Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Sempron to dobre je ???? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sempron-dobre-je-40287/)

wolfen3 25.09.2004 18:46

Sempron to dobre je ????

t.j. w temacie

Proton 25.09.2004 19:01

Cytat:

Napisany przez wolfen3
t.j. w temacie

Sempron... to je dobre :)

wolfen3 25.09.2004 19:18

Cytat:

Napisany przez Proton
Sempron... to je dobre :)

a z czym to sie je ?

ThanatoS 25.09.2004 19:26

z maslem i agrestem

Macio.Men 25.09.2004 19:30

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
z maslem i agrestem

Muszę spróbować. A czym popijać?

ThanatoS 25.09.2004 19:31

Duza iloscia nieskonczonie dobrej Kilkenny badz Grolshem :P

wolfen3 25.09.2004 19:32

nie no ale tak na powazne. Ten sempron to dobry procek czy nie ? Bo na innych forum pisza ze to shit, ze lepiej dolozyc 100zl i kupic athlona itp

ThanatoS 25.09.2004 19:35

Hmm, sempron to powiedzmy ze to nastepca Durona. Grupa docelowa to konkurencja wobec Celerona. Teraz AMD kierunkowuje albo A64 do mocnych zestawow, badz semprony do slabszych konfiguracji.

kodziu 25.09.2004 19:52

A Athlony dalej beda produkować. Bo chciałem sobie kupic bartiona 2500+ jak sprzedam starego kompa. Boje sie ze juz nie bedzie:(

Yetixxl 25.09.2004 19:52

Semprony Socket A od 2200+ do 2800+, to w rzeczywistości nic innego jak Athlony XP "Thoroughbred" z nową nazwą i z nowymi współczynnikami wydajności.AMD dokonało zwyczajnej sztuczki marketingowej, zapobiegając w ten sposób zepchnięciu Athlonów XP do poziomu CPU postrzeganych jako "tanie, ekonomiczne produkty". Widać wyraźnie, że firma AMD dopuściła się kolejnej zgrabnej sztuczki, w wyniku której procesory oferujące te same parametry, otrzymały nowe, wyższe współczynniki wydajności. Dlaczego Sempron 2800+ pracujący z częstotliwością 2 GHz, otrzymał taki sam współczynnik wydajności jak kiedyś Athlon XP taktowany wyższą częstotliwością 2.25 GHz, choć w rzeczywistości oba procesory są identyczne - ta sama ilość pamięci cache i ta sama szyna FSB? Sempron 3100+ to model przeznaczony do podstawki Socket 754, oparty na architekturze Newcastle, lecz bez zdolności do wykonywania 64-bitowych instrukcji. Z architektury Athlon 64 miałby natomiast przejąć 'bit NX' (Enhanced Virus Protection) oraz funkcje "Cool'n'Quiet".Enhanced Virus Protection jest częścią technologii AMD64, a jej obsługa jest zaplanowana w nadchodzącym Windows XP SP2. Funkcja ta została zaprojektowana by zapobiegać rozprzestrzenianiu się niektórych wirusów, takich jak MSBlaster i Slammer.
Technologia AMD Cool'n'Quiet, zmniejsza pobór mocy i sprawia, że system pracuje ciszej, przy jednoczesnym zapewnieniu wymaganej wydajności. Jednak do działania funkcji Cool'n'Quiet wymgana jest płyta główna obsługująca tę funkcje (odpowiedni BIOS), program sterujący oraz wentylator z regulacją obrotów. Sempron 3100+ jest procesorem w miarę 'świeżym' i oferującym nowy poziom wydajności. Docelowo Semprony mają jednak zastąpić linię Athlon XP, która zniknie z rynku w przyszłym roku. Wtedy oferta AMD będzie podzielona pomiędzy linię Sempron i procesory Athlon 64.

Yetixxl 25.09.2004 20:01

Cytat:

Napisany przez kodziu
A Athlony dalej beda produkować. Bo chciałem sobie kupic bartiona 2500+ jak sprzedam starego kompa. Boje sie ze juz nie bedzie:(

J Ja bym za długo nie czekał z tym Bartonem i bierz wersję mobilną ma odblokowany mnożnik czyli lepsze możliwości podkręcania zwykłe od nie pamiętam dokładnie ale chyba wyprodukowane po sierpniu 2003r mają już mnożnik zablokowany.

kodziu 27.09.2004 15:16

Cytat:

Napisany przez Yetixxl
J Ja bym za długo nie czekał z tym Bartonem i bierz wersję mobilną ma odblokowany mnożnik czyli lepsze możliwości podkręcania zwykłe od nie pamiętam dokładnie ale chyba wyprodukowane po sierpniu 2003r mają już mnożnik zablokowany.

Dzięki za odpowiedź. Musze tylko sprzedać starego kompa i dopiero wtedy. A coś sie nie rzucają :(

kiewas 28.09.2004 00:17

Cytat:

Napisany przez Yetixxl

Dobrze mówi! Piwa mu dać :D

Wersja mobilna daje rade, sam bym się pokusił o taki procesorek, ale pieniążków niestety ni mam ((

Ormianin 28.09.2004 08:15

Cytat:

Napisany przez kiewas
Dobrze mówi! Piwa mu dać :D

Wersja mobilna daje rade, sam bym się pokusił o taki procesorek, ale pieniążków niestety ni mam ((

Tak szybko nie zniknie, mozna zawsze bedzie kupic lezaka magazynowego, np. na allegro. co do nowych sempronow to sa to calkiem fajne procki, poniewaz sa tanie i sa to athlony XP (ujete w wielkim skrocie)

memorando 28.09.2004 08:28

Cytat:

Napisany przez Yetixxl

******ysz po 39 tygodniu 2003 są blokowane i to niewszystkie ja mam procka z września 2003 i jest odblokowany naucz się podstaw to pogadamy są tylko poblokowane pewne serie a nie wszystkie procki po sierpniu 2003

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:09.