Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Szukam programu do Rippowania zabezpieczonych płyt Audio (https://forum.cdrinfo.pl/f11/szukam-programu-rippowania-zabezpieczonych-plyt-audio-40382/)

diskko 25.10.2004 06:50

Producentom i wydawcom płyt proponuję metodę prostą, acz skuteczną, i to w 100% skuteczną. Otóż wystarczyłoby sprzedawać płytki nie odtwarzające się na absolutnie żadnym odtwarzaczu - nie posłuchasz, to i nie spiracisz. :nie: Nawet nieszczęśnik, któremu - załóżmy - spalil się komputerowy czytnik, nie pomyślałby wówczas o podłączeniu pewexowego cd-playera do wejścia S/PDIF karty muzycznej i nie będzie go kusiło aby wcisnąć "play", delektując się jednocześnie wyśmienitą funkcjonalnością systemowego rejestratora dźwięku (czy tam innego Sound Forge'a - pod warunkiem że posiada ważną licencję, buehehe)... Dostojnych specjalistów pracujących nad "krążkami nie do skopiowania" gorąco pozdrawiam. Mam nadzieję, że już za kilka lat zaskoczycie nas państwo błyskotliwymi osiągnięciami podczas prac nad perpetuum mobile, oczywiście na potrzeby tzw. "branży"... :serdusz:

wolf 02.10.2004 14:32

Zainstaluj AnyDVD umożliwia on kopiowanie oraz ripowanie większości zabezpieczonych płyt CD może on pomoże

mallow 01.10.2004 17:28

a moze plyta "domowa skladanka" jest po prostu zle wypalona ? ale bardziej prawdopodbne ze twoj sprzecior nie wyrabia :) idz do kogos kto ma LG albo LiteON
pozdro :)

Master/Pentium 01.10.2004 13:47

Audiograbber powinień ci pomóc. Ma funkcję omijania cześci zabezpieczeń. W EAC też jest opcja recznego wykrywania TOC.

Michael00 27.09.2004 21:08

Cytat:

Napisany przez Maciej
no dobra ...sprzęt masz do bani.

To jaki jest najlepszy twoim zdaniem sprzęt (tylko z nagrywarek cd-r/rw) do Rippowania zabezpieczonych krążków ?
Jeżeli zaś chodzi o to zabezpieczenie to chyba jest to zabezpieczone jakimś
domowym sposobem (może którymś z programów: Clone Audio Protector, Easy Audio Lock lub czymś podobnym) , ponieważ jest to taka zwykła składanka. Clony XXL nie rozpoznaje tego zabezpieczenia. Gdy próbuje to zrippować to udaje się tylko 2 pierwsze ścieżki reszta widoczna jest jako
ścieżki z danymi.Próbowałem już CDex i EAC i dalej to samo.
Jeżeli nie znajdę takiego programu to pozostaje mi mój uniwersalny sposób z kabelkiem i wieżą lub spróbować alternatywnych sterowników.
Jednak gdyby był taki program było by to wygodniejsze w użyciu.

Maciej 27.09.2004 20:44

no dobra ...sprzęt masz do bani.
zacznijmy od początku ...sprawdż co to za zabezpieczenia.

Michael00 27.09.2004 20:36

Cytat:

Napisany przez Maciej
hmm...w tym przypadku ważniejszy jest sprzęt

Sprzęt mam chyba nie najgorszy ( Samsung SW-252B R702 )
Tymi programami już próbowałem i nic, ale jak wiadomo nawet najlepszy sprzęt jest mało wart bez dobrego programu

Maciej 27.09.2004 20:27

hmm...w tym przypadku ważniejszy jest sprzęt a potem program.
ale możesz próbować CDex lub EAC.

Michael00 27.09.2004 15:35

Szukam programu do Rippowania zabezpieczonych płyt Audio

Szukam programu do Rippowania zabezpieczonych płyt Audio do formatu mp3 ,takich które nagrywarka widzi jako płyte z danymi. Miałem kilka Ripperów ,ale żaden nie radzi sobie z takim zabezpieczeniem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:11.