![]() |
Nagrałem płyte VCD z filmem, ale ona nie startuje !!!
Witam!!!
Nagrałem płytke VCD z filmem na Nero 5.5.9.9 no i jak sie okazuje po włożeniu jej do napędu film nie startuje!!! Otwiera się tylko okienko exploratora windows z zawartością tej płytki, ale pliku .mpeg niestety na niej nie ma!!! :| Nagrywałem płyte z prędkością x8. Za pomoc z góry WIELKIE DZIĘKI !!! Pozdrófki |
sprawdż w Nero ...Nagrywarka/Wybór nagrywarki/ czy nie masz wybranej Image Recorder.
|
Cytat:
|
Plyte vcd odtwarzamy programami do dvd np. powerdvd, windvd itp.
W ogole powinines dokladniej opisac na czym polega problem. Bo samo, ze plyta automatycznie nie startuje znaczyc moze wiele ale i nic nie znaczy. Pliku mpeg nie ma bo teraz jest nim plik dat. |
troche za szybko i bez zrozumienia przeczytałem pytanie ...ehhh.
Weron ma rację ...sprawdż czy istnieje plik filmowy AVSEQ01.dat w katalogu MPEGAV. |
No dokładnie jak teraz sprawdziłem to film mi sie nagrał w katalogu MPEGAV i ma rozszerzenie *.dat.
Mam zainstalowanego PowerDVD alo mimo to płyta sama nie odpala?! Jak wejde w ten katalog i wybiore plik.dat to wtedy sie wlacza PowerDVD i film gra, ale boje sie oto że jak dam koledze ta płytke to on na swoim odtwarzaczu VCD nie bedzie mogł go odtworzyć?! Komputer jakby miał to by bylo bez problemu ale on ma zwykły odtwarzacz VCD i moze mu nie ruszyć! Pozdro |
Cytat:
Ja juz nie wiem co z tym sie dzieje !!! (( |
Szczerze mowiac to nie rozumiem o co teraz chodzi?
Przeciez tak ma byc.Na tym polega vcd. Poczytaj sobie troche o tym to nie bedziesz sie dziwil. |
Cytat:
|
Cytat:
Czyli koledze będzie normalnie odtwarzało?? No to spoko, bo bałem się że poprostu nic z tego nie będzie :) Ja dopiero pierwszy raz nagrywałem płyte VCD no i stąd te problemy i ta niewiedza :D Dzięki za pomoc~!!! Pozdrófki ;) |
|
Cytat:
Tak wyszlo, ze ostatnio nagrywam wiecej vcd niz zwyklych danych i jakos sie nie spotkalem z czyms taki.Tylko no wlasnie z czym? Z tym, ze plyta nie startuje? Z tym, ze nie ma mpg tylko jest dat? Problemy ciawaresa po prostu wynikaja z jego niewiedzy (co sam stwierdzil) o standardzie vcd. |
Cytat:
tylko pytanie po co to? jesli kolega kolegi bedzie to oglądał na odtwarzaczu stacjonarnym || |
Cytat:
Kolega nie ma komputera tylko odtwarzacz VCD i chodzi oto aby on zdołał odczytać te płyty co nagrałem ;) A że sie nie zanm na sprawach zwiazanych ze standardem VCD itp. to sie przyznałem sam :D Narka |
a jaka rozdzielczosć tego mpg-a
aha jeszcze trzeba zaznaczyc utworzenie zgodnie ze standardami i zazna opcje cd-i |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:09. |