![]() |
Którą wybrać Duall Lair
Jaka jest najleprza nagrywarka DL?? Zastanawaim sie nad Pionnerem 108 i Nec 3500A.A moze jakies inne??
|
pionek 108 to jest to samo co 3500a
moze litek1633 a tak poczytaj troche forum bo ten temat jest raczej nie potrzebny i jeszcze raz czytac szukac dopiero cos pisac :cisza: |
Z tych co podałeś to Pioneer 108. NEC gorzej zapisuje DL :taktak:
Ja bym jeszcze ewetualnie polecił LiteOn'a 1633S :D |
ja tez polecil bym litka :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam lite-on 1633S jest super ale po wgraniu nowego biosu nie kasuje wszystkich płyt DVD-RW Niby wykasuje ale nieraz chcac nagrac powtórnie stwierdza że nosnik nie jest pusty..
|
Cytat:
|
Rozumiem, że uważasz, iż budowa nagrywarki kończy się na głównym chipsecie? Jeśli tak, to pozwolę sobie sprostować. Otóż pewna część urządzeń na rynku elektronicznym (nie tylko nagrywarki, ale na przykład płyty główne i wiele innych) bazuje na podobnych procesorach i innych układach, a mimo to różni się pod względem możliwości i konstrukcji, co jest oczywiste. Nie inaczej jest w tym wypadku. Z podobieństw między tymi modelami można wymienić możliwość, a w zasadzie jej brak, obchodzenia zabezpieczeń, co jest charakterystyczne dla tego chipsetu, ale już w kwestii trybów zapisu widać różnice. Pioneer zapisuje z prędkością 16x w trybie Z-CLV, a NEC w CAV. I to jest tylko jeden przykład, który można mnożyć. Zresztą nie ma sensu się rozpisywać, wystarczy spojrzeć m.in. tu:
http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...inside_big.jpg http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...side_large.jpg Porównaj sobie. |
no to ja tyle to wiem ale dobrze ze napisales to dla autora tematu bedzie wiedziala ze nie tylko chip sie licza ale i takze budowa wiec mysle ze podobienstwo miedzy nimi jest tylko w konstrukcji chipa ktory nadaje im mozliwosci tworczy na nosnikach ale i tak jest miedzy nimi duze podobiestwo na wypalonych plytach:mruga: ale ja osobiscie wolal by 108 bo maladny wyglad:)
|
Cytat:
Nie ma żadnego problemu :nie: Na moim 832 występuje taki sam komunikat :taktak: Nie ma się co przejmować dziwnymi komunikatami :nie: Programy nagrywające pytają czy nadpisać Dajesz TAK i wszystko gra :mruga: Sprawdź zresztą sam :taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:30. |