Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Brak d¼wiêku (https://forum.cdrinfo.pl/f5/brak-dzwieku-40293/)

epol 30.09.2004 14:23

Problem rozwi±zany.

Wystarczy³o usun±æ stery w trybie awaryjnym i zainstalowaæ te oryginalne.

Dziêki wszystkim za pomoc.

slawny7 28.09.2004 19:54

Format C: robiê czêsto w komputerku dzieciaków i równie czêsto instaluje sterowniki. Spotka³em siê z podobn± histori± polegaj±c± na niemo¿liwo¶ci sterowania g³o¶no¶ci±... Po kilku próbach pt odinstaluj, zainstaluj wszystko wraca³o do normy... Za którym¶ razem zauwazy³em ¿e wp³yw na to mia³a kolejno¶æ instacji sterowników :wow: :idea: . Po wgraniu systemu instalowa³em d¼wiêk a pó¼nie resztê i by³o 8 ) . Byæ mo¿e to powtarzaj±cy siê zbieg okoliczno¶ci, a mo¿e to prawda ¿e w pracy z komputerem nie nale¿y kierowaæ siê rozs±dkiem?

epol 28.09.2004 18:15

Raczej dogral wszystko. Ja jednak do pewno¶ci jeszcze raz wgra³em via 4 in 1, directx no i stery.

Dam znac czy pojdzie wsyztsko na sterach z plyty cd.

Pos³any 27.09.2004 19:54

Za czasów mojej starej (aktualnej) p³yty i win98 to najpierw trzebaby³o zainstalowaæ Service Packa (Via 4 in 1, b±d¼ Via Hyperion, jesli plyta na chipsecie VIA) :)

Don Laser 27.09.2004 19:46

epol a kuzynek wszystko dogra³, stery do MOBO, DXa? -
IMO jak dzia³a³o to dzia³ac musi, a stery zapoda³bym te które na p³ytce do MOBO by³y i nie kombinowa³ z innymi dopóki nie ruszy

Turboni 27.09.2004 19:28

Cytat:

Napisany przez epol
Ze wszystkim. W innych programach i grach te¿ go nie ma.

Sorki, troche siê unioslem.
A z tymi sterownikami to mo¿esz miec racje. Na tamtym komputerze jest DVD LG, który chodzi wy¶mieniecie ^_^ i chcia³ przeczytaæ p³yty ze sterownikami ECS'a. Tak, wiêc kuzynek sobie ¶ci±gn±³ najnowsze drivery do d¼wiêkówek AC'97 Realtek. Chyba bêdzie tzeba t± p³yte odczytaæ na innym napêdzie i wy¶³ac mu je na email.

powiem ci ze mi najnowsze drivery do realteka nie zabardzo mi podeszly bo gownianie dzwiek chodzil dopiero jak wrocilem do poprzednich zaczol normalnie chodzic

polakT 27.09.2004 18:39

nie ma sprawy

nie ma sprawy

epol 26.09.2004 12:33

Cytat:

Napisany przez Arnold
Ten problem jest tylko z Mp3 czy te¿ ¶cie¿kami Audio i plikami Mid.

Ze wszystkim. W innych programach i grach te¿ go nie ma.

Cytat:

Napisany przez thomascamel
nikt nie posadza o lamerstwo, jedynie mowie co mi sie przydazylo, i wierz mi szukalem ze dwa dni,

tak sobie mysle a moze to jednak sterowniki sa nieodpowiednie, u kumpla na ecs zainstalowalismy drivery do zaintergrowanej karty i winamp, wmplayer, foobar itp niby musyke odtwarzaly ale cisza, zmienilismy sterowniki i bylo ok, sprawdz na stronie producenta chipsetu via czy co tam masz

Sorki, troche siê unioslem.
A z tymi sterownikami to mo¿esz miec racje. Na tamtym komputerze jest DVD LG, który chodzi wy¶mieniecie ^_^ i chcia³ przeczytaæ p³yty ze sterownikami ECS'a. Tak, wiêc kuzynek sobie ¶ci±gn±³ najnowsze drivery do d¼wiêkówek AC'97 Realtek. Chyba bêdzie tzeba t± p³yte odczytaæ na innym napêdzie i wy¶³ac mu je na email.

polakT 25.09.2004 22:49

Cytat:

Napisany przez epol
Nie pos±dzajcie mnie o takie lamerstwo :) Kuzynka to mo¿e ale nie mnie :D

Sprawdza³em to X razy. Mo¿e inne pomys³y?

nikt nie posadza o lamerstwo, jedynie mowie co mi sie przydazylo, i wierz mi szukalem ze dwa dni,

tak sobie mysle a moze to jednak sterowniki sa nieodpowiednie, u kumpla na ecs zainstalowalismy drivery do zaintergrowanej karty i winamp, wmplayer, foobar itp niby musyke odtwarzaly ale cisza, zmienilismy sterowniki i bylo ok, sprawdz na stronie producenta chipsetu via czy co tam masz

Arnold 25.09.2004 21:10

Ten problem jest tylko z Mp3 czy te¿ ¶cie¿kami Audio i plikami Mid.

epol 25.09.2004 21:02

Nie pos±dzajcie mnie o takie lamerstwo :) Kuzynka to mo¿e ale nie mnie :D

Sprawdza³em to X razy. Mo¿e inne pomys³y?

Turboni 25.09.2004 20:49

dokladnie poszukaj w ustawieniach dzwieku czy przypadkiem nie jest cos sciszone lub kompletnie wyciszone.

polakT 25.09.2004 20:23

a sprawdziles

a sprawdziles taki bajer jak glosnosc. dwukik na glosniczek. wlacz wszystkie opcje i sprawdz czy sa na full, mialem cos podobnego w regulacji wave bylo sciszone a ja tego nie widzialem... a ile sie na kombinowalem

epol 25.09.2004 20:07

Brak d¼wiêku

elo,
Troche danych:
win98se, ecs k7vza ver 2.0, dzwiêkówka zintegrowana

Wcze¶nije by³ XP i wszytsko by³o OK. Niedawno kuzynek zrobi³ format i nie mo¿e "uzyskac" d¼wiêku, tzn system wykrywa dzwiêkówke, stery sie instaluja poprawnie, wszystko wyglada na ok a z glasnikow nie wydobywa sie dzwiek. Winamp nie zglasza bledu, tylko normlanie odtwarza mp3. Jak sie podlaczy malutkie glosniki Media Tech (sprawne) i da na full to slychac taki leciutki, cichutki dzwiek. Gdy podepniemy sluchawki lub wieksze glosniki to nic nie slychac.
Usuwalem juz stery, urzadzenia w awaryjnym ponownie instalowalem i nic, dlaje to samo.

Pmocy. Komputer bez d¼wiêku to....a szkoda s³ów. :help:

P.S. Tylko nie piszcie Format c: wiem ¿e jest dobry na wszystko, ale to nie wchodzi w gre.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:58.