Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   BeOS 6/Zeta - sprawdzal to juz ktos? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/beos-6-zeta-sprawdzal-juz-ktos-40285/)

REi 25.09.2004 18:39

BeOS 6/Zeta - sprawdzal to juz ktos?

Ja go wlasnie sciagam i zastanawia mnie czy jest taki szybki jak BeOS 5? BeOS 5 co prawda jest juz stary ale system byl na tyle szybki ze navet MP3 odtwarzal za szybko ;) potrafil on rowniez przekodowac film DVD ponizej 1h!! Wiec o ile ten system (BeOS Zeta) jest tez taki szybki to byl bym bardzo zadowolony. Czekam na opinie uzytkownikow i nie tylko.

Patrix 25.09.2004 19:08

no nie wiem czy tutaj ktoś to używał
/ja nigdy :)

Weron 25.09.2004 19:44

5 wiem, ze byla na wymarciu nikt sie tym nie interesowal i co z tego, ze byl szybki jak nie mial odpowiedniej ilosci sterownikow do podzespolow.
6 nie wiem.
Ale czytalem kiedys dluzsza dyskusje na temat tego systemu i nie bylo raczej o nim zadnych dobrych opini.
Oczywiscie zawsze sie znajdzie ktos kto bedzie czegos tam bronil i tez tak bylo w tym wypadku ale po przeczytaniu wszystkich opini to bym sobie nim glowy nie zawracal

REi 25.09.2004 21:59

Cytat:

5 wiem, ze byla na wymarciu nikt sie tym nie interesowal i co z tego, ze byl szybki jak nie mial odpowiedniej ilosci sterownikow do podzespolow.
6 nie wiem.
Ale czytalem kiedys dluzsza dyskusje na temat tego systemu i nie bylo raczej o nim zadnych dobrych opini.
Oczywiscie zawsze sie znajdzie ktos kto bedzie czegos tam bronil i tez tak bylo w tym wypadku ale po przeczytaniu wszystkich opini to bym sobie nim glowy nie zawracal
wlasnie o takie info mi chodzilo - moze zrezygnuje ze sciagania. Wlasnie sciagnolem poprawiona 5 - Max edition - z dodatkowymi sterami i ponoc chodzi lepiej niz kiedy kolwiek ;) (nawet nie ma konfliktow z procesprami - nie lubiala procezorow z SSE)

Weron 25.09.2004 22:38

Wydaje mi sie, ze to na forum infojamy byla ta dyskusja o beosie.Takze jak cie to bardziej interesuje to tam poszukaj.

REi 25.09.2004 22:52

Cytat:

Wydaje mi sie, ze to na forum infojamy byla ta dyskusja o beosie.Takze jak cie to bardziej interesuje to tam poszukaj.
Dzieki.
a ja wlasnie wrocilem z odswierzonego BeOS5 - polecam wszystkim szukajacym czegos nowego !! - http://www.bebits.com/

memorando 26.09.2004 02:29

mialem wersję beosa jakąś pierwszą i wywalilem sterow niebylo w nim prawie stare dzieje...

REi 26.09.2004 03:26

Cytat:

Napisany przez memorando
mialem wersję beosa jakąś pierwszą i wywalilem sterow niebylo w nim prawie stare dzieje...

Teraz w Odswierzonej wersji sa stery do prawie wszystkiego: grafik ATi i nVidi, dzwieku itd. tylko do mojej sieciowki (zintegrowany Broadcom 1Mbit) nie bylo i nie mam pod BeOS neta bo jak bym mial to bym do wina przez jakis czas nie wrocil (do czasu kiedy b mnie na CS:S albo T:V chec naszla). System pomimo kilku gruntownych zm,ian dalej jest jak holera szybki ale dzieki zmiana MP3 odtwarza normalnie ;)

PS. pozostalo tylko jakies stery do neta znalesc zainstalowac mozille i odpoczac od win ;)

PS2. jak ktos ciekawy niech sciagnie BeOS 5 MAX Edition jest to instalka i "livecd" w jednym wiec nie czeba nic instalowac tylko mozna odpalic i przetestowac.

Berion 03.10.2004 11:10

A ktoś wie jak to wypalić? Wskazałem obraz Alcochol'owi i wyskakuje mi takie o to okienko :\

REi 03.10.2004 11:26

musisz do tego sciagnac plik *.cue

woitas 03.10.2004 11:33

czyli system odpala się z tej płytki?
ciekawe... zaraz ściągnę i zobaczę.

REi 03.10.2004 12:02

Z tej do ktorej podalem link - tak.

kraluk 03.10.2004 12:27

A działa na BeOS'ie 5 ME stałe łącze od tepsy zwane SDI???

Berion 03.10.2004 15:25

Cytat:

Napisany przez REi
musisz do tego sciagnac plik *.cue

Dzięki, nie zauważyłem...
Odpaliłem i... nie spodobał mi się, wygląda trochę jak Win98. Pozostanę przy LinuxKnoppix'ie..

REi 03.10.2004 15:55

Cytat:

Dzięki, nie zauważyłem...
Odpaliłem i... nie spodobał mi się, wygląda trochę jak Win98. Pozostanę przy LinuxKnoppix'ie..
moze z poczatku tak wyglada ale mozna sciagnac skiny - mi sie podoba taki jaki jest.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:53.