![]() |
Burst Copy vs Total Copy
Chciałem Wam polecić fajny programik do kopiowania plików i folderów. Przez kilka bodajże lat używałem TC i dziś zainstalowałem burst copy 2.7 (jest PL).
Mam po nim bardzo fajne wrażenia ponieważ na moim samsungu 120 gb filmik z partycji na partycje kopiował się 30 sek w porównaniu z TC około 45 sek no a explorera nawet nie ruszałem :ASD Potestujcie, zobaczcie. No i reputki wystawcie :D |
BC mi się nie podoba. Testowałem go przez jakiś czas. Zostaje przy Total Copy.
|
Ja tez wole TotalCopy. Instalowalem tego Burst Copy, ale nie wiem jak szybko kopiuje, bo jak odkrylem ze nie potrafi wznawiac przerwanego transferu to zrezygnowalem od razu
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale i tak wole Total Copy |
Total copy szybciej mi przekopiuje film niz jak bym przegrywal w total comanderze z partycji na partycje ?
|
Cytat:
A co di innych: takie z was kozaki :D że używacie tc, a wiecie że jest wersja 1.2? Założe się że każdy z Was używa wersji 1.1. A co do Burst Copy to moge sie założyć ze jest szybszy i działa tak samo jak Total Copy. |
Burst Copy... przynajmniej u mnie i u ludzi ktorym robilem systemy... nie zamula komputera...
a Total Copy siada na systemie i go strasznie zwalnia... oczywiscie jak to zawsze jest kazdy program ma jakies swoje wady Burst Copy takze... ale jak dla mnie sa one takie ze mi nie przeszkadzaja... |
Cytat:
Nie moge sie doszukać tylko opcji resume chociaż za bardzo tego nie robiłem. :P A i jeszcze jedno: na tc wyciagam średnio 15 mb/s do 22 (chodzi o koncowe częsci dysku, czyli chyba te wolniejsze) a na bc leci ponad 20 mb/s cały czas. |
To może jeszcze raz przetestuje BC. A on wersji TC v1.2 nie słyszałem. To w końcu jest ta opcja resume w BC, bo jeśli nie ma to nawet się nie bawie?
|
Cytat:
Wersja tc 1.2 jest. Kilka żeczy tam poprawiono, ale ja w to nie wnikałem, wiem tylko że przyciski są w stylu XP ( no wiesz takie ładniejsze). Jakby co to oba programy mogę podesłać na meila, bo jako załącznik chyba sie nie zamieszczą. |
Cytat:
styl Windows'a Millenium Edition i styl Windows'a eXPerience |
Cytat:
Tak, masz racje. Zapomniałem, ale to dlatego ze jak ją ściągałem to miałem xp a więc tylko ta mi była potrzebna. :D Chociąz wydaje mi sie że druga wersja również chodziła by na xp. Zauważyłem że tc 1.1 zjadał poniżej 2mb ramu a nowy prawie 5 :D Pewnie ten interfejs. |
tak, tutaj chodzi tylko o wygląd. Obydwie wersje pracują na systemach ...95/98/NT/ME/2000/XP
|
Oj kolejne 3MB mniej ramu. Jeśli nie będzie za dużej róznicy to zostaje przy tc 1.1
kodziu podeslij mi to. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:21. |