Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Tytuł baaardzo starego filmu: He-man... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tytul-baaardzo-starego-filmu-he-man-40487/)

epol 04.10.2004 20:25

Cytat:

Napisany przez Atronic
to nie tak, to było coś takiego " Na potęgę posępnego beer`u , mam fazę !" :piwo:

^_^ :banan:

Atronic 04.10.2004 17:43

Cytat:

Napisany przez Macio.Men
"..., mocy, przybywaj!" ;)

to nie tak, to było coś takiego " Na potęgę posępnego beer`u , mam fazę !" :piwo:

legion 04.10.2004 17:11

uuuu to zeby nie przegiol z akcja i za duza liczba naboji :D

Air 04.10.2004 14:51

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Może ktoś kojarzy ten tytuł. Pamiętam, że kilkanaście lat temu, jeszcze jako mały brzdąc, oglądałem bardzo fajny (jak na tamte czasy :) ) film o He-manie. Ni cholery nie pamiętam, ani kto tam grał, ani jaki to był tytuł i właściwie niczego. Może tylko urywki - np. ostatnia scena, kiedy Szkieleton (tak się on nazywał ? ) spadał w jakąś przepaść.

Chętnie przypomniałbym sobie ten film, a że mam jeszcze z 800MB limitu NEO (;) ) to mógłbym go sobie ściągnąć. Podpowie mi któs tytuł?

Teraz za He-mana zabiera się sam John Woo. Info tutaj

legion 01.10.2004 23:07

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie wiem, czy żartowałeś, ale jeśli tak, to się zdziwisz, bo coś właśnie słyszałem na ten temat, że Rock miał zagrać Conana w najnowszym filmie. Z tym, że słyszałem także, że będzie grał Conna, czyli syna Conana, więc sam już nie wiem. W każdym razie jeśli Twój strzał był w ciemno, to i tak trafiłeś całkiem blisko ;)

nie czytalem ze wlasnie rock mial podpisac kontrakt:) na kontynulacje dziejow barbarzyncy:D

andrzejj9 01.10.2004 22:57

Cytat:

Napisany przez legion
no to szykuje sie nowa seria conanka w roli gownej Rock:haha:

Nie wiem, czy żartowałeś, ale jeśli tak, to się zdziwisz, bo coś właśnie słyszałem na ten temat, że Rock miał zagrać Conana w najnowszym filmie. Z tym, że słyszałem także, że będzie grał Conna, czyli syna Conana, więc sam już nie wiem. W każdym razie jeśli Twój strzał był w ciemno, to i tak trafiłeś całkiem blisko ;)

legion 01.10.2004 21:52

no to szykuje sie nowa seria conanka w roli gownej Rock:haha:

andrzejj9 01.10.2004 21:47

Cytat:

Napisany przez Tribunal
Diuna ta pierwsza wersja i Którys z Conanów

Co do Diuny to nie wiem, ale Conany znam, chociaż podobały mi się tak średnio. Ale to może dlatego, że zawsze byłem fanem Conana, przeczytałem kilkadziesiąt książek i oczekiwania miałem może zbyt duże.

legion 01.10.2004 21:37

duna to klasyka i pokszywiona maske to tylko mial baron:D no i moze nawigatorzy gildi :)

Tribunal 01.10.2004 21:33

Diuna ta pierwsza wersja i Którys z Conanów

andrzejj9 01.10.2004 02:00

Właśnie skończyłem oglądać i muszę przyznać, że mimo iż sceny, które kiedyś oglądałem z zapartym tchem, teraz budziły zaledwie uśmieszek politowania (walki, walki), to całość oglądało się bardzo przyjemnie. Nawet nie spodziewałem się, że po takim czasie może mi się to jeszcze podobać, ale jednak. Jeśli ktoś ma ochotę na starą fantastykę to polecam. Naprawdę fajny film.

I jeszcze jedno stwierdziłem podczas oglądania. Kiedyś w filmach robili naprawdę fajne potworki :) I to mam na myśli te dobre. Tutaj był ten cały Windorf (czy coś takiego), w Labiryncie, który też był naprawdę fajnym filmem, było ich od groma i wszystkie naprawdę świetnie zrobione. Bez żadnej komputerowej obróbki i nie wiadomo jakich przygotowań. Po prostu, jakieś pokrzywione maski, kostiumy, ale efekt naprawdę rewelacyjny :)

Znacie jeszcze jakieś stare filmy tego typu, które można by obejrzeć?

:)

andrzejj9 30.09.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez smolik
a pamięta ktoś tą reklamę
Prusakolep
:piwo:

Kurcze, ja nigdy tego nie widziałem, ale jakbym dzisiaj zobaczył taką reklamę, to bym się chyba nie uwierzył.

smolik 30.09.2004 12:55

a pamięta ktoś tą reklamę
Prusakolep
:piwo:

tengu 30.09.2004 11:51

Te takie z walkami w kosmosie, hibernacją i jakimś takim innym he-manem........ (mniej napakowany jakis), ze świetlówką ?????. Ja to kiedyś oglądałem na Angielskim Cartoonie (achh te odcinki nie po kolei) ;-)))

P.S. Dla niektórych było to wieki temu (początek lat 90, druga satelita we wsi)
[Arkon - pamięta ktoś ich reklamę ;-))))))))]

Air 30.09.2004 11:39

Na Cartoon Network leci, ale nowe przygody. Beznadzieja w porównaniu z serią z lat 80.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:32.