![]() |
Acronis boot CD+Dyskietka startowa 98SE na jednej plytce
Jak w temacie czy jes mozliwa integracja Plytki bootowalnej Acronisa z dyskietka startowa w98se??
|
owszem za pomocą programu EasyBoot
|
ale chodzi o to ze w acronisie jak kce zrobic boot cd to od razu mi go nagrywa na cd. I jak nagra mi na plytke to skopiowac z niej wszystkie dane i w easyboot podpiac pod komende?
|
Ilość załączników: 1
Nie wiem w sumie o co chodzi... ale po co Tobie integrować acronisa z dyskietką startową win98 ? czy chodzi Tobie o takie coś, że ogólnie chcesz mieć takie menu:
a) odpal kompa z obsługą cdrom b) uruchom acronisa c) inna możliwość [na przykład bootowanie z hdd] Jak Tobie o to chodzi to polecam Easy Boot. W załączniku podaje menu jakie mi się udało zrobić. A tak w ogóle to Easy boot może śmiało zarządzać obrazami dyskietek. Także robisz dyskietke startową win98 i acronisa i uruchamiasz je odpowiednio pisząc run [nazwa obrazu dyskietki.img, imz, ima] i po kłopocie. |
Cytat:
|
nagrywasz to na płytke np na płytke 210 mb :) możesz tam dodać jeszcze inne progsy...
|
no tak to rozumiem ale jak dysk Acronisa bedzie zajmowal 3 dyskietki to jak mam to dodac pod easyboot'a. Czy wypakowac z tych 3 dyskietek wszystkie pliki do jednego katalogu i zrobic potem obraz floppy imag'em??
|
Cytat:
|
no poprobujemy ale dopiero jutro bo mam padnieta dyskietke. Dam znac jak zrobie dzieki wszystkim.
|
zajmuje 3 dyskietki ? to dlaczego ja mam to na jednej dyskietce... i jest tutaj acronis do partycjonowania i jakiś acronis os boot loader czy cośw tym stylu... dziwna sprawa....
|
jak robie boot disk acronisem to mam do wyboru Dysk A lub dysk CDROM jezeli wybiore dysk cdrom i wersje dysku Full to na plytce zajmuje to jakies 16MB. Czyli trzeba jakies 10 dyskietek. A te 3 dyskietki to bylo dla przykladu rzeby wiedzieli o co chodzi..
-----EDIT----- No i zrobilem, zajelo to 6 dyskietek. Potem skopiowalem ze wszystkich dyskietek pliki do jednego folderu i zrobilem obrazik zajmuje jakies ~7MB. Podpiolem w EasyBoot i nagralem. Jak uruchamiam z tej plytki kompa to gdy klikne na Acronisa to jest blad: "Nieprawidlowy nosnik" I qrcze nie wiam jak z tym dalej zrobic. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41. |