![]() |
Cytat:
Hehehe :taktak: ... wiesz może jakbym tego Shreka oglądał na kompie to nie zwróciłbym uwagi na szumy (ledwo słyszale na malutkich głośniczkach), lecz ja chciałem obejrzeć go na kinie domowym z wykorzystaniem bajerków dźwiękowych... a TU MI SZUMI JAK w dupie po burzy :haha: . P.S. Szkoda, że się nie da nic z tym zrobić (metaliczny dźwięk nie wchodzi w grę). Dzięki javor !! (i innym również za zainteresowanie). Pozdrawiam ! |
heh, zabawy jest co niemiara z wycinaniem szumów. Powinny potrafić to programy takie jak Acid WAV, SoudForge, WaveLab czy choćby Cool Edit. Ale musisz się liczyć z tym, że zamiast szumów osiągniesz coś w stylu "metalicznego pogłosu" (ja tak miałem jak wycianałem szumy ze swojej obrony pracy dyplomowej).
a co do tej wersji Shreka2, to mam taką samą :D (i co dziwne znajomi przychodzą do mnie i oglądając nawet nie zwracją na to uwagi, ja nie wiem czy to tylko ja mam taki wyczulony słuch, czy za bardzo pedantyczny jestem :D) |
Cytat:
|
jeśli masz jeszcze te dvd to dźwięk skompresuj lame mp3 może ???
albo idź z płytką do kolegi i porównaj... |
Cytat:
P.S. A dźwięk też jest zripowany razem z DVD i nie pochodzi z wersji kinowej (taką wersję tez kiedyś posiadałem). Prosze o pomoc. :papa: |
Cytat:
pozdro ;) |
może obraz jest z dvdrip ale dubbing z kina ;)
|
Shrek 2 divx, dubbing, SZUMY :(
Cześć witam wszystkich forumowiczan. Mam następujący dość dupiaty problem :zly: . Nabyłem ostatnio (tj wczoraj) Shreka 2 w wyrąbistej kopi z dubbingiem (rip z DVD) i wszystko by było OK gdyby nie to, że w tle (dźwięk) słychać SZUMY ! :( (dość słyszalne szczególnie podczas wyciszenia akcji)...W związku z tym mam pytanie: Czy ktoś wie jak się pozbyć owych szumów z fimu. Prosiłbym o szczegółowe podpowiedzi... z które z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Oto szczegóły dotyczące dźwięku w jaki wyposażony jest film 8-) : Sampling rate: 48000Hz |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03. |