![]() |
Producentom i wydawcom płyt proponuję metodę prostą, acz skuteczną, i to w 100% skuteczną. Otóż wystarczyłoby sprzedawać płytki nie odtwarzające się na absolutnie żadnym odtwarzaczu - nie posłuchasz, to i nie spiracisz. :nie: Nawet nieszczęśnik, któremu - załóżmy - spalil się komputerowy czytnik, nie pomyślałby wówczas o podłączeniu pewexowego cd-playera do wejścia S/PDIF karty muzycznej i nie będzie go kusiło aby wcisnąć "play", delektując się jednocześnie wyśmienitą funkcjonalnością systemowego rejestratora dźwięku (czy tam innego Sound Forge'a - pod warunkiem że posiada ważną licencję, buehehe)... Dostojnych specjalistów pracujących nad "krążkami nie do skopiowania" gorąco pozdrawiam. Mam nadzieję, że już za kilka lat zaskoczycie nas państwo błyskotliwymi osiągnięciami podczas prac nad perpetuum mobile, oczywiście na potrzeby tzw. "branży"... :serdusz:
|
Zainstaluj AnyDVD umożliwia on kopiowanie oraz ripowanie większości zabezpieczonych płyt CD może on pomoże
|
a moze plyta "domowa skladanka" jest po prostu zle wypalona ? ale bardziej prawdopodbne ze twoj sprzecior nie wyrabia :) idz do kogos kto ma LG albo LiteON
pozdro :) |
Audiograbber powinień ci pomóc. Ma funkcję omijania cześci zabezpieczeń. W EAC też jest opcja recznego wykrywania TOC.
|
Cytat:
Jeżeli zaś chodzi o to zabezpieczenie to chyba jest to zabezpieczone jakimś domowym sposobem (może którymś z programów: Clone Audio Protector, Easy Audio Lock lub czymś podobnym) , ponieważ jest to taka zwykła składanka. Clony XXL nie rozpoznaje tego zabezpieczenia. Gdy próbuje to zrippować to udaje się tylko 2 pierwsze ścieżki reszta widoczna jest jako ścieżki z danymi.Próbowałem już CDex i EAC i dalej to samo. Jeżeli nie znajdę takiego programu to pozostaje mi mój uniwersalny sposób z kabelkiem i wieżą lub spróbować alternatywnych sterowników. Jednak gdyby był taki program było by to wygodniejsze w użyciu. |
no dobra ...sprzęt masz do bani.
zacznijmy od początku ...sprawdż co to za zabezpieczenia. |
Cytat:
Tymi programami już próbowałem i nic, ale jak wiadomo nawet najlepszy sprzęt jest mało wart bez dobrego programu |
hmm...w tym przypadku ważniejszy jest sprzęt a potem program.
ale możesz próbować CDex lub EAC. |
Szukam programu do Rippowania zabezpieczonych płyt Audio
Szukam programu do Rippowania zabezpieczonych płyt Audio do formatu mp3 ,takich które nagrywarka widzi jako płyte z danymi. Miałem kilka Ripperów ,ale żaden nie radzi sobie z takim zabezpieczeniem.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:11. |