![]() |
jak wrucić starszy bios do DVD lite-on LDW 851S
wgrałem do ldw 851 bios z sohw 832 i teraz nie moge wrucić do 851 bo mi mówi jak chce flashować że to oprogramowanie jest tylko do 851 a ja mam teoretycznie 832 (tak wykrywa w biosie i w ogóle) a problem tkwi w tym że mi nagrywarka nie działa (mróga tylko na pomarańczowo)
HELP!!!!!! :klnie: |
czy jest sposób na jaki¶ brutal flash tak żeby nie sprawdzał co flashuje?
????:klnie: |
|
Cytat:
Wsadzasz trzy płyty do napędu || I czym prędzej wgrywasz biosa :taktak: Zanim napęd się połapie o co chodzi :O Już ma nowego biosa na pokładzie Jest jeszcze jedna metoda, gdyby to zawiodło Ale to już naprawdę jest brutal! :podbite: Wsadzasz do tych trzech płyt co już siedz± ... Jeszcze dwie! :ja_chce: Czasami nawet nog± trzeba dopchn±ć ^_^ A reszta jak wyżej :> |
mozna jeszcze nagrac na dyskietke otwozyc naped wlozyc dyskietke i zamknac naped i czekac jak sie szczyta troche moze to potrwac ale napewno uda sie :D
fakt grozi to nie odwracalnymi konsekwencjami ale czego nie robi sie zeby wzucic stary bios :> |
Fiu , fiu ! :wow:
Do mojego pionka to naraz tylko jedna płytka wchodzi :buu: Jednak Litek to jest napęd ! I jeszcze można nog± dopchn±ć ! :podbite: Chyba zmienię 8 ) |
no i nie bedziesz musial noga dopychac teraz do kazdego litka mloteczek do wbiania tacki z kompaktami:D
|
Cytat:
|
gratis jak w ikarusie wisi sobie :D
|
dzięki !!!!!!!!!!!!!!!
z trzema sie nie udało ale gdy wsadziłem 5 to się nie chciał zamknońć i mósiałem wedle powyższej instrukcji nogom popchać (Zgubiłem młotek) i tesz nic a w serwisie nie uznali gwarancji, powiedzieli że uszkodzenia som spowodowane domykaniem nogom a nie młotkiem przychodze do domu i dożuciłem jeszcze dyskietke ale nie 3.5 tylko tom dórzom i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu... DZIAŁA!!!!!!!!!!!!! wielkie dzienki!!!!!!!!!!!!! LUDZIE UROTOWALI¦ĆE MOJEGO LITKA JESTEM DOZGONNIE WDZIĘCZNY BIK THX!!!!!!!!!!! _-_! |
Cytat:
No to :piwko2: Cytat:
Tej metody nie znałem :nie: Ale na pewno nie omieszkam spróbować :cisza: ^_^ |
jasne :piwo::)
|
Cytat:
|
Ilo¶ć zał±czników: 1
wyciagnij sobie bin(http://seba.wsm.wielun.pl/exe-bin.htm) z biosu(exe) do 851 tym programem:
|
Cytat:
S± w archiwach w katalogach raw_bin_version :mruga: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06. |