Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   głośność i (bez)awaryjność nagrywarek DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/glosnosc-bez-awaryjnosc-nagrywarek-dvd-40425/)

Mc Aaron 28.09.2004 12:55

głośność i (bez)awaryjność nagrywarek DVD

Witam wszystkich,
od prawie tygodnia czytam to forum i nie tylko. W całym internecie aż roi się od porównań prędkości/jakości odczytu/zapisu czy też kompatybilności z zabezpieczonymi płytami. Natomiast nigdzie nie znalazłem porównania nagrywarek pod względem głośności i długości czasu bezawaryjnej pracy - oczywiście nie tej podawanej przez producenta, tylko rzeczywistej, sprawdzonej w testach.
W związku z tym zwracam się do was, drodzy forumowicze o pomoc. Zastanawiam się nad kupnem możliwie najlepszej (tzn. najcichszej i najbardziej bezawaryjnej) nagrywarki DVD z topowych modeli 16x16x4x4x i 4x dla DL. Nie jestem zainteresowany LiteOn-em oraz LG ze względu na złe doświadczenia z napędami tych firm. Bardzo zadowolony jestem z mojego Teac'a CD-W58E (8x8x32x), którego posiadam już 4 lata, ale słyszałem, że teraz Teac to OEM LiteOn'a.
Zastanawiam się pomiędzy wyborem Asusa, NECa, Pioneera, Plextora. Produkty której z tych firm cieszą się najlepszą opinią pod względem bezawaryjności?

icemac 28.09.2004 12:58

wszystko Jest Wzgledne - Zalezy Na Jaki Model (czytaj Egzemplarz) Trafisz !!!

legion 28.09.2004 14:02

tak przedmowca moj ma racie nec'i pionki oraz asusy(tez moga swistac jak wsadzisz jakas plytke) sa tez podatne na czeste awaria wiec
tylko trzeba sie zabezpieczyc dobra gwarancja i jakoscja serwisu dystrybutora owych napedow a co do litka to ja nie miale ani razu zlych doswiatczen z nimi a juz mialem ich kilka dziesiat (do paczkowania :D itp.) i do tej pory chodza bez awaryjnie chodz tez sie zdarzaj trefne modele ale to juz wina jak wszedzie wadliwych moim zdaniem masowych tasm produkcyjnych :)

Ricki 28.09.2004 23:05

Litek 812/832 jest cichy dla cd i dvd. Polecam

Mc Aaron 29.09.2004 11:11

Hmm w takim razie może moje uprzedzenia do litka są bezpodstawne. W końcu jak się trafi na wadliwy model (wiadomo - masowa produkcja) to się go wymienia na nowy, a dobry powinien działać długo i bezproblemowo. Ah, gdyby Teac robił własne napędy - to bym się w ogóle nie zastanawiał :) W każdym razie z Pioneerem będę się lepiej czuł niż z LiteOnem, kwestia tylko ile za to samopoczucie trzeba będzie dopłacić. No i ważne żeby mieć serwis na miejscu. Wiecie może jaka firma ma serwis we Wrocławiu lub okolicach?

legion 29.09.2004 16:10

Cytat:

Napisany przez Mc Aaron
Hmm w takim razie może moje uprzedzenia do litka są bezpodstawne. W końcu jak się trafi na wadliwy model (wiadomo - masowa produkcja) to się go wymienia na nowy, a dobry powinien działać długo i bezproblemowo. Ah, gdyby Teac robił własne napędy - to bym się w ogóle nie zastanawiał :) W każdym razie z Pioneerem będę się lepiej czuł niż z LiteOnem, kwestia tylko ile za to samopoczucie trzeba będzie dopłacić. No i ważne żeby mieć serwis na miejscu. Wiecie może jaka firma ma serwis we Wrocławiu lub okolicach?

polecam proline tanio i servis jest ok:)

Mc Aaron 14.11.2004 20:22

No to odkurzmy trochę ten temat || . Tydzień temu kupiłem NECa w ProLine za 305 zł - faktycznie tanio. Obym nie musiał się przekonywać czy serwis też dobry. :]

legion 14.11.2004 20:41

Cytat:

Napisany przez Mc Aaron
No to odkurzmy trochę ten temat || . Tydzień temu kupiłem NECa w ProLine za 305 zł - faktycznie tanio. Obym nie musiał się przekonywać czy serwis też dobry. :]

miemy nadzieje ze nie ale servis jest ok zalezy jak podejdziesz do naprawy:D i jakie ultimatum im postawisz "jak nie to w mor........" :haha:

tengu 15.11.2004 09:46

Liteon SOHW-1633S trochę wyje przy CD, Zupełna cisza przy DVD (tylko przy rozpędzaniu trochę wyje)

Mc Aaron 22.11.2004 20:58

jak na razie mój nec sprawuje się dobrze, choć jak się rozpędzi to faktycznie trochę szumi

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:00.