![]() |
No właśnie powiem Ci że nie wiem... od kąd mam XP nie sprawdzałem a teraz znowu nie mogę znaleźć gdzie to jest....
Czy ktoś mi powie gdzie włączyć/wyłączyć DMA nie tylko dysków ale i DVD? |
a DMA to kolega ma powlaczne ???
|
Miałem podobny problem
U mnie praktycznie niemozliwe bylo ogladanie filmow z DVD, zainstalowalem dolaczony do nagrywaki PowerDVD w wersji 5 i ciely sie jak jasna ch...ra. Rozwiązanie okazalo sie banalne , zmienilem soft na WinDVD 3.1 i chodzi bez problemow. Zastanawia mnie jedna rzecz, przeciez nowy software powinien z zalozenia byc wydajniejszy a tu niespodzianka, program ktory zakupilem 3-4 lata temu chodzi lepiej niz nowy software.
|
Miałem podobny problem
U mnie też był podobny problem a wiązało się to ze sterownikami nvidii do płyty głównej szczególnie kontrolery ata ich nie trawiły najlepsze są same od windy i jakieś programy aby je kontrolować np. dma check .
|
No właśnie dobrze chodzi normalny film DVD.. a przynajmniej jeden bo nie miałem kiedy sprawdzić innych.... według mnie to może coś w stylu..... za małe pliki są odtwarzane i on jakoś buforuje no nie wiem 20MB i płytka staje a jak się kończą te zapisane dane od nowa rozpędza płyte żeby wczytać kolejne do pamięci.... czy to może być coś z tym? No i jak tak to jak temu zaradzić??
|
A normalny film DVD idzie ci ok?
|
No to usiasc i :buu: i czekac na otwarcie serwisu w poniedzialek. Im nowsze sprzety tym gorsze. Na stacjonarnym mas 411s kupiona 2 lata temu i wszystko biega, dzis sie nawet zdziwilem kopiujac dvd na HDD pokawywal predkosc odczytu x16. A nowy laptop - moj post patrz nizej ma problem - tez nie chcial mi czytac avi z dvd pozostalo przegrac na twardziela - ale mi nie chodza jeszcze niektore filmy dvd oryginalne i tez :buu: :buu: :buu:
z wyrazami wspolczucia |
No tak wszystko ładnie ale płyta jest idealnie czysta, nie ma rys, żaden program nie jest odpalony tle: antywirusy, Kazzy, DC++, nawet gg wyłączyłem... NIC.... Ale wpienia to że spoko nagrywam na CD i dobrze chodzi (no kiedyś chodziło bo dawno nie oglądałem nic z CD) a na DVD co 10 min napęd się zatrzymuje (no i film) też i po 10-15 sek wszystko wraca do normy to można dostać szału...... :zly:
|
Tym lepiej , jak wszystko wypobujesz - wymieniaj. Mialem podobny problem. W ostatecznosi skopiowalem film na twardziela - mozna obejrzec - jezeli sie bedzie biesilo ti kodeki i potem zeby zachowac film, wypalilem sobie go na CD - to przeciez avi.
|
Cytat:
|
jesli ci sie tnie jak idzie z cd to cos z przeplywem danych miedzy dvd a reszta.
nie masz antyvira odpalonego albo jakiegos robaczka :D |
Nie martw sie o gwarancje - normalnie jest rok od zakupu i wymieniony sprzet podlega tak samo gwarancji. Chyba ze masz jeszcze dluzsza gwarancje producenta. A co do filmu, popatrz na plytke czy nie jest brudna , albo przed wypaleniem nie zostal odcisk palca. Zla kopia? Potem kodeki. Mozesz sprobowac tez w odwrotnej kolejnosci. Powodzenia
|
Turboni może mieć rację jak komp jest słaby, radzę powyłączać to i owo.
Sprawdz gdzie indziej bo może się okazać że ta płyta tak ma :( |
Nie. Właśnie wyłączyłem wszystko a wersja jest bardzo dobra, wcześniej ją oglądałem z dysku, więc to coś z napędem.
|
moze cos ci chodzi w tle i dlatego :D
albo lipna kopia shreka :> |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:57. |