Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software (https://forum.cdrinfo.pl/f101/)
-   -   Dysk twardy na USB 2 (https://forum.cdrinfo.pl/f101/dysk-twardy-usb-2-a-40444/)

epol 30.09.2004 13:58

Cytat:

Napisany przez grzeniu
PS A w ogole to rozumialem ze z tym USB to masz klopoty na win 98 a nie na XP?

Ja mam dwa systemy 98se i xp. W systemie win98se sys sie wiesza przy instalacji pamieci masowej na usb czy jakos tak. Natomiast w XP jest wszytsko wykrywane i chodzi, ale wolno.

Cytat:

Napisany przez Ormianin
A probowales windows update - ja stamtad doinstalowywalem sobie soft i draivery do obslugi USB2 dla win2k

Próbowałem, ale samych sterów nie było.

Doczytałem także na płytce i w instukcji, że stery USB2 dla win xp są w sp1.

Ormianin 30.09.2004 07:59

Cytat:

Napisany przez epol
[...]pracował z wolniejsza predkością, bo nie mam zainstalowanego kontrolera USB HI-SPEED. Na mojej płytce cd od płyty glównej nie ma sterów usb 2 dla xp :(

A probowales windows update - ja stamtad doinstalowywalem sobie soft i draivery do obslugi USB2 dla win2k

grzeniu 29.09.2004 23:50

Nie wiem jak to jest w XP ale win 2k3 ma swoje stery do kontrolera USB, pamietam ze cos nie tak mi chodzilo na windowych i dlatego sciagalem z netu. Mozliwe ze XP z SP1 tez juz sam rozpozna kontroler, uaktualnisz winde to zobaczysz.
Nawiasem mowiac do kontrolera mam w komplecie plyte ze sterami, ale te to juz calkiem sie kaszanily.

PS A w ogole to rozumialem ze z tym USB to masz klopoty na win 98 a nie na XP?

epol 29.09.2004 18:56

Ilość załączników: 1
Grzeniu dzięki za stery. Reputke dam później, bo teraz Tobie nie moge dać :(

I wszystko jasne. Żeby zainstalowac stery USB2 w XP trzeba najpierw wgrać SP 1, a ja, że tego sysu sporadycznie używam to go nie miałem. No cóż bede musiał zainstalować go z waszą pomoce, a raczej pomocą szukajki ;)

epol 28.09.2004 21:14

grzeniu ślij na ten e-mail:
epol86@@@tlen.pl
Uwaga na małpki ;)

grzeniu 28.09.2004 20:59

Niedawno sciagalem (juz nie pamietam skad) nowe stery do kontrolera USB 2.0 na chipsecie VIA. Gdybys byl zainteresowany to ci udostepnie, u mnie chodza OK na win 2k3. Po zawartosci folderu widze ze na 98/ME tez powinny chodzic. Ciezar to ok 14,4 MB.

epol 28.09.2004 19:06

Ja mam dwa systemy 98se i xp. U kumpla jest xp. Na innym pc w 98se tez sie wysypuje.
Teraz gdy podłaczyłem dysk to wywalił xp komunikat, że dysk będzie pracował z wolniejsza predkością, bo nie mam zainstalowanego kontrolera USB HI-SPEED. Na mojej płytce cd od płyty glównej nie ma sterów usb 2 dla xp :(

EDIT:
Na stronie Epoxa nie widze sterow USB2 :(
Najlepiej jakby była możliwość uruchomienia tego dysku na win98se

houston 28.09.2004 18:48

rozumiem ze stery do plyty doinstalowane ... wlacznie z 'USB w ver 2.0' moze w biosie masz cos "wyl' ?? do obslugi usb w ver 2.0 standardowe driver's to niewiele da ... moze za slaby 'zasilacz jesli ciagnie power z gniazda z USB. ale nie rozumiem czy Twoj sys to win 98 SE czy xp'k ?? oraz 2-a rzecz jaki sys ma Twoj 'kolega"

epol 28.09.2004 18:33

Dysk twardy na USB 2

Admin LANu kupił nam dysk twady na USB 2 160GB. No i ja mam z nim problem. Osiagam na nim tylko predkośc zgrywania 1333-1666kB/s, a u kumpla jest dużo razy większa (700MB leci w ok. 1-2min). Mój konfig w profilu. Mam USB2.
W systemie win98se sys sie wiesza przy instalacji pamieci masowej na usb czy jakos tak. Natomiast w XP jest wszytsko wykrywane i chodzi, ale wolno j.w.
Pomocy : help: ! Nie mam zamiaru zgrywać tyle GB z taką predkością ((

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31.