Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Shrek 2 divx, dubbing, SZUMY :( (https://forum.cdrinfo.pl/f16/shrek-2-divx-dubbing-szumy-40272/)

Smasher 25.09.2004 17:48

Cytat:

Napisany przez javor
a co do tej wersji Shreka2, to mam taką samą :D (i co dziwne znajomi przychodzą do mnie i oglądając nawet nie zwracją na to uwagi, ja nie wiem czy to tylko ja mam taki wyczulony słuch, czy za bardzo pedantyczny jestem :D)

Hehehe :taktak: ... wiesz może jakbym tego Shreka oglądał na kompie to nie zwróciłbym uwagi na szumy (ledwo słyszale na malutkich głośniczkach), lecz ja chciałem obejrzeć go na kinie domowym z wykorzystaniem bajerków dźwiękowych... a TU MI SZUMI JAK w dupie po burzy :haha: .

P.S. Szkoda, że się nie da nic z tym zrobić (metaliczny dźwięk nie wchodzi w grę).

Dzięki javor !! (i innym również za zainteresowanie). Pozdrawiam !

javor 25.09.2004 17:29

heh, zabawy jest co niemiara z wycinaniem szumów. Powinny potrafić to programy takie jak Acid WAV, SoudForge, WaveLab czy choćby Cool Edit. Ale musisz się liczyć z tym, że zamiast szumów osiągniesz coś w stylu "metalicznego pogłosu" (ja tak miałem jak wycianałem szumy ze swojej obrony pracy dyplomowej).

a co do tej wersji Shreka2, to mam taką samą :D (i co dziwne znajomi przychodzą do mnie i oglądając nawet nie zwracją na to uwagi, ja nie wiem czy to tylko ja mam taki wyczulony słuch, czy za bardzo pedantyczny jestem :D)

Smasher 25.09.2004 16:54

Cytat:

Napisany przez Patrix
jeśli masz jeszcze te dvd to dźwięk skompresuj lame mp3 może ???
albo idź z płytką do kolegi i porównaj...

:( yyyy..... ja nie posiadam DVD (i nie posiadałem) szukam sposobu na pozbycie się szumów !! chyba istnieją jakieś programy filtrujące (jak virtualdub) tyle, że ja nie znam się na filtrach dźwięku...

Patrix 25.09.2004 16:45

jeśli masz jeszcze te dvd to dźwięk skompresuj lame mp3 może ???
albo idź z płytką do kolegi i porównaj...

Smasher 25.09.2004 16:40

Cytat:

Napisany przez Smartek
a zobacz czy na tej samej glosnosci systemowej i 'glosnikowej' nie masz szumow w innym filmie :)
pozdro ;)

Nie szumy występują tylko w tym filmie... wycinałem małego sampla dźwięku z filmu... i na obszarze gdzie następuje cisza - na wykresie widać, że szumy występują.

P.S. A dźwięk też jest zripowany razem z DVD i nie pochodzi z wersji kinowej (taką wersję tez kiedyś posiadałem).

Prosze o pomoc. :papa:

Smartek 25.09.2004 16:32

Cytat:

Napisany przez Smasher
Cześć witam wszystkich forumowiczan. Mam następujący dość dupiaty problem :zly: . Nabyłem ostatnio (tj wczoraj) Shreka 2 w wyrąbistej kopi z dubbingiem (rip z DVD) i wszystko by było OK gdyby nie to, że w tle (dźwięk) słychać SZUMY ! :( (dość słyszalne szczególnie podczas wyciszenia akcji)...W związku z tym mam pytanie: Czy ktoś wie jak się pozbyć owych szumów z fimu. Prosiłbym o szczegółowe podpowiedzi... z które z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Oto szczegóły dotyczące dźwięku w jaki wyposażony jest film 8-) :
Sampling rate: 48000Hz
Channels: 2(stereo)
Compression: MPEG Layer-3 Codec (prof.)
Data rate: 128 kbps (0.60% overhead)

a zobacz czy na tej samej glosnosci systemowej i 'glosnikowej' nie masz szumow w innym filmie :)
pozdro ;)

Patrix 25.09.2004 16:31

może obraz jest z dvdrip ale dubbing z kina ;)

Smasher 25.09.2004 16:13

Shrek 2 divx, dubbing, SZUMY :(

Cześć witam wszystkich forumowiczan. Mam następujący dość dupiaty problem :zly: . Nabyłem ostatnio (tj wczoraj) Shreka 2 w wyrąbistej kopi z dubbingiem (rip z DVD) i wszystko by było OK gdyby nie to, że w tle (dźwięk) słychać SZUMY ! :( (dość słyszalne szczególnie podczas wyciszenia akcji)...W związku z tym mam pytanie: Czy ktoś wie jak się pozbyć owych szumów z fimu. Prosiłbym o szczegółowe podpowiedzi... z które z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Oto szczegóły dotyczące dźwięku w jaki wyposażony jest film 8-) :
Sampling rate: 48000Hz
Channels: 2(stereo)
Compression: MPEG Layer-3 Codec (prof.)
Data rate: 128 kbps (0.60% overhead)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03.