Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Wycinanie "reklam" z DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/wycinanie-reklam-dvd-40337/)

Radaar 26.09.2004 16:43

Wycinanie "reklam" z DVD

za pomoca jakiego programu moge wyciag glupie zwiastuny firm, ktore pojawiaja sie przed samym filmem? mam film w postaci iso, wiem ktore pliki odpowiadaja za ten badziew [ nie jest to pojedynczy vob, wiec nie mozna tego usunac o tak o ], tylko nie wiem za pomoca jakiego programu moge wyciac to cos i znow zapisac w iso.

z gory dziekuej za pomoc.

Robs 26.09.2004 18:35

IfoEdit,
zerknij na moją stronkę.

Radaar 26.09.2004 18:51

Robs--> przegladalem Twoja strone juz wczesniej :)

wiem, ze mozna w ten sposob zalatwic sprawe, ale czy mozna fizycznie pozbyc sie tego badziewia?

ideJ 27.09.2004 14:43

Oczywiście. Jak znajdziesz które to VOB ID to możesz je stripnąć przy pomocy IfoEdit'a
Alternatywą jest DVD ReMake. Zdaje się, że przy pomocy PGCEdit'a też by się dało to zrobić.

Radaar 29.09.2004 09:49

ok, za pomoca dvdremake usunalem niepotrzebne smieci - i w tym momencie zostaly utworzone nowe voby bez smieci, jak teraz stworzyc iso aby byl widziany przez naped jako plytka dvd? probowalem juz ultraiso, ale nie dosc ze ucina mi tytul filmu to jeszcze nie jest widziany przez powerdvd, malo tego - jesli uruchomie poprzez ten program zamontowany iso to mowi, ze nieznany format czy cos - prosze o pomoc

ideJ 29.09.2004 12:41

Szybka odpowiedź to: ImgTool Classic (opis jest w artykule dotyczącym Wielkiej Trójki w dziale DVD wortalu)

Radaar 02.10.2004 02:39

juz nie wiem co mam zrobic :(

reklamowki znajduja sie [ dwie ] w menu 1 wedlug DVDremake, blokuje dwie reklamowki, zapisuje wszystko, tworze obraz i film sie nie odtwarzac - staje na menu 1 [ zaobserwowane w mediaplayer ], film zaczyna sie w menu 4 ale nie dochodzi do tego momentu.

wyglada to tak jakby zablokowanie reklamowek blokowala dostep do menu 4, gdzie znajduje sie film - nie ma przeskoku z menu 1 do 4, bo na 1 sie zatrzymuje bo reklamowki sa zablokowane - co z tym zrobic?

Yacho 02.10.2004 02:45

Nie wiem jak dziala DVDRemake ale Ifoedit naprawde zostawia smieci :/
Tzn VobID maja w orgiunalnym Vobie swoj porzadek - jesli wytniesz 2 pierwsze to te nastepne nie beda miec numerow 3 4 .... tylko od nowa 1, 2 itp.
Ja do strippowania VobID uzywam VOBRatora.... jest duzo wygodniejszy - sproboj tym, - a jesli funkcje niektorych przyciskow sie zmienia - otworz dany przycisk w MenuEdit - i skopiuj funkcje przyciskow....

AAA juz wiem co robisz zle !
jesli usuwasz fizycznie VOBID to rowniesz musisz modyfikowac IFO...
Wiec najpierw zrob wszystko jak Pisal Robs na stronce... w momencie kiedy wsystko bedzie dzialac otworz voba VOBRatorem i wywal fizycznie 2 vobid z reklamami....

ideJ 04.10.2004 11:24

IfoEdit nie zostawia śmieci. Zdaje się, że nie do końca zrozumiałeś ideę opcji "Delete playback". Funkcja ta tylko i wyłącznie wyłącza odtwarzanie danego fragmentu bez usuwania czegokolwiek.
To co robisz w Vobratorze można również zrobić przy pomocy IfoEdit'a i guzików MenuExtras (jeśli VOB ID jest częścią *_0.VOB/VIDEO_TS.VOB) bądź VOB Extras (pozostałe VOBy).

@Radaar:
Przejście do menu było natychmiast po tych dwóch reklamówkach? Istnieje cień szansy, że na Twojej płycie druga z reklamówek miała jakieś polecenia wpisane w cell'ę (ustawienie jakichś rejestrów, skok do któregoś PGC itp itd). Spróbuj przeanalizować tą płytkę przy pomocy DVD ReMake (wystarczy wersja demo) bądź PGCEdit (z tym, że pewnie łatwiej będzie to zrobić w DVD ReMake). Prześledź co i jak jest wykonywane zaczynając od FirstPlayPGC.

Radaar 04.10.2004 14:00

dziekuje bardzo wszystkim za pomoc.

problem rozwiazany :)

swietnie spisal sie dvdremake - dvdremake tylko i wylacznie powoduje problem jesli uzywana jest zle scrackowana wersja; wystarczy kupic program i wszystko staje sie proste i przyjemne.

zrobilem maly edit, to uklon w Twoja strone, ideJ :)

ideJ 04.10.2004 14:47

Osobiście bym wolał żebyś zakończył swoją wypowiedź po słowie 'wersje'.... Program nie jest drogi a bardzo uzyteczny.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:36.