma ok.3000 wypaleń na koncie i jest OK. Oczywiście nie zależy mi na prędkościach, dlatego wypalam wolniej niz powinienem standardowo - czyli np. audio x8 wypalm x8 lub x4 np. jak zgrywam wavy z APE z EACa. |
U mnie to wygląda tak... Ja ogólnie mogę wypalić dziennie około 30 płytek... więcej nie moge bo płyta idze w drobny mak...
|
to jest normalne ...że, im więcej używasz tym wiecej zużywasz...
|
Cytat:
Zbyt duża ilość wypalonych płytek "pod rząd" na pewno odbija się ujemnie na żywocie nagrywarki. Ile jest zbyt dużo, to trudno powiedzieć... Nagrywarki, które są w sprzedaży dla mas, nie są urządzeniami, których zadaniem jest ciągłe wypalanie i radzę mieć to na uwadze. Przykład z życia wzięty: znajomy się chwaił, jaki to jego TEAC x24 jest wspaniały, bo pół dnia wypalał płyty, śmierdziało plastikiem, a napęd działa... tydzień później skończył żywot. |
Cytat:
|
Co rozumiesz przez pojęcie
Cytat:
|
Trwałość nagrywarki
Mam pytanie, może troche dziwne, ale jestem ciekaw :) Mianowicie czy nagrywanie dużej ilości płyt za jednym razem jest szkodliwe dla nagrywarki i czy znacząco skraca jej żywotność ?? Jak to wygląda u was (ile max. płyt nagrywacie za jednym razem??) Jeśli to ważne to moja nagrywarka to liteon 52/32/52x a zapisuje płyty z speed 24-32x max.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:46. |