![]() |
Do posiadaczy nagrywarki LG GSA-4120B
Właśnie kupiłem tę nagrywarkę i po poczytaniu o niej trochę w internecie (dlaczego nie wcześniej?) jestem lekko zaniepokojony.
Nagrywarka ma datę produkcji maj 2004 i bios A100 (lekko to nieświeżo wygląda???). Kilka pytań: 1. Na którym biosie wypala Wam ona najlepiej ? 2. Czy jest możliwość downgradu biosu ? - to w sumie najważniejsze pytanie 3. Wiadomo że interesowałby mnie bitsetting - nie wiem czy robić upgrade do A111 czy poprzestać na A104 ? 4. Nagrywał ktoś na płytkach DL bo czytałem że są problemy ? 5. Na jakich płytkach nagrywa ona najlepiej a w jakie się nie pakować coby nie wywalać pieniędzy w błoto ? 6. I w końcu miał ktoś takiego "starocia" (z maja i z tym biosem). Chętnie poczytałbym o jakichś spostrzeżeniach i doświadczeniach - po co wyważać otwarte drzwi - tym bardziej że to moja pierwsza nagrywarka DVD. Jak ktoś ma coś mądrego do napisania to z góry dziękuje. Pzdr. |
odpowiedz
Na A111 nagrywarka obsługuje bitsetting ,tylko ze nie zawsze jest dostępna ta opcja w Nero. (zależy od wersji) Downgrade biosu podobno można wykonać (źródło : cdfreaks.com)ale ja tego nie robiłem
|
Mam problem z ta nagrywarka, poniewaz nie czyta wszystkich oryginalnych plyt (nie widzi ich w napedzie). W czym tkwi problem?
|
odp
1.wgraj bios A111 (wile nie zmienia) to ideału nie da się nic dodać
2.pali na wszystkim co popadnie |
na BIOSie 104 nie spotkałem się z jakimkolwiek problemem z paleniem dvd"+ i -" nie wiem jak z DL bo szkoda mi kasy przy tych cenach, RAMy pali również bezproblemowo - a co do bitsettingu po upgardzie właśnie do 104 i zainstalowaniu najnowszego nero mam zawsze możliwość zmiany booktype - znajdziesz to w menu Nagrywarka/Wybór nagrywarki - Opcje.
pozdro, Marcin |
Na dl wiem ze nagrywa ale długo (ok. 45 min.). Też zamierzam ją kupić ale mam pytanie. Nagrywara obsługuje overburning płyt cd, ale na http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...9931&PageId=20
piszą ze nie płyt dvd. Prosze o wyjasnienie. |
Nie znam takiej nagrywarki DVD co ma overburning DVD ale może są już jakieś nowe informacje i jakieś jednak potrafią
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19. |