![]() |
I - Internet - symbol dzieła szatana :P
|
A-Aureola:symbol świętości
B- baranek: symbol Chrystusa C- chleb - symbol ciała Chrystusa ;) D - droga krzyzowa - symbol cierpienia Chrystusa E F G- gołab: duch swiety H- Hiob - z przypowiesci o Hiobie symbol poswiecenia i milosci do Boga I J- jezdzcy: (4 jezdzcow apoklaipsy symbole zniszczenia swiata) /Judasz- oszustwo, zdrada, niewierność. K- krzyz - symbol cierpienia L M- Mesjasz: symbol misjonarza i nauczyciela N- Niebo: symbol "inności" Boga, Jego transcendencji O- opoka: sybolizuje fundamety kosciola czy cos podobnego ;) P- pasterz: to chyba wiadomo ze o Jezusa chodzi R S- Salomon- symbol żywej mądrości T U W- wąż: symbol zła X Y Z-zbory ( to z apokalipsy 7 zborow symbolizujace koscioly czy cos podobnego, nauczycielka z polaka na bank nie jest zaglebiona wiec nie bedzie sie klocic) jak cos jeszcze mi do glowy przyjdzie to dopisze pozdro ;) |
wąż - symbol zła .. no to bedzie dobre
|
A np Waż-symbol szatana czy jakoś tak. BO nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi....
|
Cytat:
Celibat nie jest wzięty z Bibli, a Zmartwychwstanie to chyba nie Symbol ... jakby coś było symbole zmartwychwstania to wtedy. to nie jest zadanie na Religie tylko J . Polski ;/ |
trochę trudnę
|
kurcze, ja z religii cienki - ja zdeka olewam, wiec Ci nie pomoge :(
pozdro ;) |
Z-zmartwychwstanie? Celibat-symbol czystości :P O to chodzi? Jak tak to wymyśle jeszcze troche...
PS Teraz tu prawie codziennie odrabaimy prace domowe... :ASD |
Jezyk Polski (religia) - zadanie domowe help !!
Ułóż słownik symboli mających swoje źródła w Biblii ?
od A do Z A-Aureola-symbol świętości B-Baranek-symbol Chrystusa (..) K-Krzyż-symbol cierpienia (..) pomocy ? juz nie moge wytrzymać z tym Polskim ;/ bleeh |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:46. |