Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   samsung ts-h552 za 90 euro, warta ceny? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/samsung-ts-h552-za-90-euro-warta-ceny-40562/)

Turboni 01.10.2004 23:32

a tak na serio wez LG :>

mury 01.10.2004 23:23

tak to jest jak człowiek ma za duży wybór :) niestety na forum można przeczytać jedynie o wadach i zaletach, bo prady co do wyboru to wojna totalna, każdy piszący ma inne zdanie na temat danego sprzętu :), a tak jak by was to interesowało to mój wybór to chyba TDK skoro to pochodna NECa więc nagrywa dobrze, a i z odczytem nie powinno być tak jak z NECiem i gwarancje ma długą :p
pozdrawiam

legion 01.10.2004 22:58

panowie jestesmy jedno myslni:D

B@rtek 01.10.2004 22:45

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Wiesz co? :blee:

To już weź tego Samsunga :D

Tak jak napisał VIZZARD weź lepiej Samsunga :taktak:

VIZZARD 01.10.2004 20:46

Cytat:

Napisany przez mury
no tak wlasnie przed chwila wyczytalem ze neci to calkiem niezle nagrywarki, ale z odczytem maja problemy i tu kolejne pytanie, czy przy robieniu kopii zapasowej plytki dvd te problemy objawiaja sie tym ze wolniej zgrywaja na dysk itp., czy robia jakies problemy ze zgrywanym filmem typu po nagraniu film sie zacina czy nie startuje w stacjonarnych dvd? i jeszcze jedno chyba na 6 stronie w jednym temacie bylo o odczytywaniu necow 3500 ale byly tam wykresy z ktorych nic nie rozumiem, czy te modele maja wkoncu poprawiony odczyt czy po staremu? no i co nec czy pioneer moze TDK albo sony? obiecuje juz nie bedzie wiecej pytan w tym poscie, mam teraz takie rozterki bo na poprzedniej nagrywarce sie zawiodlem i nie chcial bym teraz wywalic kasy w bloto
pozdrawiam

Wiesz co? :blee:

To już weź tego Samsunga :D

mury 01.10.2004 19:49

no tak wlasnie przed chwila wyczytalem ze neci to calkiem niezle nagrywarki, ale z odczytem maja problemy i tu kolejne pytanie, czy przy robieniu kopii zapasowej plytki dvd te problemy objawiaja sie tym ze wolniej zgrywaja na dysk itp., czy robia jakies problemy ze zgrywanym filmem typu po nagraniu film sie zacina czy nie startuje w stacjonarnych dvd? i jeszcze jedno chyba na 6 stronie w jednym temacie bylo o odczytywaniu necow 3500 ale byly tam wykresy z ktorych nic nie rozumiem, czy te modele maja wkoncu poprawiony odczyt czy po staremu? no i co nec czy pioneer moze TDK albo sony? obiecuje juz nie bedzie wiecej pytan w tym poscie, mam teraz takie rozterki bo na poprzedniej nagrywarce sie zawiodlem i nie chcial bym teraz wywalic kasy w bloto
pozdrawiam

legion 01.10.2004 19:47

Cytat:

Napisany przez mury
ok to nie samsung, ale co do liteona to nie mam przekonania, tylko na pierwszej stronie tego dzialu jest 4 czy 5 tematow zwiazanych z problemem liteonow w tym chyba 2 dotycza tego 1633, w wiekszosci bede nagrywal na tanszych plytach "-" wiec zalezy mi na tym aby nagrywarka czytala wszystkie plytki, a te ktore wypali zeby chodzily w dvd stacjonarnych, a co do testow tych nagrywarek to nie znam sie na tym i nie za bardzo mnie to interesuje, zalezy mi na dobrej i bezproblemowej pracy z ta nagrywarka, pomysle nad tym pionnerem i poczytam w tematach co jeszcze proponujecie
pozdrawiam

czlowieku bo tu prawie cale forum poswiecone jest litkowi :D jezeli chcesz na tanich plytach nagrywac to powodzenia nawet nec czy pionek ci nie pomoze a z chodzeniem tanich plyt na stacjonarkach to juz jak w kaledoskopie wiec jak sie nieznasz na nagrywarkach i nie obchodza cie ich testy to lepiej wes sobie szajsunga :blee:

pawelblu 01.10.2004 19:33

Powiem Ci tak - nic nie pali lepiej na minusach niz NEC 2500A, ale tego juz nie znajdziesz ||

mury 01.10.2004 18:52

ok to nie samsung, ale co do liteona to nie mam przekonania, tylko na pierwszej stronie tego dzialu jest 4 czy 5 tematow zwiazanych z problemem liteonow w tym chyba 2 dotycza tego 1633, w wiekszosci bede nagrywal na tanszych plytach "-" wiec zalezy mi na tym aby nagrywarka czytala wszystkie plytki, a te ktore wypali zeby chodzily w dvd stacjonarnych, a co do testow tych nagrywarek to nie znam sie na tym i nie za bardzo mnie to interesuje, zalezy mi na dobrej i bezproblemowej pracy z ta nagrywarka, pomysle nad tym pionnerem i poczytam w tematach co jeszcze proponujecie
pozdrawiam

B@rtek 01.10.2004 17:03

Mówiłem nie bierzcie napedów optycznych Samsunga :nie:

Ale dyski twarde polecam :D bo takie mam :)

comptom 01.10.2004 15:15

Witam,
dwa dni temu poprosił minie znajomy o uruchomiemie nowego kompa. Biore ze sobą niezbędnik, odpalam: w sklepie wcisneli mu badziew (z całego zestawu fajny monitor i obudowa) I oczywiście DVD-RW SZAJSUNGA, wkładam swoją ulubioną CDRW TDK (ulubiona bo wszystkie, nawet stare CD-ki ją czytają) i co ???

SZAJSUNG jej nie przeczytał - badziewie ||

A @BARTEK dobrze gada - dyski są ok:)

B@rtek 01.10.2004 15:09

Ja polecam tak:

Pioneer 108 lub LiteOn 1633S :D Ewetualnie NEC ale nie mam coś przekonania do niego :nie:

pawelblu 01.10.2004 14:25

Cytat:

Napisany przez mury
... wiec teraz wole dac troszke wiecej i kupic cos co sie nie zepsuje i z czym nie bede mial problemow w postaci nie wykrywania i nagrywania gorszej jakosci plyt (czyt. tanszych)...

No to wybor zupelnie chybiony. Powinienes wybierac miedzy NECiem, liteonem, pioneerem lub LG (wydaje mi sie ze w tej kolejnosci).

VIZZARD 01.10.2004 14:11

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Ja mam nagryware Samsunga cdrw bo taka mi dal mi serwis Media-markt i jestem niezadowolny :nie: Kup lepiej 1633S :taktak:

Ooo! Widzisz @mury :D

Poza tym zaraz zaczną się dziwne pytania w stylu:

"A jak wgrać bios do Samsunga?"

"A gdzie można znaleźć taki bios?"

"A jak zrobić backup biosu na Samsungu?"

"Dlaczego nie chodzą mi płyty? Mam Samsunga"

"Czy ktoś wie gdzie jest serwis Samsunga?"

Dobra rada!

Jeżeli chcesz coś dobrego to daj se na luz z tym Samsungiem

A jak naprawdę nie chcesz Litka

To weź Pioneera 108 albo Neca 3500A

Tylko później nie pytaj :nie:

Jak można sprawdzić jakość nagranej płytki :D

B@rtek 01.10.2004 14:01

Ja mam nagryware Samsunga cdrw bo taka mi dal mi serwis Media-markt i jestem niezadowolny :nie: Kup lepiej 1633S :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:44.