![]() |
Windows Media Player Classic - Potrzebna pomoc!!
Witam
Player jest doskonały jeżeli mam film w języku angielskim i nie potrzebuję napisów. Problem zaczyna się kiedy muszę włączyć napisy. Jak ustawić, żeby nowa linijka pojawiała się po zniknięciu starej, a nie że pojawia się nad starą, zanim ta stara zniknie. W pewnym momencie miałem napisów do połowy ekranu. Co zrobić i gdzie to mozna zmienić? |
?? powiem szczerze, że nie rozumiem, napisy Ci nie znikają? u mnie wsio chodzi :) (choć i tak go nie używam :D)
|
Chyba wiem o co chodzi...
Najprawdopodobniej napisy masz w formacie czasowym (tzw TMPlayer). Czas wyświetlania napisów masz ustawiony np na 4s (w MPC): 00:00:00: Pierwsza linijka 00:00:03: Druga linijka W takiej sytuacji będziesz miał właśnie ten efekt o którym piszesz. Rozwiązanie: skorygować ustawienia bądź plik z napisami ^_^ |
eeee, jeśli chodzi o format napisów, to pierwsze co robię jeśli mam w formacie tmplayer to ściągam od razu nowe w micro dvd... szkoda czasu na korekcję, choć kiedyś przyznam się, że bawiłem się w takie sprawy (ale kiedyś ciężej się było dostać do netu :D)
|
Cytat:
szybciej poprawię ten plik z napisami - nie wszystkie znajdziesz tak szybko ideJ ma pewnie rację :piwo: pozdr. |
A jeśli nie ma w microDVD? Albo te w microDVD są do bani?
Subedit Player i Subtitle Workshop mają funkcje inteligentnego ustalania czasu trwania napisów na podstawie ich długości. Czasem się przydaje ^_^ |
Cytat:
Gdzie się ustawia długość wyświetlania napisów w MPC bo naprawdę nie mogę znaleźć?? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:38. |