Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem z nagrywarka 851S POMOCY!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-nagrywarka-851s-pomocy-40366/)

urtox 27.09.2004 09:28

Problem z nagrywarka 851S POMOCY!!!

Mam problem z auktualnieniem Biosu do nagrywarki Lite-On DVD LDW-851S.
Wczesniej uaktualniałem bez problemu a teraz wywala mi komunikat: "NO MATCHED DRIVE DETECTED!! THIS UTILITY IS ONLY FOR LITE-ON DVDRW LDW-851S DRIVE DETECTED DRIVES:1-0-0-0F:LITE-ON DVDRW LDW-851S US0N" i obojetnie jakim biosem do tej nagr. wystartuję to i tak ten sam komuniat. Zaczęło się wogóle od tego ż nie mogłem nagrać płyty którą wcześniej nagrywałem bez problemu a płyta jest z tej samej belki i jest to DVD-R 1x-4x Msonic których wcześniej nagrywałem 8szt bo w beli było 10 a te dwie wywala ma napęd że niby mam włożyć czyste plyty a na nich na bank nic nie ma. Był jeszcze jeden motyw że po wyciągnięciu płyty z Fifa 2003 włożylem do napędu inna z danymi a on pokazywał jeszcze zawartość Fify 2003. POMÓRZCIE MI BO NIE MOGE NIC WYMYSLEC I LICZE NA WAS!!

urtox 27.09.2004 09:30

Pewnie nie jeden z Was jest ode mnie mądrzejszy w tej kwestii i właśnie jego proszę o pomoć i Dzięki z góry :) Heyka

memorando 27.09.2004 11:02

Cytat:

Napisany przez urtox
Pewnie nie jeden z Was jest ode mnie mądrzejszy w tej kwestii i właśnie jego proszę o pomoć i Dzięki z góry :) Heyka

niech zgadnę odinstaluj kanaly ide wywal soft do nagrywania zainstaluj kanaly ide zainstaluj soft do nagrywania jak to nie pomoże sprawdź taśmy jak to niepomoże to wybacz ale po prostu użyj format c: <lol> i ja to mowię ||

VIZZARD 27.09.2004 12:53

Cytat:

Napisany przez urtox
Mam problem z auktualnieniem Biosu do nagrywarki Lite-On DVD LDW-851S.
Wczesniej uaktualniałem bez problemu a teraz wywala mi komunikat: "NO MATCHED DRIVE DETECTED!! THIS UTILITY IS ONLY FOR LITE-ON DVDRW LDW-851S DRIVE DETECTED DRIVES:1-0-0-0F:LITE-ON DVDRW LDW-851S US0N" i obojetnie jakim biosem do tej nagr. wystartuję to i tak ten sam komuniat. Zaczęło się wogóle od tego ż nie mogłem nagrać płyty którą wcześniej nagrywałem bez problemu a płyta jest z tej samej belki i jest to DVD-R 1x-4x Msonic których wcześniej nagrywałem 8szt bo w beli było 10 a te dwie wywala ma napęd że niby mam włożyć czyste plyty a na nich na bank nic nie ma. Był jeszcze jeden motyw że po wyciągnięciu płyty z Fifa 2003 włożylem do napędu inna z danymi a on pokazywał jeszcze zawartość Fify 2003. POMÓRZCIE MI BO NIE MOGE NIC WYMYSLEC I LICZE NA WAS!!

Po pierwsze:

Płyta płytcie nierówna :nie:

Nawet z tej samej belki

Zwłaszcza jeżeli chodzi o płyty typu Msonic :D

Więc mogło się tak zdarzyć :taktak:

Po drugie:

Na jaki bios chcesz uaktualnić?

Bo z tego co wiem

To US0N jest ostatnim nieoficjalnym biosem od Codeguys dla 851S

A ostatni oficjalny to GS0M :taktak:

Jeżeli chcesz wgrać ten ostatni oficjalny, to najpierw użyj pliku .EXE

Z TEGO archiwum, a potem możesz spokojnie wgrać oficjalny GSOM :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:40.