![]() |
Problem z synchronizacja napisów
Witam serdecznie
Mam mały problem z synchronizacją napisów i prosze o pomoc. Jestem od tygodnia posiadaczem nagrywarki DVD i szczęśliwym trafem znalazłem poradnik COBRY na temat przeróbki Divx na DVD ( rewelacyjny :)) Wszystko jest ok gdy przerabiam Divx który był w jednej części. Problem następuje kiedy film składa się z dwóch części i gdy połączę napisy w Subtitle Workshop 2.51 następuje klapa. Napisy w pierwszej części są ok natomiast w miejscu gdzie zaczyna sie druga część napisy przesuwają się średno o 300 FPS do przodu. Jeden filmik zrobiłem w taki sposób że w Subtitle Workshop 2.51 przesuwałem linijkę po linijce do tyłu. Czy jest jakiś łatwiejszy i szybszy sposób aby synchronizować te napisy a może gdzieś robię jakiś błąd. Proszę o pomoc. Za wszelkie rady z góry thx. |
Cytat:
wiem, że koszmarnie to opisałem, ale może zrozumiesz ;) jak załapiesz o co chodzi, to precyzyjne połączenie będzie szybkie i bezbolesne... |
Dzieki COBRA
:mruga:
Wielkie dzieki COBRA własnie zrobiłem jak mi napisałes i jest ok napisy sa dobrez synchronizowane. Chociaż mój sposób też działał ---> tylko troszke długo to trwało ;) |
a jak mam zrobic synchro jesli nie mam podgladu w dvdmaestro a mam napisy w 2ch czesciach.
film troja kupiona za granica. mecze sie z tym juz od kilku tyg :'( |
pliki do podglądu w DVDMaestro znajdziesz na mojej stronie...
|
wielkie dzieki za porade w koncu sie uporalem z tymi napisami teraz czas na alien vs predator :piwo:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:06. |