Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Burst Copy vs Total Copy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/burst-copy-vs-total-copy-40583/)

kodziu 01.10.2004 19:49

Burst Copy vs Total Copy

Chciałem Wam polecić fajny programik do kopiowania plików i folderów. Przez kilka bodajże lat używałem TC i dziś zainstalowałem burst copy 2.7 (jest PL).
Mam po nim bardzo fajne wrażenia ponieważ na moim samsungu 120 gb filmik z partycji na partycje kopiował się 30 sek w porównaniu z TC około 45 sek no a explorera nawet nie ruszałem :ASD
Potestujcie, zobaczcie. No i reputki wystawcie :D

epol 01.10.2004 20:06

BC mi się nie podoba. Testowałem go przez jakiś czas. Zostaje przy Total Copy.

pablocoo 01.10.2004 20:43

Ja tez wole TotalCopy. Instalowalem tego Burst Copy, ale nie wiem jak szybko kopiuje, bo jak odkrylem ze nie potrafi wznawiac przerwanego transferu to zrezygnowalem od razu

Zelea 02.10.2004 12:24

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Ja tez wole TotalCopy. Instalowalem tego Burst Copy, ale nie wiem jak szybko kopiuje, bo jak odkrylem ze nie potrafi wznawiac przerwanego transferu to zrezygnowalem od razu

potrafi wznawiac polaczenia...

pablocoo 02.10.2004 12:58

Cytat:

Napisany przez Zelea
potrafi wznawiac polaczenia...

Jakos nie zauwazylem ;p
Ale i tak wole Total Copy

frog 02.10.2004 13:24

Total copy szybciej mi przekopiuje film niz jak bym przegrywal w total comanderze z partycji na partycje ?

kodziu 02.10.2004 13:30

Cytat:

Napisany przez frog
Total copy szybciej mi przekopiuje film niz jak bym przegrywal w total comanderze z partycji na partycje ?

Na pewno.
A co di innych: takie z was kozaki :D że używacie tc, a wiecie że jest wersja 1.2? Założe się że każdy z Was używa wersji 1.1. A co do Burst Copy to moge sie założyć ze jest szybszy i działa tak samo jak Total Copy.

Zelea 02.10.2004 14:01

Burst Copy... przynajmniej u mnie i u ludzi ktorym robilem systemy... nie zamula komputera...

a Total Copy siada na systemie i go strasznie zwalnia...

oczywiscie jak to zawsze jest kazdy program ma jakies swoje wady Burst Copy takze... ale jak dla mnie sa one takie ze mi nie przeszkadzaja...

kodziu 02.10.2004 14:34

Cytat:

Napisany przez Zelea
Burst Copy... przynajmniej u mnie i u ludzi ktorym robilem systemy... nie zamula komputera...

a Total Copy siada na systemie i go strasznie zwalnia...

oczywiscie jak to zawsze jest kazdy program ma jakies swoje wady Burst Copy takze... ale jak dla mnie sa one takie ze mi nie przeszkadzaja...

Ja i tak na razie w fazie testów używam obu. Tylko że burst copy tak samo jak tc czyli prawy przycisk i przeciaganie, a nie uruchamiam program i dopiero.
Nie moge sie doszukać tylko opcji resume chociaż za bardzo tego nie robiłem. :P
A i jeszcze jedno: na tc wyciagam średnio 15 mb/s do 22 (chodzi o koncowe częsci dysku, czyli chyba te wolniejsze) a na bc leci ponad 20 mb/s cały czas.

epol 02.10.2004 14:47

To może jeszcze raz przetestuje BC. A on wersji TC v1.2 nie słyszałem. To w końcu jest ta opcja resume w BC, bo jeśli nie ma to nawet się nie bawie?

kodziu 02.10.2004 19:06

Cytat:

Napisany przez epol
To może jeszcze raz przetestuje BC. A on wersji TC v1.2 nie słyszałem. To w końcu jest ta opcja resume w BC, bo jeśli nie ma to nawet się nie bawie?

Wersja tc 1.2 jest. Kilka żeczy tam poprawiono, ale ja w to nie wnikałem, wiem tylko że przyciski są w stylu XP ( no wiesz takie ładniejsze).
Jakby co to oba programy mogę podesłać na meila, bo jako załącznik chyba sie nie zamieszczą.

Maciej 02.10.2004 19:12

Cytat:

Napisany przez kodziu
Wersja tc 1.2 jest. Kilka żeczy tam poprawiono, ale ja w to nie wnikałem, wiem tylko że przyciski są w stylu XP ( no wiesz takie ładniejsze).
Jakby co to oba programy mogę podesłać na meila, bo jako załącznik chyba sie nie zamieszczą.

To zależy od wersjii ,bo są dwie wersje 1.2
styl Windows'a Millenium Edition i styl Windows'a eXPerience

kodziu 02.10.2004 19:27

Cytat:

Napisany przez Maciej
To zależy od wersjii ,bo są dwie wersje 1.2
styl Windows'a Millenium Edition i styl Windows'a eXPerience

Tak, masz racje. Zapomniałem, ale to dlatego ze jak ją ściągałem to miałem xp a więc tylko ta mi była potrzebna. :D
Chociąz wydaje mi sie że druga wersja również chodziła by na xp. Zauważyłem że tc 1.1 zjadał poniżej 2mb ramu a nowy prawie 5 :D Pewnie ten interfejs.

Maciej 02.10.2004 19:43

tak, tutaj chodzi tylko o wygląd. Obydwie wersje pracują na systemach ...95/98/NT/ME/2000/XP

epol 03.10.2004 12:14

Oj kolejne 3MB mniej ramu. Jeśli nie będzie za dużej róznicy to zostaje przy tc 1.1

kodziu podeslij mi to.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:21.