![]() |
LiteON 1213s: nowy a problemy i o co chodzi z tą zmienioną strategią zapisu?
Już mam podobny post dlatego zacznę od czego innego.
O co dokładnie chodzi z "zmieniona strategia zapisu z cmm 001 na 002" czy na 004? Chyba chodzi o oszukiwanie nagrywarki żeby mogła zapisać płytkę 4x szybszą prędkością ale jak ???? Tak samo często czytam o jakimś omnipatcherem czy co to jest... ja flaszując bios w nagrywarce po prostu klikam na programik w Windowsie, reset i wszystko gra.... normalnie jestem zielony dlatego może po prostu link albo jakieś wyjaśnienia... Mam teraz 1213s za bardzo się nie kwapie zmieniać na 1633s bo jak pisałem w poprzednim poście pliki AVI na DVD po prostu się zacinają ..... napęd po prostu się zatrzymuje... (wszystko było wyłączone oprócz AllPlayer'a i płyta jest czysta)... czy ktoś może mi profesjonalnie ale i w zrozumiałym języku dla ... no niech będzie 'laika' wytłumaczy???? Dzięki za pomoc... ;) |
Cytat:
Rather Do You Read English? :czytaj: Choose YES if Yes Choose NO if No :D |
Ok dzięki już wiem co to jest ten omnipatcher ale.... tam jest 219 funkji do wyboru...gdzie ja mam zmienić te 002 na 003 czy tam 004 no i co jest czym?
|
Cytat:
Bo to są tylko eksperymenty Chyba, że ci się nudzi, masz dużo wolnego czasu i płyt :taktak: Korzystaj z gotowych rozwiązań i z doświadczeń innych :D Wystarczy, że w OP zaznaczysz opcję Enable auto-bitsetting I klikniesz Apply recomended DVD media tweaks Potem ten zmodyfikowany bios wystarczy zapisać i wgrać do spawarki I powinna ci palić jak się patrzy :O A ty będziesz patrzył jak się pali :ognicho: :D |
Cholera nic nie daje włączenie tego Auto-bitsetting bo dalej jak nie mogłem wypalać Verbatimów 4x szybciej niż 4x tak i nie mogę dalej :(
|
Cytat:
BITSETTING :czytaj: :D Ażeby palić szybciej Verbatimy Musisz na liście znaleźć Verbatim I zaznaczyć po prawej stronie prędkości Z jakimi chcesz te płyty nagrywać :taktak: Potem należy tak zmodyfikowanego biosa zapisać na dysk A następnie wgrać go do spawarki :taktak: Efekt murowany! :jupi: |
Hehe dzięki.... nom to teraz już wiem co to jest :D.... ale dlaczego na liście nie mam czegoś takiego jak Verbatim :P
|
Kurde, niech ktoś się odezwie.... :klnie:
Jak zmienić żeby można było nagrać szybciej Verbatim 4x?????? mam 1213s@1633s???????????? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:15. |