Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DVD-ROM x16 Toshiba&Samsung (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dvd-rom-x16-toshiba-samsung-40386/)

Portalnet 27.09.2004 16:20

DVD-ROM x16 Toshiba&Samsung

Witam
Chcialem dzisiaj kupic sobie wsklepie naped DVD-ROM Toschiby ( model SD-M1912) ale zdziwily mnie slowa sprzedawcy ktory powiedzial ze teraz juz nie ma napedow Toschiby bo Samsung wykupil wiekszosc tej firmy. Nie mogac w to uwierzyc wzielem naped do reki - na gornej pokrywie jest duza biala naklejka i oprocz nazwy moedlu nic na niej nie ( jest biala :pusta)

Czy to prawda czy moze ten naped to jakas podruba ?

peterka 27.09.2004 17:36

Cytat:

Napisany przez Portalnet
Witam
Chcialem dzisiaj kupic sobie wsklepie naped DVD-ROM Toschiby ( model SD-M1912) ale zdziwily mnie slowa sprzedawcy ktory powiedzial ze teraz juz nie ma napedow Toschiby bo Samsung wykupil wiekszosc tej firmy. Nie mogac w to uwierzyc wzielem naped do reki - na gornej pokrywie jest duza biala naklejka i oprocz nazwy moedlu nic na niej nie ( jest biala :pusta)

Moim zdaniem to bzdura. Samsung co prawda miał jakieś kontakty z Toshibą np. nagrywarka DVD SD-R5272 oraz Samsung SH08 czy jakoś tak są niemal identyczne ale w środku siedzi Toshiba. Masz linka do dystrybutora Toshiby może to coś wyjaśni www.alstor.com.pl/

VIZZARD 27.09.2004 17:45

Cytat:

Napisany przez Portalnet
Witam

Może zainteresuję cię też TO :czytaj:

Wiadomości nie czysto teoretyczne :nie:

Ale wprost z pierwszej linii frontu :D

Portalnet 27.09.2004 17:58

Dziekuje za odpowiedzi - troche mi rozjasnilo w glowie chyba jednak ja wezme bo skoro srodek ma Toshiby to warta tych 100zl

A moze przy okazji powiecie mi czy jest jakis naped DVD-ROm ktory czyta DVDR+R/RW, DVD-R/RW oraz DVD-DL ( dwuwarstwowe) ?

A moze oprocz toschiby polecicie jakis inny naped DVD-ROM ? LG , Liteon ?

VIZZARD 27.09.2004 18:21

Cytat:

Napisany przez Portalnet
Dziekuje za odpowiedzi - troche mi rozjasnilo w glowie chyba jednak ja wezme bo skoro srodek ma Toshiby to warta tych 100zl

A moze przy okazji powiecie mi czy jest jakis naped DVD-ROm ktory czyta DVDR+R/RW, DVD-R/RW oraz DVD-DL ( dwuwarstwowe) ?

A moze oprocz toschiby polecicie jakis inny naped DVD-ROM ? LG , Liteon ?

Raczej Liteon niż LG :taktak:

Sprawdź zresztą jedną z przykładowych dyskusji TU :czytaj:

Portalnet 29.09.2004 17:07

a czy jest jakis naped DVD-ROM ktory czyta plyty dwu warstwowe ( i jest godny polecenia) ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:37.