Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteON 1213s: nowy a problemy i o co chodzi z tą zmienioną strategią zapisu? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-1213s-nowy-problemy-o-co-chodzi-ta-zmieniona-strategia-zapisu-40305/)

Heross 26.09.2004 00:39

LiteON 1213s: nowy a problemy i o co chodzi z tą zmienioną strategią zapisu?

Już mam podobny post dlatego zacznę od czego innego.
O co dokładnie chodzi z "zmieniona strategia zapisu z cmm 001 na 002" czy na 004? Chyba chodzi o oszukiwanie nagrywarki żeby mogła zapisać płytkę 4x szybszą prędkością ale jak ????
Tak samo często czytam o jakimś omnipatcherem czy co to jest... ja flaszując bios w nagrywarce po prostu klikam na programik w Windowsie, reset i wszystko gra.... normalnie jestem zielony dlatego może po prostu link albo jakieś wyjaśnienia... Mam teraz 1213s za bardzo się nie kwapie zmieniać na 1633s bo jak pisałem w poprzednim poście pliki AVI na DVD po prostu się zacinają ..... napęd po prostu się zatrzymuje... (wszystko było wyłączone oprócz AllPlayer'a i płyta jest czysta)... czy ktoś może mi profesjonalnie ale i w zrozumiałym języku dla ... no niech będzie 'laika' wytłumaczy????
Dzięki za pomoc... ;)

VIZZARD 26.09.2004 01:03

Cytat:

Napisany przez Heross
Już mam podobny post dlatego zacznę od czego innego.
O co dokładnie chodzi z "zmieniona strategia zapisu z cmm 001 na 002" czy na 004? Chyba chodzi o oszukiwanie nagrywarki żeby mogła zapisać płytkę 4x szybszą prędkością ale jak ????
Tak samo często czytam o jakimś omnipatcherem czy co to jest... ja flaszując bios w nagrywarce po prostu klikam na programik w Windowsie, reset i wszystko gra.... normalnie jestem zielony dlatego może po prostu link albo jakieś wyjaśnienia... Mam teraz 1213s za bardzo się nie kwapie zmieniać na 1633s bo jak pisałem w poprzednim poście pliki AVI na DVD po prostu się zacinają ..... napęd po prostu się zatrzymuje... (wszystko było wyłączone oprócz AllPlayer'a i płyta jest czysta)... czy ktoś może mi profesjonalnie ale i w zrozumiałym języku dla ... no niech będzie 'laika' wytłumaczy????
Dzięki za pomoc... ;)

Do You Speak English?

Rather Do You Read English? :czytaj:

Choose YES if Yes

Choose NO if No

:D

Heross 26.09.2004 11:14

Ok dzięki już wiem co to jest ten omnipatcher ale.... tam jest 219 funkji do wyboru...gdzie ja mam zmienić te 002 na 003 czy tam 004 no i co jest czym?

VIZZARD 26.09.2004 13:26

Cytat:

Napisany przez Heross
Ok dzięki już wiem co to jest ten omnipatcher ale.... tam jest 219 funkji do wyboru...gdzie ja mam zmienić te 002 na 003 czy tam 004 no i co jest czym?

Na razie nic tam nie zmieniaj :nie:

Bo to są tylko eksperymenty

Chyba, że ci się nudzi, masz dużo wolnego czasu i płyt :taktak:

Korzystaj z gotowych rozwiązań i z doświadczeń innych :D

Wystarczy, że w OP zaznaczysz opcję Enable auto-bitsetting

I klikniesz Apply recomended DVD media tweaks

Potem ten zmodyfikowany bios wystarczy zapisać i wgrać do spawarki

I powinna ci palić jak się patrzy :O

A ty będziesz patrzył jak się pali :ognicho:

Heross 29.09.2004 23:09

Cholera nic nie daje włączenie tego Auto-bitsetting bo dalej jak nie mogłem wypalać Verbatimów 4x szybciej niż 4x tak i nie mogę dalej :(

VIZZARD 29.09.2004 23:25

Cytat:

Napisany przez Heross
Cholera nic nie daje włączenie tego Auto-bitsetting bo dalej jak nie mogłem wypalać Verbatimów 4x szybciej niż 4x tak i nie mogę dalej :(

No, nie dziwię ci się :nie:

BITSETTING :czytaj:

Ażeby palić szybciej Verbatimy

Musisz na liście znaleźć Verbatim

I zaznaczyć po prawej stronie prędkości

Z jakimi chcesz te płyty nagrywać :taktak:

Potem należy tak zmodyfikowanego biosa zapisać na dysk

A następnie wgrać go do spawarki :taktak:

Efekt murowany! :jupi:

Heross 30.09.2004 00:12

Hehe dzięki.... nom to teraz już wiem co to jest :D.... ale dlaczego na liście nie mam czegoś takiego jak Verbatim :P

Heross 30.09.2004 00:43

Kurde, niech ktoś się odezwie.... :klnie:
Jak zmienić żeby można było nagrać szybciej Verbatim 4x?????? mam 1213s@1633s????????????

slawekj 30.09.2004 01:02

Cytat:

Napisany przez Heross
Kurde, niech ktoś się odezwie.... :klnie:
Jak zmienić żeby można było nagrać szybciej Verbatim 4x?????? mam 1213s@1633s????????????

Po wgraniu biosu do omnipatcher'a zaznacz nośnik MCC002 jak poniżej:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:15.