Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Dziwna sprawa. (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dziwna-sprawa-40466/)

VIZZARD 02.10.2004 22:45

Cytat:

Napisany przez RamzesXXXII
Ta jestem z niej cholernie dumny 8 ) 8 )

Moja propozycaj: zakonczenie gadki o wyscigowkach - niech kazdy pali tak by bylo dobrze. Ja pozostane przy moim 2,4 x a jak chcecie to moge wykres tej plyty wrzucic tyle ze z odczytm 4x :piwo: :piwo: :piwo:

PS. Jak ktos chce i ma super dobry hiper bomba zajewisto-wyjewisty sprzet (ktorego laserem jest miecz switlny miszcza JODY,a na standardowym wposarzeniu ma: ABS, EDS, EMP, GPS i wspomaganie kierownicy ) to niech pali dvd z predkoscia 50x (wczesniej schowac sie w jakims okopie z workow z piaskiem, lub w jakims bunkrze), ale ja pozostene przy predkosci 2,4x

Spoko :spoko:

Maluchem przecież też da radę jeździć :D

RamzesXXXII 02.10.2004 00:05

Ta jestem z niej cholernie dumny 8 ) 8 )

Moja propozycaj: zakonczenie gadki o wyscigowkach - niech kazdy pali tak by bylo dobrze. Ja pozostane przy moim 2,4 x a jak chcecie to moge wykres tej plyty wrzucic tyle ze z odczytm 4x :piwo: :piwo: :piwo:

PS. Jak ktos chce i ma super dobry hiper bomba zajewisto-wyjewisty sprzet (ktorego laserem jest miecz switlny miszcza JODY,a na standardowym wposarzeniu ma: ABS, EDS, EMP, GPS i wspomaganie kierownicy ) to niech pali dvd z predkoscia 50x (wczesniej schowac sie w jakims okopie z workow z piaskiem, lub w jakims bunkrze), ale ja pozostene przy predkosci 2,4x

legion 01.10.2004 23:49

to masz niezla wyscigowke :jeep:

RamzesXXXII 01.10.2004 23:15

Ok sorrka za wprowadzenie w blad.

Poprawka:
Nie ma przyspieszenia w paleniu normalnych plyt DVD-R,DVD+R,DWD-RW. :niepow: :niepow: :podbite:

Ale jak by patrzac z innej strony palenie DVD+R Double Layer przyspiesza z 0x do 2.4x ;) :cool: ||

legion 01.10.2004 21:06

wiesz u niego gumy pala sie wolno wiec zawsze ostani w kprobe:)

VIZZARD 01.10.2004 20:36

Cytat:

wieksza prerdkosc palenia

Ale czego? :O

Chyba gumy! :taktak:

:czar:

RamzesXXXII 01.10.2004 16:34

Czyli mozesz swoj naped przerobic ( wymienic bios ) na wyzszy czyli 832S.
Zyskujesz tym obsluge DL (plyt dwuwarstwowych), wieksza prerdkosc palenia, a takze (wdlug mnie) maszynke robiaca mniej bledow (przynajmniej w moim przypadku). Po dokladniejsze informacje na temat przerobki udaj sie do watku : Nowy bios 812S@832S ... jednak :)

PS. Ja jade na biosie VS0A (moj piecyk 451S@832S), ktory mi spokojnie wystarcza.

Fooby 01.10.2004 15:55

Palnik liteon 812 , wypalam tylko na TDK. dzięki za rade pomysle o zainstalowaniu nowego pragramu do nagrywania dvd

RamzesXXXII 01.10.2004 15:37

Cytat:

Napisany przez legion
twoj wykres ma troche bledow(patrz na totale ale ogolnie ok) i ustawiaj predkosc w kp na 4x juz chyba z 100 razy bylo o tym pisane :)
jak kupujesz verby 8x to po co je palisz 2.4x ladne wykresy bedziesz mial i przy 4x :)

Na 4x tez podobny wykrs jest. Z tego co pamietam (nie ma jez obrazka) PI dochodza do 9 a PIF jest kilka 2 ale ogolnie jest ich mniej. Na moim orginalnym biosie z 451S bylo strasznie PI dochodzily do 300-350 (od poczatku do konca niebieski wykres), a PIF ledwo co nie przekraczaly 100 (i rowniez na calej plycie). Nawet porownujac ten wykres z innymi na forum wypada niezle :cool: :cool: :cool:

PS.
A z nagrywaniem plytek nigdzie mi sie nie spieszy. :spie: :spie: :spie: :spie: :spie: :cool: :cool:

VIZZARD 01.10.2004 12:36

Cytat:

Napisany przez Fooby
Jak prawie każdy do nagrywania korzystam z programu Nero, wypalam nim również dvd plusy i minusy, króre spokojnie czyta stacjonarny Philips. Zauważyłem pewne ciekawe zjawisko tz. kiedy wypalam plusa jest wszystko OK, kiedy wypalam minusa na wysokiej prędkości x8, x4 też jest OK, ale kiedy wypalam minusa na prędkości x2 płytka nie startuje mi w stacjonarnym. Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje?

Znajdź analogie TUTAJ :czytaj:

Jak dla mnie to nie wina biosów, sterowników, programów, itp.

Tak jak legion wspomniał - optymalna prędkość wypalania to x4

Zwłaszcza dla nośników o wysokim indeksie prędkości nagrywania

Było kilka postów na ten temat :taktak:

Po prostu nagrywaj x4 lub szybciej i tyle :taktak:

Mniej błędów i mniejsze prawdopodobieństwo nieprawidłowości w odtwarzaniu :mruga:

comptom 01.10.2004 12:21

czy to NEO?
troche się zmienił :O

legion 01.10.2004 12:06

dobre ale sie usmialem :haha: pieknie dalneo biega :)

VIZZARD 01.10.2004 12:04

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Czołgista
Trzeba było załorzyć ten temat w "Ogólnie o DVD" to napewno Vizzard już by Cię dopadł i wyjaśnił :taktak:

Właśnie tak!

legion 01.10.2004 12:02

Cytat:

Proponuje najpierw wymiane biosu na najnowszy ( jezeli sprzet LitON to mozliwe ze bedziesz mgl go podnies do wyzszego modelu; sam mam 451S przerobione na 832S i chodzi bez zajakniecia).
Mozliwe ze to wina plytek i przy nizszych speedach wala sie. Ja kupuje markowe nosniki Verbatm 8x i nagrywam na nich 2.4x ( i po sprawdzeniu w programie KProbe praktycznie nie ma bledow, - wykres z programu w tej dyskusji http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40484 ). Nigdy nie mialem tyle plyt dvd aby uzywac 8x, no chyba ze chcemy narywac dziennie 30DVD to wtedy taka predkosc sie oplaca.

twoj wykres ma troche bledow(patrz na totale ale ogolnie ok) i ustawiaj predkosc w kp na 4x juz chyba z 100 razy bylo o tym pisane :)
jak kupujesz verby 8x to po co je palisz 2.4x ladne wykresy bedziesz mial i przy 4x :)

RamzesXXXII 01.10.2004 11:24

Proponuje najpierw wymiane biosu na najnowszy ( jezeli sprzet LitON to mozliwe ze bedziesz mgl go podnies do wyzszego modelu; sam mam 451S przerobione na 832S i chodzi bez zajakniecia).
Mozliwe ze to wina plytek i przy nizszych speedach wala sie. Ja kupuje markowe nosniki Verbatm 8x i nagrywam na nich 2.4x ( i po sprawdzeniu w programie KProbe praktycznie nie ma bledow, - wykres z programu w tej dyskusji http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40484 ). Nigdy nie mialem tyle plyt dvd aby uzywac 8x, no chyba ze chcemy narywac dziennie 30DVD to wtedy taka predkosc sie oplaca.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:24.