![]() |
NIe wiem czy było, ale nie wiem czy Ci się pyli bo od 3,4 z tego co wiem to są procki z dziurkami a płyta główna z nóźkami...(w tym momęcie słupkami :P)... no i jak byś chciał go puźniej wymienić to byś miał lipe, a więc warto zainwestować w 3,4 lub 3,6 :D
|
bardziej uniwersalne pod a64 jest socket 939 i w to mozesz wlozyc semprona nowego i a64 lub a64fx
|
Zawsze można kupić tańszą kart na pci expres w stylu fx 5750 czy jakoś tak a w przyszłości wymienić ją na lepszą. (starą możesz oddać mi bo to był mój pomysł :ASD)
|
memorando - bez grafy Gigabayt'a moge tz kupic ale co wtedy wloze w gniazdo PCI-E ????
kraluk - wim do grafiki Quadro lub Ati FireGL ale ceny tych kart zaczynaja sie od skomnych ;) ;) :\ 4000 zł, a ajk latwo zauwazyc to ten zestaw wyniesie mnie ok 3200 zeta . Co do AMD 64 to wtej chwili jest dobrze kupic przyszlosciowe rozwiazanie czyli z gniazdem Socket 940, a do tego trzeba by jeszcze jakiegos FX kupic ( w komputroniku FX-51 2.200 MHz - cena 3929,-) wiec troche za drogo :\ :\ |
Cytat:
Jeśli chodzi o grafe do robienia grafiki 3D najlepsze są karty nVidia Quadro. A odchodząc od tematu. Jeśli masz tyle kasy, ile można wywnioskować z tego tematu, to lepiej kup sobie zestaw na platformie 64bit, np. Athlon64... |
moze abit jeszcze i epoxy sa dobre a tanie:)
|
asusa abita do o/c bez integry grafy to wszystko na ten temat
|
Ala jesli bym wziol teraz ta z AGP to czy za rok kupie jakas karte do tego ??
A czy ten intel ma T&L (chociaz taki jak moj RADEK) ?? Bo chyba juz nawet X800 ( nie mowiac o przyszlej X880 czy nawet karcie opartej na R500) nie ma zlacza AGP tylko PCI-E. |
bierz płytę z intelem 915 ...obsługuje PCI Express , DDR2
a ta karta intela Graphics Media Accelerator (GMA) 900 nie jest taka zła...obsługuje OpenGl 1.4, DirectX9.0 ,ma 4 potoki, i rdzeń który pracuje na 333Mhz...hehe ;) zawsze jak kupisz nową grafikę na PCI-E ...zintegrowaną możesz wyłączyć. |
nie kupuj plyty ze zintegrowana grafika...
jak to Ci bedzie chodzilo... pomysl... ogolnie czesci komputera fajne a do tego zintegrowana karta graficzna ??? :blee: Twoj Radek jest o wiele lepszy od tego "czegos" intela... tymbardziej nie biez tej zintegrowanej jesli komputer ma sluzyc do grafiki 3D... |
Jak plyta do P4 3.2Ghz ???
Zamierzam troche zmodernizowac kompa i w swoich planach mam kompa:
P4 3200 Mhz Prescot 2x512Mb Ram Dysk Samsung 120Gb Sata Obudowa Chieftec DX-01B-D-U oraz do tego dokladma plyte i tu zaczyna sie problem, do wyboru mam: Gigabyte GA-8I915G-Duo Intel 915G ( z grafika Intela) Gigabyte GA-8IPE775 Pro Intel 865PE ( bez grafiki) Moja karta graficzna to ATi 8500 128MB AGP 4x. >> Czy moja karta jest lepsza od tej Intelowskiej (pewnie tak ale wole zapyac ) ? >> Co powinienem wybrac czy plyte ze starym 865PE czy moze z nowym 915G ??? Za druga przemawia kompatybilnosc z moja obecna karta graficzna, jako jej minus mozna uzwazac ze nie ma PCI-E. Natomiast za pierwsza W miare nowy chipset przystosowany do przyszlych rozwiazan (PCI-E). >> Jak wyglada sprawa AGP czy karty z tym gniazdem beda produkowane za jakis 1 rok ?? ( nie chce poprostu wtopic kasy w plyte ktora bede musial wymienic ) ?? PS. Moze lepiej przez rok pomeczyc sie na czipsecie graficznym Inetla. Komp bedzie glownie sluzym do grafiki 3D ( Maya 6 ) ??? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:03. |