![]() |
Vob - pliki audio i video
Witam .
Mam zgrany na twardy dysk film DVD , który zawiera pliki Vob np: VIDEO_TS.VOB VTS_01_1.VOB VTS_02_0.VOB VTS_02_1.VOB VTS_02_2.VOB VTS_03_0.VOB VTS_03_1.VOB VTS_03_2.VOB Jak wyciągnąć z nich całe video i audio ? Póbowałem VobEdit , ale uzyskałem po kilka plików audio i video zamiast jednego pliku video i audio. |
Ilość załączników: 1
Otwórz pierwszy vob, DEMUX i zaznacz:
|
Ale jak tak zrobię to będę miał osobno pliki video i audio dla 01, 02, 03 .mi chodzi jak uzyskac jeden plik video i jeden audio z tej całej grupy(VIDEO_TS.VOB
VTS_01_1.VOB VTS_02_0.VOB VTS_02_1.VOB VTS_02_2.VOB VTS_03_0.VOB VTS_03_1.VOB VTS_03_2.VOB) aby póżniej ten jeden plik video(całego filmu) edytowac w DVDMaestro. Może trzeba pojedyncze pliczki połączyć? |
Pozmieniaj nazwy vob'ów na kolejne:
VTS_01_001.VOB VTS_01_002.VOB VTS_01_003.VOB ....... i w VobEdit otwórz pierwszy (VTS_01_001.VOB) dalej menu: 'Edit -> Join Clips' jak to połączysz spróbuj DEMUX. |
Ilość załączników: 1
otwierasz vob edit zaznaczasz który dzwięk chcesz wyciągnąć i zaznaczasz demux complete title set - tak samo postępujesz przy wyciąganiu obrazu (zaznaczasz mpg i demux complete...)
|
Ufil nie zauważyłeś, że Reem ma trzy title-set, a chce otrzymać jedną ścieżke.
|
Cytat:
sorki za niepotrzeby post :cisza: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:07. |