![]() |
Cytat:
Maluchem przecież też da radę jeździć :D |
Ta jestem z niej cholernie dumny 8 ) 8 )
Moja propozycaj: zakonczenie gadki o wyscigowkach - niech kazdy pali tak by bylo dobrze. Ja pozostane przy moim 2,4 x a jak chcecie to moge wykres tej plyty wrzucic tyle ze z odczytm 4x :piwo: :piwo: :piwo: PS. Jak ktos chce i ma super dobry hiper bomba zajewisto-wyjewisty sprzet (ktorego laserem jest miecz switlny miszcza JODY,a na standardowym wposarzeniu ma: ABS, EDS, EMP, GPS i wspomaganie kierownicy ) to niech pali dvd z predkoscia 50x (wczesniej schowac sie w jakims okopie z workow z piaskiem, lub w jakims bunkrze), ale ja pozostene przy predkosci 2,4x |
to masz niezla wyscigowke :jeep:
|
Ok sorrka za wprowadzenie w blad.
Poprawka: Nie ma przyspieszenia w paleniu normalnych plyt DVD-R,DVD+R,DWD-RW. :niepow: :niepow: :podbite: Ale jak by patrzac z innej strony palenie DVD+R Double Layer przyspiesza z 0x do 2.4x ;) :cool: || |
wiesz u niego gumy pala sie wolno wiec zawsze ostani w kprobe:)
|
Cytat:
Chyba gumy! :taktak: :czar: |
Czyli mozesz swoj naped przerobic ( wymienic bios ) na wyzszy czyli 832S.
Zyskujesz tym obsluge DL (plyt dwuwarstwowych), wieksza prerdkosc palenia, a takze (wdlug mnie) maszynke robiaca mniej bledow (przynajmniej w moim przypadku). Po dokladniejsze informacje na temat przerobki udaj sie do watku : Nowy bios 812S@832S ... jednak :) PS. Ja jade na biosie VS0A (moj piecyk 451S@832S), ktory mi spokojnie wystarcza. |
Palnik liteon 812 , wypalam tylko na TDK. dzięki za rade pomysle o zainstalowaniu nowego pragramu do nagrywania dvd
|
Cytat:
PS. A z nagrywaniem plytek nigdzie mi sie nie spieszy. :spie: :spie: :spie: :spie: :spie: :cool: :cool: |
Cytat:
Jak dla mnie to nie wina biosów, sterowników, programów, itp. Tak jak legion wspomniał - optymalna prędkość wypalania to x4 Zwłaszcza dla nośników o wysokim indeksie prędkości nagrywania Było kilka postów na ten temat :taktak: Po prostu nagrywaj x4 lub szybciej i tyle :taktak: Mniej błędów i mniejsze prawdopodobieństwo nieprawidłowości w odtwarzaniu :mruga: |
czy to NEO?
troche się zmienił :O |
dobre ale sie usmialem :haha: pieknie dalneo biega :)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
jak kupujesz verby 8x to po co je palisz 2.4x ladne wykresy bedziesz mial i przy 4x :) |
Proponuje najpierw wymiane biosu na najnowszy ( jezeli sprzet LitON to mozliwe ze bedziesz mgl go podnies do wyzszego modelu; sam mam 451S przerobione na 832S i chodzi bez zajakniecia).
Mozliwe ze to wina plytek i przy nizszych speedach wala sie. Ja kupuje markowe nosniki Verbatm 8x i nagrywam na nich 2.4x ( i po sprawdzeniu w programie KProbe praktycznie nie ma bledow, - wykres z programu w tej dyskusji http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40484 ). Nigdy nie mialem tyle plyt dvd aby uzywac 8x, no chyba ze chcemy narywac dziennie 30DVD to wtedy taka predkosc sie oplaca. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:24. |